Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,899 3 mei 2024 17:35
  • +0,000 (+0,06%) Dagrange 0,898 - 0,914
  • 4.659.264 Gem. (3M) 6,6M

Pharming augustus 2016

1.947 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 98 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 augustus 2016 23:19
    quote:

    Nog ff wachten schreef op 9 augustus 2016 23:11:

    Ja dames en heren, pharmstinkt staat aan de vooravond voor de uitgifte van miljoenen eikeltjes eh aandelen. place your bet.
    Ach het is geen vreemde move voor de Pharming aandeelhouder.Ik denk zelfs dat sommigen er weer naar verlangen.
    Heerlijk toch in een fonds te beleggen met de meeste aandelen van de hele beurs(gok ik).
  2. [verwijderd] 10 augustus 2016 02:16
    quote:

    Ron61 schreef op 10 augustus 2016 00:15:

    Pharming heeft op die manier weer zelf de controle en dat is een meerwaarde voor een overnemende partij. Die paar miljoen die pharming nog waard is is een schijntje t.o.v. wat er al ingepompt is. Met de grootte van de betreffende markt lijkt het mij daarom een overnamekandidaat.
    Tuurlijk joh, ze hebben geen openstaande lening, geen 65 meloen nodig en alles behalve een rooskleurige toekomst! Als je echt geld wil weggooien moet je morgen de boel overnemen. Dat overname lees ik nu al jaaaaaaaaarrrrrrreeeeeeen Te zot voor woorden als je er echt in geloofd maar ja, een roze bril maakt wonderen mogelijk.
  3. CW1884 10 augustus 2016 07:25
    quote:

    PipoHHH schreef op 9 augustus 2016 21:08:

    Ik wacht met spanning op een analyse van de deal door CW1884.
    Ik zie dit als compliment PipoHHH. Ik vind het echter moeilijk om een standpunt in te nemen, over dit nieuwsbericht. Het probleem zit het hem namelijk in het waarom. Waarom neemt Pharming nu alles zelf in handen. Aan de vele reacties direct na het nieuws, kunt u ook zien, wat de voordelen en nadelen zijn.

    Persoonlijk denk ik, dat het wel eens voordelig uit kan gaan pakken voor Pharming. Pharming krijgt nu alles zelf in handen en kan nu druk uitoefenen op de verkopen. Per kwartaal werd ca. € 6 miljoen uit verkopen behaald uit de USA. Hiervan ontving Pharming ca. € 2 miljoen per kwartaal. Dit is nog geen 1% van het totale aantal verkopen in de HAE-markt. Er is dus wel degelijk veel potentie en Pharming moet toch minimaal kunnen verdubbelen in afzienbare tijd.

    Ik begrijp het standpunt van de tegenstanders ook wel. Er komen weer een serie aandelen bij, wat verwatering betekent voor de aandeelhouders. Er moeten nog meer verkopen plaatsvinden, dan voorheen, om de lening(en) op te kunnen hoesten en de verliezen terug te dringen.

    De vraag is en blijft waarom Pharming deze stap heeft gezet. Ziet Pharming nu echt zelf de mogelijkheid om de verkopen zelf te organiseren, wist Pharming af van een mogelijke verkoop van Valeant. Ik kan het bestuur van Pharming goed begrijpen als ze van een mogelijke overname van Valeant zouden weten, om de verkopen van Ruconest zelf in handen te nemen. Een overname van Valeant zou namelijk weer betekenen een herstructurering van de sales van Ruconest door het nieuwe bedrijf. Wederom veranderingen.

    Ik zou ook graag de grafiekjes willen aanpassen, maar daarvoor heb ik eigenlijk te weinig gegevens. Ik denk, dat de analisten daarom ook nog geen nieuw rapport hebben gepubliceerd. Je kunt de grafiekjes nu wel aanpassen, maar dan is dit op basis van eigen gevoel, welke voor de één negatief en voor de andere positief is. Ik maak liever een grafiekje met de aanwezige feiten en doe m'n best, om het grafiekje zsm aan te passen.
  4. [verwijderd] 10 augustus 2016 07:33
    quote:

    Nog ff wachten schreef op 10 augustus 2016 02:16:

    [...]

