Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,225 29 apr 2024 12:33
  • +0,180 (+0,53%) Dagrange 34,040 - 34,280
  • 1.112.999 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 991 992 993 994 995 ... 1131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 30 oktober 2023 15:10
    Ter info.
    www.fintessa.nl/actueel/beursberichte...

    Consolidatieslag in de Amerikaanse olie industrie
    Auteur: Dennis van den Brink Datum: 30-10-2023
    Een overname van Shell of BP door een van de Amerikaanse olie majors lijkt zeer onwaarschijnlijk.

    Ongeveer twee weken geleden verraste ExxonMobil de hele olie sector door Pioneer Natural Resources over te nemen voor 60 miljard dollar. Opvallend is dat de transactie wordt betaald in aandelen. Daarnaast kwam een week geleden het nieuws naar buiten dat Chevron de olieproducent Hess zal overnemen voor 53 miljard dollar, tevens in aandelen. Verdere consolidatie bij de grote olieproducten is niet uitgesloten. Denk bijvoorbeeld aan ConocoPhilips en EOG Resources als de volgende kandidaten. De overnames zijn vooral verrassend in de zin van de vergroeningsslag die de Europese olieproducenten doormaken. Het grote verschil is ook terug te zien in de productiecapaciteit tussen de Europeanen en de Amerikanen. De capaciteit van Shell ligt op 3,5 miljoen vaten olie per dag. ExxonMobil en Chevron zitten ter vergelijking respectievelijk na de overnames op 5,1 miljoen en 4,2 miljoen vaten per dag.

    Het verschil in productiecapaciteit is ook terug te zien in de koers-winstverhoudingen. De K/W’s van ExxonMobil en Chevron liggen op 11,4 en 10,3. Dat is toch anderhalf keer zo hoog wanneer dit wordt vergeleken met 7,5 keer van Shell en de 6,8 keer van BP. Shell verhuisde recent al naar Engeland om belastingtechnische redenen. Een overname van Shell of BP door een van de Amerikaanse olie majors lijkt zeer onwaarschijnlijk. Naast dat het goedkeurig nodig heeft van de mededingingsautoriteiten hebben de Amerikanen tijd nodig om de recente overnames volledig in te lijven. Ook de Amerikaanse investeerders blijven liever dichter bij huis, mede door de focus op duurzaamheid door de Europese producenten.

    Zowel Shell als BP steken miljarden in windmolenparken, slimme energiesystemen en zonne-energie, om de doelstelling te verwezenlijken van het klimaatneutraal zijn in 2050. Shell zet in op windparken en groene waterstof waar BP vooral inzet op biogas. De investeringen zijn niet geheel vrij van kritiek, veel beleggers en analisten zien beide partijen liever investeren in olieprojecten vanwege het velen malen hogere rendement in vergelijking met de groene investeringen.
  2. forum rang 9 Ron-tron system 31 oktober 2023 07:21
    quote:

    Mr.Haas schreef op 30 oktober 2023 18:29:

    Ja koers blijft aardig liggen ondanks dat de olie zo hard zakt . Dat is weleens anders geweest . Ik hoop nog steeds op een stevige dip voor de maand dec maar dat is misschien wel tegen beter weten in :-)
    Deze dip onder de 29eur kan zeker voor december en ik verwacht dit zelfs.
    Resultaten kunnen onder de hoge verwachtingen uitkomen en ook belangrijk de Chinese economie krimpt weer.
    Buybacks blijven nu hopelijk even aan de kant en dan valt deze steun ook weg.
    Shell doet er best aan om de koers weer lager te krijgen en dan pas een nieuwe ronde buybacks te organiseren.
    Daarom ik verwacht nog een dip dit jaar voor wat het waard is.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 31 oktober 2023 14:11
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 31 oktober 2023 09:38:

    Eindelijk de dip, haalt wat lucht uit al die geschreven call optie contracten.
    Er is nog een trigger nodig om echt te dippen.
    Dj en olieprijs beide een keertje flink rood.
    Wti moet echt wel onder de 78usd om Shell omlaag te krijgen.
  4. forum rang 6 Candelll 31 oktober 2023 17:55
    Nieuwssprokkels

