Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economie China blijft stevig groeien

Economie China blijft stevig groeien

PEKING (AFN) - De economie van China is in het vierde kwartaal van 2017 met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese overheid naar buiten heeft gebracht.

Daarmee groeide de tweede economie van de wereld net zo sterk als in het voorgaande kwartaal. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de groei licht zou afzwakken tot 6,7 procent. Over heel 2017 tekende China een economische groei van 6,9 procent op, tegen 6,7 procent in 2016. Het is voor het eerst sinds 2010 dat de groei van de Chinese economie versnelt. De groei ligt bovendien boven de doelstelling van circa 6,5 procent die was uitgesproken door de regering.

De economie van China profiteert van de aantrekkende wereldhandel en dus een stijgende export. Daarnaast neemt ook de binnenlandse vraag toe en wordt meer geïnvesteerd door het bedrijfsleven. Overigens is de Chinese overheid bezig de kredietverstrekking aan banden te leggen om de financiële risico's van hoge schulden te beperken.

Het Chinese statistiekbureau publiceerde ook cijfers over de industriële productie en de winkelverkopen. De productie in de omvangrijke industrie van China steeg in december met 6,2 procent op jaarbasis en de detailhandelsverkopen namen die maand met 9,4 procent toe.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links