Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetgroei voor TenCate

ALMELO (AFN) - TenCate heeft vorig jaar de omzet zien toenemen. Dat meldde de Twentse fabrikant van specialistische materialen dinsdag in een kort tussentijds handelsbericht, op basis van voorlopige cijfers.

Het bedrijf realiseerde voor bijna 1,2 miljard euro aan opbrengsten, tegen iets meer dan een miljard euro een jaar eerder. De autonome omzetgroei op basis van de voorlopige cijfers kwam uit op circa 5 procent. In oktober gaf TenCate aan voor heel het jaar een autonome groei te voorzien van circa 4 procent, vergelijkbaar met 2014.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor eenmalige posten groeide van 84,6 miljoen euro naar 97,5 miljoen euro. Daar rekende TenCate op circa 95 miljoen euro, zo gaf het eerder aan.

Overnamebod

De onderneming waarschuwde in de verklaring dat ,,het reguliere jaarafsluitingsproces'' nog niet heeft plaatsgevonden. Dat kan leiden tot wijzigingen in de rapportage. De nu gegeven indicatieve cijfers zijn gebaseerd op voorlopige interne rapportages en niet door een accountant nagekeken.

TenCate, dat de definitieve cijfers eind februari zal presenteren, gaf nu al een kijkje in de boeken vanwege een overnamebod van investeerder Gilde op de onderneming. Die verlengde onlangs zijn bod op TenCate tot en met 14 januari. Dit gebeurde omdat in eerste instantie te weinig beleggers hun stukken voor het bod hebben aangemeld. Veel aandeelhouders vinden de prijs die Gilde biedt te laag.

Eerder riep de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) TenCate op om aandeelhouders op de hoogte te brengen van de jaarcijfers, voordat het bod van de investeerder verloopt. Om een beter beeld te krijgen over het bod zouden beleggers volgens de organisatie de meest actuele cijfers moeten zien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2016 09:40
    Gezien ze dus op eigen houtje goed lijken te groeien, en aandeelhouders het bod op basis van de vorige gegevens al laag vonden, vermoed ik dat Gilde het nu helemaal kan vergeten. Ja, ze moeten nog 'maar' 6 procent, maar ik vermoed dat ook een aantal grote partijen hun aanbieding nog kunnen intrekken.

    Er zijn immers nog andere partijen, en die zijn vakkundig door KTC buiten de deur gehouden omdat een aantal directieleden dan wellicht niet zo'n mooie bonus zou krijgen (bij overname door Gilde mogen er een paar 'meedoen' in het nieuwe bedrijf, zie het forum voor details)...

    Als deze deal afketst, hebben Waterland en HAL weer een goede kans, en ze weten nu dat je voor minder dan 25 euro het bedrijf niet mag hebben.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links