    Het bearish sentiment rond de Chinese economie is de afgelopen maanden weggezakt, maar de cijfers over de productieactiviteit van oktober zullen de kwestie van de zwakkere Chinese vraag ongetwijfeld weer op de mondiale agenda voor ruwe olie brengen. Wat vrijwel iedereen verraste, was dat de Chinese PMI-index voor de verwerkende industrie daalde van 50,2 in september naar 49,5, terwijl de PMI voor de niet-verwerkende industrie duidde op een vertraging van de groei van de dienstensector. Nu de Brent-prijs rond de $88 per vat ligt, lijkt het erop dat er een serieuze escalatie in het Midden-Oosten nodig is om de olieprijzen te doen stijgen.

    BP-aandelen dalen na lauw resultaat in Q3. Nadelig beïnvloed door een afschrijving van $540 miljoen op offshore windprojecten in New York en zwakke aardgasresultaten, rapporteerde BP (NYSE:BP) een winst over het derde kwartaal van $3,3 miljard, waarmee de analisten de voorspelling van $4 miljard misten, wat aanleiding gaf tot een 5 % aandeel daalde op dinsdag.

    Venezolaanse raffinaderij stort in. Net nu Venezuela zich voorbereidt om de export van ruwe olie op te voeren te midden van een zes maanden durende sanctie, zag het Paraguana-raffinaderijcomplex van het land, met een capaciteit van 955.000 vaten per dag, twee CDU's sluiten vanwege branden en gebrek aan grondstoffen, waardoor de bezettingsgraad daalde tot slechts 10%. .

    Beleggers beginnen met het shorten van ruwe futures. Hedgefondsen en andere geldbeheerders verkochten in de week die eindigde op 24 oktober het equivalent van 14 miljoen vaten in de zes belangrijkste oliefutures- en optiecontracten. Dit was de vierde keer in vijf weken dat fondsen nettoverkopers waren.

    Chevron regelt Labour Row in Australië. Werknemers op de Wheatstone- en Gorgon LNG-terminals van Chevron (NYSE:CVX) hebben een nieuwe door de vakbond gesteunde loonovereenkomst goedgekeurd, tot stand gebracht door de Australische Fair Work Commission, waardoor het risico van verdere stakingen dit jaar tot grote opluchting van Europa wordt geëlimineerd.

    China zet zich schrap voor piekgebruik in de winter. De Chinese Nationale Energieadministratie heeft gewaarschuwd dat de maximale stroomvraag van het land deze winter met 140 GW of 12% zou kunnen stijgen ten opzichte van de piek van 1.159 GW van vorig jaar, en waarschuwt voor mogelijke stroomtekorten in Yunnan en Binnen-Mongolië.

    FERC keurt lancering van Venture Global LNG goed. De Amerikaanse Federal Energy Regulatory Commission heeft een herzien inbedrijfstellingsplan goedgekeurd voor de Calcasieu Pass LNG-faciliteit, die nog niet volledig operationeel is, met het argument dat drie verwerkingstreinen kunnen worden ingeschakeld terwijl de werkzaamheden aan andere doorgaan.

    Duitsland berecht Nigeria voor meer gas. Nu bondskanselier Olaf Scholz Nigeria bezoekt, heeft Duitsland zijn bereidheid geuit om te investeren in aardgasprojecten in het Afrikaanse land, terwijl Berlijn Duitse bedrijven ertoe aanzet pijplijnprojecten en nieuwe LNG-capaciteit te financieren.

    Exxon wil de invloed van Guyana vergroten. Een door Exxon geleid consortium heeft op de allereerste concurrerende veiling van Guyana een bod gedaan op het 1.707 km2 grote S8-ondiepwaterblok, met als doel zijn areaal in het land uit te breiden en zich aan te sluiten bij een TotalEnergies-QatarEnergy-Petronas-consortium dat op het S4-blok heeft geboden.

    Mexico blijft Pemex subsidiëren. Uit de statistieken van de Mexicaanse overheid blijkt dat de nationale oliemaatschappij Pemex alleen al in oktober 3,2 miljard dollar ontving, via geldinjecties en belastingverlagingen, om het bedrijf overeind te houden, bovenop de forse 5,8 miljard dollar aan hulp die vorige maand werd ontvangen voor de lancering van de Dos Bocas-raffinaderij.

