Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Sterke brutomarge Besi'

'Sterke brutomarge Besi'

AMSTERDAM (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) zag de opbrengsten in het derde kwartaal flink dalen, in lijn met de verwachtingen en eerder al bijgestelde prognose. Dat constateerde Rabobank donderdag. De marktkenners wezen in hun commentaar specifiek naar de brutomarge, die met 48,7 procent hoger dan verwacht uitkwam.

De brutomarges gingen volgens Rabo onder meer omhoog door positieve wisselkoerseffecten en voordelen uit een verbeterde Aziatische bevoorradingsketen. Ook het aantal orders was hoger dan voorzien. Rabo handhaafde zijn buy-advies voor het aandeel Besi.

Ook ING en Kepler wezen in een rapport naar de brutomarges. Die waren de aanjager van het ,,stevig'' verslaan van resultaatverwachtingen in de markt. ING heeft ook een buy-advies en Kepler een 'hold' op het aandeel, dat donderdag omstreeks 10.10 uur ruim 11 procent won tot 17,85 euro. Het aandeel piekte eind maart nog op 31,89 euro.

SNS wees in een toelichting op de sterke prognose voor het seizoensgebonden zwakke vierde kwartaal. Wel wees het effectenhuis daarbij op de ,,ongebruikelijk brede'' bandbreedte die Besi hanteerde. De toeleverancier aan de chipindustrie voorziet een omzet die zich zal bewegen in een range van 10 procent krimp en 10 procent groei ten opzichte van het derde kwartaal.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:38 Berenberg verlaagt koersdoel Besi met €20
  2. 25 apr Iets langer geduld met Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2015 10:04
    Hahaha Ik moet eerlijk zeggen ik had het ook verkeerd ingeschat toen ik dacht dat de koers gaat dalen. Maar ik moet gewoon lachen om analisten die achter de feiten lopen. Ze zien nu een dikke groen en komen met positieve titels en tekst. Voorbeurs was het een drama en weet ik veel allemaal. Ongelooflijk!
  2. [verwijderd] 22 oktober 2015 12:17
    quote:

    fred12345 schreef op 22 oktober 2015 10:38:

    Sterke brutomarge, ja dat klopt...maar de nettowinst duikelt wel van 21,5 mln. 6,3 mln van het 3e kw 2014 naar 3e kw 2015.
    Moeten we dit niet meenemen in de beoordeling?
    En nuchtere blik zal dit inderdaad wel meenemen en dat juist met die hogere marge. Stel dat die ook nog eens wat lager was geweest dan was er helemaal weinig overgebleven.

    Koers gaat hard omdat het goedkoop lijkt want we hebben toch ook 30 gestaan en de cijfers zijn beter dan verwacht.

    Het is een goed bedrijf en alles heeft zijn waarde maar ik vind dit aan de hoge kant want je kan wel denken dat dit de bodem al weer was maar als dit de bodem niet is geweest en binnen de omzet verwachting van Q4 val je aan de onder kant uit dan blijft er van de nettowinst nog maar heel weinig over en zo ook van het dividend.

    Het bedrijf is nu eenmaal heel cyclisch, was altijd zeer conservatief, is daar wat vanaf gestapt en de koers is meteen helemaal door het dag gegaan van 7 naar 30, de fundamenten zijn wel beter maar de semi markt is nu eenmaal nu minder en Blickman zegt niet voor niets net als al jaren dat vooruit kijken in deze markt erg moeilijk is dus het kan ook 2 kanten uit met de resultaten maar de koers lijkt maar 1 kant uit te denken.

    Mooi bedrijf maar deze koers net als vele koersen van andere bedrijven zit te veel lucht in.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2015 13:25
    quote:

    fred12345 schreef op 22 oktober 2015 10:38:

    Sterke brutomarge, ja dat klopt...maar de nettowinst duikelt wel van 21,5 mln. 6,3 mln van het 3e kw 2014 naar 3e kw 2015.
    Moeten we dit niet meenemen in de beoordeling?
    Maand geleden een omzetwaarschuwing gehad. Met alles wat er bekend was, werd vandaag verwacht:
    Omzet tussen 70 en 75 mln (werd 72,1 mln)
    brutomarge tussen 45% en 47% (werd 48,7%)
    operationele kosten 28,8 mln (werd 28,7 mln)

    Misschien wel belangrijker, "normaal" gesproken neemt de omzet in Q4 af tov Q3. Nu gaat men uit van dezelfde omzet minus of plus 10%. Worst Case scenario is dus, wat "normaal" is.

    Moet er wel nog even goed naar kijken, heb wel het idee dat enkele positieve zaken naar voren gehaald zijn/eenmalig zijn.

    Groet,
    Bolo
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BE Semiconductor Industries

132,600 09:52
-3,400 -2,50%
Premium

Iets langer geduld met Besi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links