Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,320 6 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,000 - 14,350
  • 481.187 Gem. (3M) 537,4K

SBM Offshore - off topic -december 2015

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 2 december 2015 23:20

    wo 02 dec 2015, 22:17
    Afzettingsprocedure tegen Rousseff begonnen

    BRASILIA -
    De voorzitter van het Braziliaanse lagerhuis begint een afzettingsprocedure tegen president Dilma Rousseff. Dat gebeurt na een verzoek daartoe dat de oppositie in september heeft ingediend, zo heeft hij woensdag laten weten.
    Tegenstanders steken de draak met president Rousseff. Haar regering zou hebben gesjoemeld met rekeningen.
    Tegenstanders steken de draak met president Rousseff. Haar regering zou hebben gesjoemeld met rekeningen.
    Foto: AFP
    Rousseff, die aan haar tweede ambtstermijn bezig is, is bepaald niet populair onder de oppositiepartijen. Ze beschuldigen haar van het overtreden van belastingwetten en het manipuleren van overheidsfinanciën om te worden herkozen.
  2. [verwijderd] 3 december 2015 06:41
    quote:

    gpjf schreef op 2 december 2015 23:20:

    BRASILIA -
    De voorzitter van het Braziliaanse lagerhuis begint een afzettingsprocedure tegen president Dilma Rousseff.
    LOL! Voor Cunha (de voorzitter dus) is dit een vlucht vooruit. Hij wil de oppositie tonen dat hij de impeachment uit de kast wilt halen, en vervolgens de regering Rousseff onder druk te zetten om zijn vel te redden als kamervoorzitter. Mijnheer Cunha heeft al twee onderzoeken lopen vanwege het Supreme Court naar zaakjes waarin hij betrokken was.

    Uiteraard kijkt de oppositie hier likkebaardend naar, maar of de regeringspartijen in de huidige economische crisis zullen kiezen voor de ondeugende Cunha, ten nadele van een Rousseff die nog geen directe betrokkenheid bij affaires verweten kan worden, is nog maar de vraag.

    www.valor.com.br/international/commen...
  3. [verwijderd] 10 december 2015 09:33


    Paris, le 10 décembre 2015

    Communiqué Technip

    A la suite des récents articles faisant référence à d’éventuelles opérations stratégiques impliquant Technip, nous indiquons qu’il n’y a aucune discussion en cours sur de telles opérations.

    Following recent articles referring to possible strategic transactions involving Technip , we show that there is no ongoing discussion on such operations.
  4. forum rang 6 gpjf 10 december 2015 13:46
    Opec voorziet daling van aanbod niet-leden

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Organisatie van olie-exporterende landen, de Opec, heeft donderdag zijn verwachtingen verlaagd voor het olieaanbod van landen die geen lid zijn van het kartel, omdat men verwacht dat de zwakke olieprijzen de komende maanden hun tol zullen eisen in de Amerikaanse olie-industrie en andere rivaliserende producenten.

    De Opec verwacht dat de productie door niet-leden in 2016 uitkomt op gemiddeld iets meer dan 57 miljoen vaten per dag, 250.000 minder dan in zijn vorige maandrapport.

    "Deze neerwaartse trend versnelt in de komende maanden, gezien diverse factoren en dan met name de lage olieprijzen en afgenomen booractiviteiten", zei de Opec donderdag.

    Het kartel verwacht dat de zwakke olieprijzen in 2016 wel voor een sterke vraag zullen zorgen. De vraag naar Opec-olie groeit volgend jaar naar verwachting met 1,25 miljoen vaten per dag, een ongewijzigd niveau ten opzichte van vorige maand. De vraag naar olie van niet-Opec leden groeit volgend jaar waarschijnlijk met 1 miljoen vaten per dag.

    Wel waarschuwt de Opec dat "de outlook voor de vraag naar olie in 2016 onderhevig is aan aanzienlijke onzekerheden die afhangen van het tempo van de wereldwijde economische groei, de ontwikkeling van de olieprijzen en weersomstandigheden, maar ook de impact van eventuele veranderingen op het gebied van energiebeleid."

    Dit jaar staat de vraag naar Opec-olie op gemiddeld 29,4 miljoen vaten per dag, onder het niveau waarop momenteel wordt geproduceerd. In 2016 komt de vraag naar olie van het kartel uit op 30,8 miljoen, een stijging van 1,5 miljoen per dag ten opzichte van dit jaar.

    In november steeg de productie van het kartel met 230.100 vaten per dag ten opzichte van een maand eerder, tot bijna 31,7 miljoen vaten per dag, en dus ruim boven het productieplafond van 30 miljoen vaten per dag dat de Opec vorige week nog handhaafde.

    In reactie hierop zijn de oliefutures deze week gedaald tot dichtbij het laagste niveau in zeven jaar.

    Door Summer Said; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires

    December 10, 2015 06:39 ET (11:39 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

    ContactDisclaimerPrivacyverklaring
  5. forum rang 6 gpjf 13 december 2015 13:48
    asset sale goal and Chief Executive Aldemir Bendine has told Brazil's congress that the company will not be able to make payments on its debt and maintain a $19 billion investment plan next year without meeting asset-sale goals.

    Petrobras' nearly $130 billion of debt is the largest of any oil company and one of the largest of any industrial company in the world.

    Het wordt dan volgens mij ook de hoogste tijd eens echte stappen te zetten want zo blijven ze in de rotzooi zitten ( en wij ook )
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links