Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Teken aan de wand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

629 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 april 2014 18:11
    quote:

    relpinda schreef op 6 april 2014 17:54:

    [...]

    He Kari,
    Klopt ik had je toen namens een aantal forumleden (die steeds maar weer prikkelende posts plaatsen) bedacht je dat te vragen. En eigenlijk denk ik ook dat het wellicht zin heeft en daardoor meer mensen wellicht wat plussen kunnen boeken en niet zo chagrijnig worden.
    Maar helaas een antw. bleef uit, tenzij bovenstaand jou antw. daarop is?

    Wat mijzelf betreft, ben ik niet zo goed in het terughalen van oude posts van mij en dat weer te gaan lezen om te zien wat ik dan precies heb geschreven. zonde van m'n tijd. dus put ik uit m'n geheugen dus pin me daar niet op vast.

    Ik meen weleens wat tips hier en daar op het forum te hebben gegeven, maar heb ook wel gelezen dat de meeste hier NIET in aandelen doen maar meer in indices etc. Er zijn er zelfs die helemaal geen effectenportefeuile hebben maar in hele andere dingen hun poen stoppen. prima, ik vind dat allemaal best, moet ieder voorzich weten.

    Maar ik meen weleens getipt te hebben een straddle ING, buy FIAT, Bouyques, Apple, Pharma, Thromobogenics, Fugro, USG, Kasbank, Vale SP adr. Petrobras, Noble Corp., Heidelberg,

    Zijn zo maar wat pareltjes waar nog de nodige potentie op MT-LT in zit naar mijn mening en uiteraard in mijn bezit ook :)

    Hier op het TA forum bij Lynx heb ik nu 6x FMA april long. dus kan wel een klein stootje aan. Ik lees echt veel verschillende meningen over de opening voor morgen en het koers verloop. Ik denk dat ik long blijf zitten en laag steeds wat bij koop in de hoop op een stijging en dan er weer uit, we expireren wel binnenkort ik meen 18/4 goede vrijdag?

    En jij Kari?

    iedereen het allerbeste suc6 :)

    Ik ga er geen lang verhaal van maken, maar ik heb je toen wel antw. gegeven.
  2. [verwijderd] 6 april 2014 18:19
    quote:

    Go with the flow schreef op 6 april 2014 15:30:

    Was het vorige week rond dit tijdstip dun bezaaid met shortgangers is het nu een stukje drukker, en dat is logisch want de yankees gingen vrijdag onderuit zodat wij morgen hier in ieder geval bij opening volgen, ook logisch want zo gaat dat altijd. Omdat er toch veel optimisme in de markt zit (realistisch of niet) zullen wij ook weer hoger proberen te gaan richting de 409 voor eind deze week. verwacht zelf bij opening een beetje short te verzilveren om weer wat long bij te kopen, morgen mogelijk een dagje van op en neer, heen en weer, schrapen en harken, en weer op en neer, kortom zowel voor shortgangers of longers moet er wat te verdienen zijn.
    Ik heb je posts van de afgelopen periode eens ff gelezen en je doet niets anders dan de zgn. shortvrienden een beetje de gek aan te steken, daar de beurs omhoog ging.
    Echter nu de VS vrijdag in het rood is gesloten, behoor jij toevallig ook bij de groep shortvrienden, maar ja zoals je zelf al zegt : dat is logisch.
  3. Go with the flow 6 april 2014 18:44
    quote:

    Karimata schreef op 6 april 2014 18:19:

    [...]

