Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China en Iran breiden handelsakkoord uit

TEHERAN (ANP/BLOOMBERG) - China en Iran zijn het zaterdag eens geworden over een uitbreiding van hun handelsbetrekkingen tot een bedrag van 600 miljard dollar (556 miljard euro) in de komende tien jaar.

De Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rohani ontmoetten elkaar zaterdag om de verdere samenwerking en verbreding van relaties in de komende 25 jaar te bespreken. De ontmoeting volgt op de opheffing van de internationale handelssancties tegen Iran.

Rohani zei tegen het Iraanse persbureau IRNA dat het bezoek van Jinping ,,het begin is van een belangrijk tijdperk in de betrekkingen tussen China en Iran''. Jinping is de eerste Chinese president in 14 jaar die Iran met een bezoek vereert. China is Irans grootste handelspartner; in 2014 werd voor 52 miljard dollar (48,1 miljard euro) verhandeld tussen beide landen. Dat bedrag is fors afgenomen door de dalende olieprijzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 24 januari 2016 09:39
    Dit is een zeer mooie move van beide landen. China krijgt de goedkoopste olie binnen. Die van Iran. Dat verstevigt hun concurrentie positie. Iran bereikt wat ze willen bereiken. Geen sancties meer van de Westerse wereld, maar zoveel mogelijk de Westerse wereld links laten liggen. Oftewel olie naar China. En niet naar het ´gehate´ Amerika. De olie kan afgerekend worden in een andere valuta dan de dollar. Dus de dominante dollar in de oliewereld, kan wel eens op zijn retour zijn. En vervolgens gebruik je 1 heel belangrijk ding van het westen. Hun kapitalistisch systeem, gericht op de olie wereld. Die bedrijven dringen in de rij. Kortom missie Iran is geslaagd. Welkom terug Iran. We gaan nog veel van je horen. Met vele verrassingen!
  2. [verwijderd] 24 januari 2016 15:39
    @Kollick: De markten vallen altijd terug naar een indexstand waarbij de gemiddelde KW rond de 12 zit. Is nu hoger, de koersen zijn te hoog, er zit te veel supermario geld op plekken waar het niet thuis hoort. Schuldenlast van de banken is veel hoger dan tijdens de kredietcrisis.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links