Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei begint week met stevige winst

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers trokken zich op aan de opmerkingen van Nancy Pelosi. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden verklaarde optimistisch te zijn dat er toch een akkoord kan worden bereikt over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie voor de presidentsverkiezingen. Daarnaast verwerkten de markten een reeks van macro-economische cijfers uit Japan en China.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 1,1 procent hoger op 23.671,13 punten. Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de export in Japan in september met 4,9 procent op jaarbasis is gedaald. De daling van de uitvoer was minder groot dan in de afgelopen zes maanden, waarmee de negatieve impact van de coronapandemie op de Japanse economie lijkt te zijn afgenomen. Bij de bedrijven steeg het entertainmentconcern Toho ruim 4 procent dankzij een verhoging van de winstverwachting.

In Shanghai noteerde de beursgraadmeters 0,7 procent in de min na een tegenvallende groei van de Chinese economie. De op een na grootste economie ter wereld groeide in het derde kwartaal met 4,9 procent. Economen hadden in doorsnee echter gerekend op een groei van meer dan 5 procent. De Chinese detailhandelsverkopen en de industriële productie namen in september wel sterker toe dan voorzien.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,6 procent. Sun Art Retail maakte een koerssprong van 18 procent. Het Chinese technologieconcern Alibaba (plus 1 procent) verdubbelde zijn belang in de Chinese supermarktreus. Uiteindelijk wil Alibaba heel het bedrijf in handen krijgen. De Kospi in Seoul won 0,4 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney dikte 0,9 procent aan.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links