    Panama's protesten stoppen de kopermijnbouw. Terwijl wijdverbreide protesten de straten van Panama blijven doen wankelen, heeft de regering van het land beloofd alle nieuwe mijnbouwprojecten in het land af te wijzen, maar de verlenging van de Cobre Panama-deal van First Quantum intact te laten, die momenteel 5% van het BBP van Panama voor zijn rekening neemt.

    Israël versnelt nieuwe verkenningsdeals. Het Israëlische Ministerie van Energie heeft twaalf offshore-exploratievergunningen toegekend aan zes bedrijven, waaronder het BP-Socar-NewMed-consortium dat gebieden ten noorden van het Leviathan-gasveld zal beoordelen, terwijl ENI (BIT:ENI) de wateren ten westen van hetzelfde veld zal onderzoeken.

    Argentinië dreigt de olie-export te beperken. Geconfronteerd met aanhoudende brandstoftekorten die uit de hand liepen in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Argentinië, waarschuwde minister van Economie Sergio Massa dat het land de export van ruwe olie zou kunnen opschorten als de brandstoftoevoer niet normaliseert.

    China verdubbelt de offshore-productie. Gelijktijdig met CNOOC's (HKG:0883) verhoging van zijn investeringsbudget voor 2023 naar 12,2 miljard dollar, lanceerde het Chinese staatsoliebedrijf het olieveld Penglai 19-3 in de Bohai Zee van het land, samen met ConocoPhillips (NYSE:COP), dat eigenaar is van 49 olievelden. % van het project.
  5. forum rang 9 Ron-tron system 1 november 2023 08:47
    quote:

    Ben Benashi schreef op 31 oktober 2023 19:07:

    volume ADR is hoger dan normaal tot waar gaan we zakken is dan weer de verrassing
    Vandaag wel wat op de agenda in de US en de wti olieprijs kruipt dichter naar de 78usd.
    Ik heb naast mijn ongedekt geschreven calls jan’25 strike 67,5usd gisteren geschreven puts jan’25 strike 62,5usd ingezet,
    Koers tussen 29,50-31,80eur heeft het meeste kans imo en met een premie van bijna 6eur omgerekend toch mooi rendement.
    Ongedekte calls op deze manier deels afgedekt via premies tot 37,80eur koers en bij daling ingedekt tot 23,50eur.
    Geschreven calls dec’24 strike 32eur ga ik op deze manier ook tegenzetten met geschreven puts dec’24 strike 30eur bij verdere daling koers.

    Puts maart’24 staan mooi in het groen en nu nog de dec’23 26-27-28eur puts en klaar.
    Koers moet gewoon even naar 28-29eur begin november.
  6. forum rang 6 Candelll 1 november 2023 10:12
    Shell plc
    dinsdag 31 oktober 2023 om 18:13 GMT+1·1 min leestijd
    In dit artikel:

    SCHELP
    -0,38%
    Volglijst

    Volglijst
    Aanbevelingsbeoordeling
    Kopen

    Totaal stemrecht

    In overeenstemming met de Disclosure Guidance and Transparency Rules stellen wij de markt hierbij op de hoogte van het volgende:

    Het kapitaal van Shell plc bestaat per 31 oktober 2023 uit 6.604.222.922 gewone aandelen van € 0,07 elk. Shell plc houdt geen aandelen in Treasury.

    Het getal 6.604.222.922 kan door aandeelhouders worden gebruikt als noemer voor de berekening waarmee zij zullen bepalen of zij verplicht zijn hun belang in, of een wijziging in hun belang in, Shell plc op de hoogte te stellen onder de Disclosure Guidance and Transparency Rules van de FCA.

    Opmerking: Deze aankondiging wordt gedaan in overeenstemming met Disclosure Guidance and Transparency Rules 5.6.1 en 5.6.1A en als zodanig omvat het bovenstaande cijfer de aandelen die door Shell plc zijn gekocht als onderdeel van haar aandeleninkoopprogramma, maar die nog niet zijn geannuleerd.
22.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 991 992 993 994 995 ... 1131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links