Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterke omzetstijging voor Honeywell

MORRIS PLAINS (AFN/BLOOMBERG) - Honeywell kende in het derde kwartaal op eigen kracht de grootste omzetstijging in drie jaar. Het Amerikaanse industriële conglomeraat rekent voor de laatste drie maanden van het jaar daarnaast op ,,een sterke eindsprint''.

Honeywell noteerde een omzet van dik 10 miljard dollar, 3 procent meer dan in het derde kwartaal vorig jaar. De opbrengsten uit voortgezette activiteiten gingen met 5 procent omhoog, vooral dankzij goede prestaties op het gebied van ruimtevaart en energie. Een dergelijke stijging was niet meer voorgekomen sinds het derde kwartaal van 2014. De winst per aandeel dikte daarbij met 16 procent aan tot 1,75 dollar.

Het concern, dat recent aankondigde een aantal divisies naar de beurs te brengen, rekent voor het vierde kwartaal op 5 tot 7 procent meer omzet. Exclusief overnames en wisselkoerseffecten nemen de opbrengsten dan waarschijnlijk met 4 tot 6 procent toe. De bandbreedte voor de winst ligt tussen de 1,79 dollar tot 1,84 dollar per aandeel.

Topman Darius Adamczyk kondigde eerder deze maand aan dat de afdeling die producten voor huizen maakt, samen met de wereldwijde distributietak tot een nieuw bedrijf wordt omgevormd. Ook de divisie Transportsystemen krijgt een eigen notering. De afsplitsingen moeten eind volgend jaar afgerond zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links