Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Sensatie!

Iedere dag weer beste, snelste, meest complete, slimste én leukste AEX en Damrak morning call

 

Zo, dit zijn nogal geruchten, halve waarheden, of wat het ook maar is:

Het is dat het Franse (?) en nota bene AEX-fonds Altice hier niet echt tot leven wil komen onder ons Nederlanders, maar een spektakelfonds is het zeker. Dan ook nog eens +77,1% dit jaar al op het bord. Eens kijken of ik straks een verhaal kan maken, want ik weet er ook bijna niks van.

Of hebt u liever een artikeltje over KPN? Dat kan welicht profiteren van al die wilde verhalen. Wacht even, wat is dit? Ik zoek bevestiging:

 

 

Hier is het Reuters-bericht. Als iemand hier verstand van heeft, graag!

 

 

Over wilde verhalen gesproken. Gisteren opende de beurs sensationeel hoger op woorden van ECB-bestuurder Benoit Coeure. U zag het ook al in Nick Bakker zijn slotcall, deze Reuters meneer betrapte hem:

 

 

... en vandaag een woedend opiniestuk op Bloomberg. Terecht, dit kan niet ECB, als dit allemaal klopt. Wordt deze man ter verantwoording geroepen? Marktmensen draaien de bak in voor dit soort grappen:

 

 

Of...? Als ik het er toch over heb: Rabobank gaat vrijuit en ook deze club mag weer criminaliteit schikken. All animals are equal, but bankers are more equal than others, blijkbaar:

 

 

Meer te doen vandaag. OCI en TIE moeten ook doorkomen met KW1's en er zijn meer kwartaalcijfers. De Japanse economie groeide niet +0,4% afgelopen kwartaal zoals werd verwacht, maar +0,6%:

HAL, het Berkshire Hathaway van Nederland, gaat een dikke 5 euro per aandeel ex-dividend. Spannendste agendapunt zijn de Fed-notulen van het laatste rentebesluit. Die worden helemaal stukgetrokken op zoek naar hints en aanwijzingen voor die rentestap die er eens, ééns moet komen.

Wacht even, dit wist ik niet, maar deze centrale bank laat wellicht vandaag ook van zich horen. Met een persbericht graag, niet eerst met vriendjes praten:

 

 

Succes vandaag en afwachten maar of de AEX die 500 weer eens op het bord krijgt. De futures houden het vooralsnog spannend. Jeej, waar komt die vandaan? EUR/USD staat alweer -0,5% op 1,109! Ik denk Griekse toestanden: hier lawaai in Frankfurt en hier in Berlijn.

 

De markt nú:

  • De Europese futures openen -0,1% à +0,1%. De Amerikaanse staan op +0,0% en -0,1%
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) start +0,1%, ofwel rentes dalen wat
  • Azië stijgt voor het gros: Japan +0,9%, Hongkong -0,2%, Shanghai +2,1% en India +0,9%
  • EUR/USD daalt dus 0,5% naar 1,109
  • Goud doet -0,2% op 1205 dollar
  • Oliebenchmarks WTI en Brent stijgen 0,5% naar 58,25 en 64,35 dollar

 

Agenda

  • 08:00 Duitsland inflatie PPI apr (cons. 0,2% MoM)
  • 08:00 OCI KW1-cijfers
  • 08:00 TIE Kintetix KW1-cijfers
  • 09:00 HAL Trust notering 5,05 euro ex-dividend
  • 10:00 AVA Aegon
  • 14:00 AVA Reesink
  • 14:00 Lowe's KW1-cijfers
  • 14:00 Staples KW1-cijfers
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden
  • 20:00 VS Fed-notulen

 

Tweets

Zijn ze weer:

 

 

Nog niet gelezen:

 

 

Dit vraag ik mij inderdaad ook af:

 

 

Achtergrondverhaaltje:

 

 

Goh:

 

 

Lukas nog met de grafieken:

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 mei 2015 08:44


    America Movil issues 2.5 bln euros bonds exchangeable into KPN shares

    LONDON

    May 20 - America Movil launches up to 2.5 billion euros ($2.78 billion) senior unsecured bonds of exchangeable into KPN shares. - Bonds will have a maturity of 5 years and are expected to pay a coupon of up to 0.50 percent per annum payable semi-annually in arrear. - The exchange premium seen between 40 percent and 45 percent above the reference price of KPN stock, which will be the volume weighted average price on the Euronext Amsterdam on 20 May 2015. - Deutsche Bank acting as Sole Global Coordinator. Deutsche Bank and Barclays are acting as Joint Bookrunners. ($1 = 0.8987 euros) (Reporting by Simon Jessop; editing by Nishant Kumar)
  2. De Oude Bo 20 mei 2015 09:28
    Dag Arend,

    De aktie van Carlos doet zijn naam eer aan: slim.
    Hij hoopt goedkoop (0,5%) 5-jaars geld op te halen en geeft de obligatiehouders aanvullend het recht om de obligaties om te wisselen in aandelen KNP op een moment dat de obligatieshouder dat convenieert, maar wel tegen een prijs die 40-45% hoger ligt dan de huidige beurskoers van KNP.

    Tevens betekent dit dat America Movil de benodigde aandelen in de tussentijd niet kan verkopen, aangezien deze beschikbaar moeten blijven voor een eventueel conversieverzoek.
  3. Eddy the Eagle 20 mei 2015 09:28
    "Eens kijken of ik straks een verhaal kan maken, want ik weet er ook bijna niks van."
    "Of hebt u liever een artikeltje over KPN?"

    Als je er bijna niets van weet, houd er je mond dan maar helemaal over. En het lijkt de TINA wel, zo van deze maand een leuk artikeltje over kantklossen...
  4. [verwijderd] 20 mei 2015 10:06
    Hallo Arend Jan,

    Ik denk dat veel beleggers (zie Altice forum) wel zitten te wachten op wijze worden over Altice. Vooral de slechte financiele gezondheid van dit bedrijf en het toch maar weer iedere keer leningen verkrijgen voor nieuwe overnames, verbaasd de meesten onder ons. misschien is de Nederlandse definitie van een gezond bedrijf gewoon anders!

    Dus graag een artikel Altice met jouw visie....
  5. [verwijderd] 20 mei 2015 10:06
    quote:

    Eddy the Eagle schreef op 20 mei 2015 09:28:

    "Eens kijken of ik straks een verhaal kan maken, want ik weet er ook bijna niks van."
    "Of hebt u liever een artikeltje over KPN?"

    Als je er bijna niets van weet, houd er je mond dan maar helemaal over. En het lijkt de TINA wel, zo van deze maand een leuk artikeltje over kantklossen...
    Nou Eddy, zo'n uitdagende opmerking, verplicht je natuurlijk wel om voortaan dagelijks met een alternatief te komen. Ik zou zeggen ga je gang. En Arend Jan; ga zo door. Alle nieuws is niet direct te doorgronden, maar benoem het in ieder geval wel.
  6. Eddy the Eagle 20 mei 2015 11:15
    quote:

    yieldcurve schreef op 20 mei 2015 10:06:

    [...]

    Nou Eddy, zo'n uitdagende opmerking, verplicht je natuurlijk wel om voortaan dagelijks met een alternatief te komen. Ik zou zeggen ga je gang. En Arend Jan; ga zo door. Alle nieuws is niet direct te doorgronden, maar benoem het in ieder geval wel.
    Als jij cynisme als uitdaging ziet. Zou jij op het alternatief gaan zitten wachten: dat ik mijn mening geef over iets waar ik zelfverklaard geen verstand van heb?

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links