Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Blik op tech op bedrukt Wall Street'

'Blik op tech op bedrukt Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een lagere opening. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China maken beleggers voorzichtig. De aandacht op Wall Street gaat met name uit naar de techsector door de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei.

Verschillende Amerikaanse chipbedrijven zoals Qualcomm, Broadcom en Intel staken hun leveringen aan Huawei. Google besloot eerder om de toegang van Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken. De stappen volgen op de nieuwe, strengere Amerikaanse regels tegen Huawei die zijn ingesteld vanwege verdenkingen van spionage.

Het Chinese bedrijf staat sinds kort op een zwarte lijst in de VS. Amerikaanse bedrijven die zaken doen met Huawei staan daardoor onder een strenger toezicht van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. De kwestie zette graadmeters in Europa ook al onder druk.

Olie

Verder gaat de aandacht uit naar bedrijven in de olie-industrie. Afgelopen weekend zinspeelden meerdere leden van oliekartel OPEC om de geldende productiebeperking dit jaar in ieder geval in stand te houden bij de aankomende vergadering van het oliekartel in juni. De prijzen zitten in de lift, mede door de oplopende spanningen tussen de VS en Iran. Ook de problemen in Venezuela en Libië en de crisis over vervuilde Russische olie werken door op de prijzen.

Ook is er aandacht voor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De bank praat met investeerder PAI Partners over de aanschaf van hotelketen B&B Hotels voor 1,9 miljard euro.

T-Mobile US

Telecombedrijf T-Mobile US en branchegenoot Sprint lijken van plan om onderdelen af te stoten en andere maatregelen te treffen, onder meer op het gebied van netwerken, om daarmee groen licht te krijgen voor hun beoogde fusie. De partijen praten al langer over een deal ter waarde van 26,5 miljard dollar.

Handelszorgen zorgden vrijdag ook al voor rode cijfers op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 25.764,00 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2859,52 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 7816,28 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links