Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter in schijnwerpers op Wall Street

Twitter in schijnwerpers op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen donderdag naar verwachting boven de slotstanden van een dag eerder. Beleggers in New York verwerken een flinke stroom aan bedrijfsresultaten. Vooral de cijfers van Twitter lijken goed te landen op Wall Street.

Twitter verraste vriend en vijand met zijn eerste echte winst ooit. Die volgde met een evenzo verrassende omzetgroei. Qua gebruikersgroei was bij de kenners wel sprake van een teleurstelling. Het aantal maandelijks actieve gebruikers bleef in de periode steken op circa 330 miljoen. Evengoed staat het aandeel van het techbedrijf voorbeurs fors hoger.

Automaker Tesla moest diep in de buidel tasten om de productie van zijn instapmodel Model 3 op toeren te krijgen. Al met al werd het grootste kwartaalverlies ooit geschreven door de maker van elektrische auto's. Ook de aangepaste cijfers vielen lager uit dan geraamd.

Viacom

Farmaceut Teva deed een miljardenafschrijving op de waarde van Amerikaanse activiteiten vanwege moeizame marktomstandigheden bij de verkoop van generieke medicijnen. Verder verwacht het concern voor dit jaar flink minder winst op een lagere omzet.

Het Amerikaanse tv- en filmbedrijf Viacom heeft het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder omzet gedraaid. Vooral bij filmdivisie Paramount Pictures was sprake van lagere opbrengsten. Bij 21st Century Fox zijn mindere resultaten bij de televisie- en filmtak afgelopen kwartaal gecompenseerd door groei bij het kabelonderdeel.

Yum Brands

Verder kwam ook Yum Brands met cijfers. Vooral kiprestaurant KFC presteerde naar behoren. Het restaurantbedrijf, waar ook de ketens Taco Bell en Pizza Hut onder vallen, maakte verder bekend dat het een belang heeft genomen in de Amerikaanse maaltijdensite GrubHub voor een bedrag van 200 miljoen dollar. Dit moet helpen de verkopen in de VS verder op te voeren.

Nieuws- en dataleverancier Thomson Reuters boekte een hogere omzet geholpen door gunstige wisselkoerseffecten. Philip Morris verkocht afgelopen kwartaal wederom minder sigaretten. Verder kwam levensmiddelenproducent Kellogg met weinig verrassende resultaten naar buiten.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 0,1 procent in de min op 24.893,35 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,5 procent tot 2681,66 punten. Schermenbeurs Nasdaq speelde 0,9 procent kwijt tot 7051,98 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Twitter

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 0,00
    0,00% 0,00
  2. Twitter okt '22
    53,700
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links