    Ik heb je posts van de afgelopen periode eens ff gelezen en je doet niets anders dan de zgn. shortvrienden een beetje de gek aan te steken, daar de beurs omhoog ging.
    Echter nu de VS vrijdag in het rood is gesloten, behoor jij toevallig ook bij de groep shortvrienden, maar ja zoals je zelf al zegt : dat is logisch.
    Als wij de komende dagen flink rood gaan en aan het eind vd week sluiten onder de 400 zal de vriendschapsband met shorters verder worden versterkt
  4. [verwijderd] 6 april 2014 19:34
    quote:

    Go with the flow schreef op 6 april 2014 18:44:

    [...]Als wij de komende dagen flink rood gaan en aan het eind vd week sluiten onder de 400 zal de vriendschapsband met shorters verder worden versterkt
    Je kan het fantastisch melden, maar als bovenstaande uitkomt, zal jij niet zo blij zijn met een 70% longpositie.
  5. [verwijderd] 6 april 2014 21:46
    quote:

    Green Guru schreef op 6 april 2014 17:36:

    [...]

    Ja eens. Dit is de daggrafiek van de SnP. De koers beweegt zich in een steeds smaller wordende tradingsrange. Uitbraak naar beneden is realistisch.

    Maar die verdraaide Draghi begint nu toch echt aan de deur te kloppen met zijn QE. En dat zet nou eenmaal de bull beleggers in vuur en vlam.
    Green Guru,

    Dankjewel voor je antwoord. Het klinkt als een logisch verhaal. Wel vind ik dat je trendlijnen wat ver terug gaan naar het verleden. Is zo ver terug in de tijd nog relevant vraag ik me weleens af.

    Ik ben zelf geneigd te denken dat het nog ca. 2 weken zijwaarts/ beetje omhoog gaat. In mijn grafiek zie je dat nu al 3x na een stijging een beetje zijwaarts is gegaan, voordat het daalde.
    - 1e keer: half oktober stijgen - november zijwaarts/licht stijgen - december daling
    - 2e keer: december stijgen - januari zijwaarts/licht stijgen - eind januari dalen
    - 3e keer: februari stijgen - eind februari/begin aart zijwaarts - eind maart daling
    - Nu 4e keer: Eind maart gestegen - nu ca. 2 weken in april zijwaarts/ licht stijgen - half april dalen

    1) RSI (10) staat hoog, maar zal denk ik nog even hoog blijven, net als voorgaande 3 perioden (ok, 3e keer iets minder).

    2) MACD geeft nog niet het omkeer-signaal

    3) Volatiliteit (10) staat laag en zal dat denk ik nog even doen.

    4) Stochastics (12,3,3) geeft alvast het 1e omkeer signaal dat de stijging zoals we die afgelopen dagen hadden voorbij is.

    scenario 1: Als er morgenochtend een daling is, ga ik daarna long (rond 403?) met een stop loss op ca. 390. Ik ben denk ik nu te laat om nog short te gaan.

    Scenario 2: Als mijn scenario niet uitkomt en het door de 400 zakt, dan verkoop ik mijn longs en ga ik short. Dan moet ik actie ondernemen en omdraaien.

    Andere meningen? heb geprobeerd die van mij te onderbouwen.

  6. [verwijderd] 6 april 2014 21:56
    Ik heb nog een vraag over voorbeurs handelen (dit doe ik nog niet zo vaak): Afgelopen vrijdag ging Dow fors in de min. Ik had geen positie.
    - Als ik nu maandagmorgen om 8.00 uur sprinters shorts koop, profiteer ik dan nog mee van die daling van de Dow?
    - Of zit dat al in de koets van de sprinter short verwerkt en kan ik net zo goed om 9.00 uur de sprinters short kopen?
  7. [verwijderd] 6 april 2014 22:05
    quote:

    Superturbo schreef op 6 april 2014 21:56:

    Ik heb nog een vraag over voorbeurs handelen (dit doe ik nog niet zo vaak): Afgelopen vrijdag ging Dow fors in de min. Ik had geen positie.
    - Als ik nu maandagmorgen om 8.00 uur sprinters shorts koop, profiteer ik dan nog mee van die daling van de Dow?
    - Of zit dat al in de koets van de sprinter short verwerkt en kan ik net zo goed om 9.00 uur de sprinters short kopen?
    Het laatste voor zover ik weet. Succes!
629 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links