Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak maakt zich op voor cijferseizoen'

'Damrak maakt zich op voor cijferseizoen'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken hoger aan de nieuwe handelsdag te beginnen. De beursweek staat vooral in het teken van bedrijfsresultaten.

Beleggers op het Damrak krijgen deze week de eerste kwartaalresultaten van grote bedrijven te verwerken. Onder meer ASML, AkzoNobel en Unilever geven inzicht in hun financiële prestaties in de afgelopen maanden. Ook groothandelsbedrijf Sligro, verlichtingsbedrijf Philips Lighting en navigatiespecialist TomTom komen met cijfers.

Bodemonderzoeker Fugro kondigde aan de Noor Øystein Løseth te willen benoemen tot de nieuwe bestuursvoorzitter en de opvolger van topman Paul van Riel. Løseth was in het verleden onder meer de topman van het Zweedse energieconcern Vattenfall. Fugro zal op 14 december een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden om over de voordracht van Løseth te stemmen.

Flow Traders

Het aandeel Flow Traders zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Zwitserse bank Credit Suisse verlaagde het beleggingsadvies voor de beursintermediair.

Kabel- en telecombedrijf Altice liet weten tot 1 miljard euro aan eigen aandelen in te willen kopen. Het inkoopprogramma is inclusief eerder aangekochte aandelen.

Probiodrug

Biotechnologiebedrijf Probiodrug maakte bekend binnenkort te starten met een vervolgtest voor zijn alzheimermedicijn. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Duitse bedrijf werkt voor de vervolgstudie opnieuw samen met onderzoeksorganisatie Julius Clinical. Daarnaast blijft Probiodrug in gesprek met mogelijke farmaceutische partners.

Aan het overnamefront meldde The Sunday Times dat de Britse producent van schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Benckiser warme belangstelling heeft voor de consumentendivisie die de Amerikaanse farmaceut Pfizer afgelopen week in de etalage zette. Momenteel worden de financiële opties onderzocht.

AEX

De Europese beurzen sloten vrijdag verdeeld. De AEX-index klom 0,6 procent tot 546,21 punten. Dat was de hoogste slotstand van het jaar. De MidKap kreeg er 0,1 procent bij op 829,88 punten. Parijs daalde 0,2 procent, Frankfurt steeg 0,1 procent en Londen zakte 0,3 procent.

De beurzen in New York gingen met kleine winsten het weekeinde in. De Dow-Jonesindex won 0,1 procent tot 22.871,72 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,1 procent en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,2 procent.

Euro

De euro was 1,1798 dollar waard, tegen 1,1835 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 51,87 dollar. Brentolie steeg 1,1 procent in prijs tot 57,79 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 mei Laatste reeks bedrijfscijfers op de agenda
  2. 04 mei AEX scherpt record aan in belangrijke Fed-week

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

887,44 03 mei
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links