    Tuurlijk joh, ze hebben geen openstaande lening, geen 65 meloen nodig en alles behalve een rooskleurige toekomst! Als je echt geld wil weggooien moet je morgen de boel overnemen. Dat overname lees ik nu al jaaaaaaaaarrrrrrreeeeeeen Te zot voor woorden als je er echt in geloofd maar ja, een roze bril maakt wonderen mogelijk.
    Maar als ik het verslag goed gelezen heb maakt Pharming met deze deal een bescheiden winst in de boeken.het ziet er zeker weer wat beter uit voor Pharming maar iets onverwachts kan altijd positief of negatief uitpakken .
  5. neeroppie 10 augustus 2016 07:35
    Door nu zelf de verkoop in handen te nemen kan Pharming ook zelf iets aan de verkoopprijs per dosis doen want dat is 1 van de marketingtools die je als bedrijf hebt om marktaandeel te vergroten. Dat is ook broodnodig lijkt me. De prijs per dosis tov de concurrentie is ook bepalend en nu is die zonder meer te hoog.
  6. $rob$ 10 augustus 2016 07:56
    quote:

    frank@ schreef op 9 augustus 2016 23:48:

    Ik lees zojuist dat Valeant open staat voor een overnamebod. Wat een toeval dat Pharming Ruconest nu net gaat terugkopen.
    Wat zou dit voor consequenties hebben voor de afspraak die nu met Valeant zijn gemaakt?
    125 miljoen dollar betalen aan Valeant?
  7. [verwijderd] 10 augustus 2016 08:22
    quote:

    frank@ schreef op 9 augustus 2016 23:48:

    Ik lees zojuist dat Valeant open staat voor een overnamebod. Wat een toeval dat Pharming Ruconest nu net gaat terugkopen.
    Wat zou dit voor consequenties hebben voor de afspraak die nu met Valeant zijn gemaakt?
    Dit is wat er staat in het artikeltje van Business Insider:
    "Valeant Pharmaceuticals International Inc has fielded unsolicited interest in its core assets from potential buyers and although the company is not actively shopping them, it will consider all offers, Chief Executive Joe Papa said on Tuesday.
    Papa declined to comment on whether he had received interest in a takeover of Valeant since assuming the helm in May."

    Al geruime tijd wordt erover gespeculeerd dat Valeant voor het reduceren van de gigantische schuld een paar van haar core assets zal moeten verkopen. Met name B&L (waarde een kleine 10 miljard) en een paar van de hardlopers van Salix.
    Overname van geheel Valeant ligt door die schuld van ruim 30 miljard minder voor de hand. Mocht het niettemin toch tot een overname komen dan zal die moeten geschieden met inachtneming van de gemaakte afspraak met Pharming.
  8. MaranV 10 augustus 2016 09:10
    quote:

    Beur schreef op 10 augustus 2016 08:27:

    Voor de mensen die het loskomen van Valeant nu zien als een kans voor andere partijen op overname van Pharming: vergeet niet dat Pharming door deze deal nu een extra verplichting van 125 miljoen met zich meetorst.....
    En dat een echte geinteresseerde wel het contract van Valeant had opgekocht voor 70% van de omzet, exclusief cashburn van Pharming. Er even van uitgaande dat het contract even makkelijk overdraagbaar was als toen Salix Valeant werd.

    Mocht Sijmen het weer voor elkaar krijgen om het kapitaal op te halen met exclusief aandelen lijkt het me trouwens wel een leuke speculatieve positie, mits er enige logica gevolgd wordt en er straks onder de 10 cent gekocht kan worden. Zelfs met 100% van de omzet moet er volgens mij nog steeds 100 miljoen omzet gedraaid worden om quitte te spelen, als ik het goed heb een vervijfvoudiging van de (geschatte) huidige jaaromzet maar goed dat is dan ook het speculatieve.

    Een (extra) lening (hoe beperkt ook) lijkt mij de potentiele doodsteek van Pharming gezien de onzekerheid over toekomstige omzetontwikkeling en dit een molensteen wordt om de nek van het bedrijf (rente terug betalen met welk geld?). Het aandeel (verder) kapot of het bedrijf? Doe mij maar het aandeel dan (100% emissie voor kapitaal), met nog enige kans dat het bedrijf het overleeft en evenredige kans dat de aandelen ook wat waarde gaan scheppen.

    Oh oh, hoe anders had het kunnen zijn als Salix gewoon Salix was gebleven en de beloofde medium 2014 voor het Pancreatitis onderzoek ook medium 2014 was gebleven (ipv. nooit). We zullen het wel nooit weten.
  9. forum rang 8 lucas D 10 augustus 2016 09:46
    Dus lenen is goedkoop, en dat word wat eenvoudiger als KBC met een positieve update komt, wat overigens mijn verwachting is.

    Als ze de deal niks vonden hadden ze al lang gereageerd, dus vinden ze het een goede deal maar zijn ze aan het puzzelen over de hoogte. van 0,25 naar 0,35 - 0,50?
1.947 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 98 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links