Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De euro gaat goed

De koers van de Europese munt staat deze maandagmorgen in vergelijking met de yen boven de 112, ten opzichte van de Zwitserse frank boven de 1,30 en gerelateerd aan de eurodollar op 1,36 en een beetje. Hiermee is de euro er in geslaagd om het hoogste punt op de dag van de spike opwaarts te overtreffen, waarmee de uitbraak ten opzichte van alle bovengenoemde valuta een feit is. Deze ontwikkeling wijst op een sterk momentum voor de euro. Zo negatief de vooruitzichten waren vlak voor de draai, zo positief of beter nog positiever wordt er dus gehandeld in de weken erna.

Er heeft zich nog geen overboughtheid aangediend in de RSI op dagbasis, maar met dit tempo komen we er wel. Op zich zou dat welkom zijn omdat daarmee de opwaartse focus bevestigd zou worden. Naar het eruit ziet is het 1,38 niveau van belang om te overstijgen wil zich een dergelijk signaal op de daggrafiek voor doen. Dus, wanneer we snel meer stijging krijgen komt er meer achteraan en kunnen we de lat snel hoger leggen dan het eerste koersdoel van dit moment namelijk de 1,38.

Aangezien de hierboven genoemde valutaparen op dezelfde manier meestijgen, zal de beweging in eurodollar vergezeld gaan met het feit dat eurofrank de 1,33 bereikt en dat euroyen het 115 niveau haalt. Dat ligt op dit moment van schrijven in het verschiet voor deze week.

Loop van de week
We nemen deze valutaparen in de loop van de week opnieuw onder de loep nu het beeld daar ook enigszins veranderd is ten opzichte van de periode van zware negativiteit omtrent de euro. Aan de onderkant dient genoemd te worden dat met het doorbreken van de weerstand van 1,3450 in eurodollar, zich de vraag voordoet of het voormalige weerstandsniveau tot steun moet worden omgezet alvorens het noorderpad op te zoeken.

Ten opzichte van de dollar ligt het meest voor de hand liggende steunniveau dat getest moet worden, op 1,3450. Maar gezien de volatiliteit in dit item leg ik m’n stop op 1,34 op slotbasis. De verwachting voor de daggrafiek blijft dat we 1,38 en nog hogere koersen gaan opzoeken. Gezien de opwaartse potentie is het dus zaak om niet te snel ontmoedigd te worden bij een terugval van hoogstwaarschijnlijk tijdelijke aard.

Eventuele terugval
Uiteraard valt met een eventuele terugval nog wel iets nauwkeuriger om te gaan, maar dat doen we aan de hand van de intradaggrafiek. Daaruit blijkt ook dat er niet veel reden of haast is om substantieel te corrigeren. De eerste te ontdekken trend heeft zijn grens vlak boven de 1,35 liggen, waarna de clustering van koersen in de buurt van de 1,3450 opgeld doen.

De RSI staat nu gewoon op steun en geeft aan niet van plan te zijn om veel verder te dalen. Bij het niet houden van de 1,35 grens zal de RSI waarschijnlijk onder deze eerste steun zakken, maar zolang de waarde van de RSI niet oversold raakt geldt dat dalingen gekocht dienen te worden. De focus blijft opwaarts, dips kopen blijft mijn favoriete scenario in dit item.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links