Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gevolgen Griekse crisis blijven onzeker'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud100 19 april 2015 00:09
    Ach ja, de VS heeft al eens gedacht dat Lehman brothers zonder problemen kon omvallen dus een heel land kan dan toch ook?

    Met dit soort zaken is het altijd zo dat niet zo zeer het event zelf is (Griekenland, Lehman Br.) wat de ravage veroorzaakt maar meestal iets totaal onverwachts.

    Bij het failliesement van Lehman ontstond onverwachte paniek en banken die elkaar vervolgens helemaal niet meer vertrouwden. En bleken er onverwachte effecten op allerlei derivaten.

    Wedden dat al dit soort zaken ook bij Griekenland spelen en ja niemand die daar rekening mee houdt. Zo'n beetje alle schuld van Griekenland ligt bij de ECB en de eigen banken dus wat kan er misgaan?

    Niks toch!

    Dat komt maar zelden uit, let maar op er volgt een kettingreactie waar ze in Brussel wekenlang achter de feiten aan gaan lopen omdat ze het niet eens kunnen worden.

    Wat dat betreft was Lehman een makkie. De VS hoefde het niet eerst met z'n 26 of 27-en eens te worden over wie wat moet betalen....
  2. Worff 19 april 2015 08:33
    ECB vergelijken met de USA gaat niet op. Amerika is 1 land de ECB bestaat uit (teveel) heel veel landen.Tot op de dag van vandaag wordt er weinig belasting betaald in Griekenland. Volgens mij is dat de kern probleem van dat land. Als ze dat niet kunnen of willen is het beter dat is exit Euro gaan.Is beter voor iedereen.
  3. EmileB 19 april 2015 10:15
    Een nieuwe Griekse crisis zorgt wellicht voor onzekerheid die gevolgen kan hebben voor de economische groei, maar dat is tijdelijk. Hier tegenover staat dat de Grexit duidelijkheid en vertrouwen in de groeiende markt creëert en het maakt een einde aan het geld pompen in een bodemloze put. De Grieken willen weinig belasting betalen, vroeg met pensioen, hun ambtenaren belachelijk hoge salarissen geven, corruptie in stand houden? Prima, maar niet op onze kosten.

    "The Best fit is a Grexit".
  4. Ruud100 19 april 2015 10:22
    Twee reacties en beide zien geen gevaren.

    quote:

    EmileB schreef op 19 april 2015 10:15:

    Hier tegenover staat dat de Grexit duidelijkheid en vertrouwen in de groeiende markt creëert ....
    Duidelijkheid?
    De enige duidelijkheid die zal ontstaan is dat er landen in de Euro zitten die er niet in thuishoren omdat ze niet tegen de enorme concurentiekracht van Duitsland op kunnen.

    Dus wedden dat zodra Griekenland er uitvalt niemand het eens gaat worden over wie als volgende de Euro moet verlaten?
  5. EmileB 19 april 2015 10:30
    quote:

    Ruud100 schreef op 19 april 2015 10:22:

    Dus wedden dat zodra Griekenland er uitvalt niemand het eens gaat worden over wie als volgende de Euro moet verlaten?
    Landen kunnen niet gedwongen worden om de Euro te verlaten.
    Als de Grieken failliet gaan, roepen zij een exit uit de Euro over zichzelf af.
  6. [verwijderd] 19 april 2015 13:37
    Politici willen de makkelijkse weg bewandelen wat ze al jaren doen,pappen en nathouden,stop hier nu eens mee en laat de "markt" haar werk nu eens doen ipv al dat kunstmatige, maarja de gevolgen daarvan he....dan moeten de heren gaan werken aan iets dat ze niet meer kunnen,ik wil zeggen ze hebben al te lang niks gedaan,hadden ze met het creeren v/d euro europese unie eens nagedacht bij,wat te doen in geval van, ipv rente kunstmatig laag zetten geld bijdrukken...nee een echte oplossing.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links