Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,110 26 apr 2024 17:26
  • +0,010 (+0,07%) Dagrange 14,090 - 14,240
  • 307.793 Gem. (3M) 532,1K

SBM Offshore - off topic - maart 2015

97 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 27 maart 2015 06:50
    Hoor net op Zender NPO 1 over weer een enorm corruptieschandaal op ministerie van Financiën in Brazilie . Zou om totaal € 6.4 miljard gaan. Belastingboetes werden via corrupte ambtenaren afgekocht. Het is daar een grote corruptiecultuur waar volgens mij SBM nauwelijks op aan gesproken nog kan worden na hun zeer open houding en volledige medewerking. Deze kwestie zou ook wel eens uit kunnen groeien tot het niveau van de problematiek bij Petrobas.volgens de reporter. Ingebakken corruptiecultuur bestaat al jaren en is the way they do the business!
  2. [verwijderd] 27 maart 2015 15:55
    quote:

    Inspire1 schreef op 27 maart 2015 15:49:

    Die corruptie schandalen hebben niets met SBM te maken. Over 3 maanden staat SBM gewoon op 15 euro waar die thuishoort. En dan dans ik de horlepiep.
    De realiteit zal ik alvast niet ontloochenen. SBM Offshore zal zeker een fikse boete moeten betalen voor de omkooppraktijken in Braziliê.

    Hopelijk wordt de zaak proper en spoedig geregeld en kan SBM Offshore bijgevolg weer meedingen voor tenders. Die zou dan een boost moeten geven aan de koers.
  3. [verwijderd] 27 maart 2015 16:31
    quote:

    Inspire1 schreef op 27 maart 2015 16:26:

    De bedragen die SBM moet betalen zijn PN. Ik doe dit al 15 jaar dit is mijn laatste positie, voor mijn pensioen. en dan lekker genieten.
    Peanuts zal die boete niet zijn. Laat ons hopen dat die boete inschikkelijk zal zijn en dan kunnen we wellicht fors hoger dankzij ook de massale shorters in dit aandeel.
  4. Kopermans 27 maart 2015 20:05
    Energy Maritime Associates (EMA) publiceert haar "2015-2019 Floating Production Systems Outlook Report" met o.m. vooruitzichten voor elk type van "floating production system: FPSO, FLNG, FSRU, TLP, spar, semi, and FSO".

    2015 zal bij een verdere zwakke olieprijs een zwak jaar zijn met slechts 8 verwachte FPSO-bestellingen, en de vraag wanneer Petrobras weer gaat bestellen (dat lijkt er intussen aan te komen). Dat laat ruimte voor herstructurering en overnames.

    Voor 2016 daarentegen verwacht men bij de aantrekkende olieprijs maar liefst 16 FPSO-bestellingen, meer dan in elk van de laatste 4 jaren.

    In de komende 5 jaar ligt de gemiddelde verwachting op (voor alle systemen samen) niet minder dan 142 orders voor $118.5 mia.

    Daarin is het volgende bijzonder interessant voor ons: "FPSOs will still be the largest category with 45% of the expected orders and 60% of the capex. Units for Brazil and Africa will account for $48 billion of expenditure, followed by $30 billion in Australia and Southeast Asia, and $25 billion in the Gulf of Mexico and Northern Europe. Significant growth is expected toward the end of the decade in Mexico as international companies enter the market."

    www.offshore-mag.com/articles/print/v...
  5. MaranV 27 maart 2015 22:44
    quote:

    ff_relativeren schreef op 26 maart 2015 23:48:

    Petrobras haalt nog een staatsbankier binnen. De heer Coutinho wordt de nieuwe Chairman.
    www.reuters.com/article/2015/03/26/pe... .

    Greetzzz

    Interim chair man; op 29 april (shareholder meeting) zal waarschijnlijk de CEO van Vale aangesteld worden als permanente chair man (de voorkeur van de overheid heeft hij al en aangezien zij de controlling shareholder zijn lijkt mij er niet veel speelruimte meer). De eerste private (zonder politieke banden) chair man die PBR zal krijgen, een van de eerste stappen om de belofte van PBR meer als privaat bedrijf te laten opereren dus in ere te houden.

    www.investidorpetrobras.com.br/en/gov...

    Tevens ook geruchten van "government sources" dat de methode om de Lava Jet afschrijving te berekenen goedgekeurd is tussen de SEC (& de Braziliaanse CVM) en PWC. Die kunnen dus gerust aftekenen zonder er (juridisch) op gepakt te kunnen worden door de SEC/VS. Daarnaast was het als ik het me goed herinner ook pas de bedoeling dat Mantega af zou treden als chair man zodra dit afschrijving verhaal (en daarmee de audit issues) afgerond was (hij blokkeerde de eerste keer dat deze genomen zou worden). Wie weet kunnen we dus volgende week "al" of liever gezegd eindelijk de audited results van PBR verwachten.
  6. MaranV 27 maart 2015 23:10
    quote:

    ff_relativeren schreef op 27 maart 2015 23:00:

    Petrobras slaagt er onverwacht in om de Japanse raffinage te verkopen.
    www.reuters.com/article/2015/03/27/us... .

    Greetzzz

    Hij is toch nog niet verkocht? "Petrobras will build an oil terminal on the site to receive fuel products from South Korea and other Japanese refiners, before trying to sell the facility to another oil marketer, the Nikkei business daily reported without identifying sources."

  7. forum rang 7 ff_relativeren 27 maart 2015 23:27
    (Reuters) - Brazil's state oil company Petrobras is exiting Japan due to shrinking oil demand, shutting down its refinery in Okinawa as early as this year - and building an import terminal it will sell to another refiner, the Nikkei reported on Friday.

    @ MaranV, inderdaad. Petrobras sluit de fabriek, en probeert die later te verkopen na het bouwen van een terminal.

    In dat geval ... sluiten = impairment nemen ?

    Greetzzz

  8. MaranV 27 maart 2015 23:32
    Misschien wel ja (al is "mogelijk ergens in dit jaar" sluiten niet echt duidelijk), maar met een aanschafprijs van +-50 miljoen USD zal het een klein stipje worden op de miljarden radar van PBR. Echt een verrassing is het trouwens niet dat er raffinaderijen de deur uit gaan, de nieuwe CEO hamert flink op back to the core & cash vrij maken om het Braziliaanse goud op te pompen (de pre-salt bronnen).
  9. Kopermans 30 maart 2015 09:58
    De CEO van het mijnbedrijf Vale, Murilo Ferreira, is formeel aangewezen om de nieuwe voorzitter van de directieraad van Petrobras te worden. Wordt gezien als een signaal dat men begrijpt de zaken meer marktgericht te moeten aanpakken.

    De regeringsvertegenwoordiging in die directieraad wordt overigens grondig dooreengeschud (maar 2 van de 7 houden hun zitje). Zo worden ook de CFO van Petrobras en een advocaat met anti-corruptieachtergrond en tien jaar ervaring bij de CGU, lid ervan.

    www.valor.com.br/international/news/3...
  10. forum rang 7 ff_relativeren 31 maart 2015 23:59
    "Demand might be a bit stronger than expected at the beginning of the year, but I don't think it is strong enough to absorb the entire oversupply,'' said Carsten Fritsch, an analyst at Commerzbank in Frankfurt. "There's still oversupply in the market, which is reflected in the inventory builds.''

    OPEC supply has risen in March to 30.63 million barrels per day (bpd) from a revised 30.07 million bpd in February, according to the survey based on shipping data and information from sources at oil companies, OPEC and consultants.

    Uit hetzelfde artikel.

    Greetzzz
97 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links