Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niessen versus Ordina

Jan Niessen ziet af van de rechtszaak tegen Ordina

Nog even zo voor het sluiten van de beurs komt er nog nieuws over Ordina binnen. De koers stijgt lekker, want grootaandeelhouder Mont Cervin, van Jan Niessen, ziet af van een onderzoek naar Ordina. Via ANP:

Grootaandeelhouder Mont Cervin ziet af van een onderzoek door de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam naar de gang van zaken bij Ordina. Dat maakte de automatiseerder maandag bekend.

Mont Cervin en Ordina hebben ,,constructief overleg'' gehad, waarna de investeerder het verzoek aan de Ondernemingskamer tot het instellen van een onderzoek heeft ingetrokken. ,,De enquêteprocedure is hiermede geëindigd'' aldus de onderneming.''

Niessen nam met zijn investeringsfonds vorig jaar september een belang in Ordina en vlak er na kwam Zembla met een uitzending over het bedrijf. Daarin werd gesuggereerd dat Ordina klanten zou fêteren.

 

 

Uiteindelijk leek er niet heel veel aan de hand, maar de koersschade was al aangericht. Niessen is daarom een rechtszaak gestart om te onderzoeken of Ordina niet informatie aan beleggers heeft achtergehouden. Die zaak laat hij nu dus vallen.

Inmiddels is de koers van het aandeel ook alweer aardig opgelopen en vanaf 4 maart is er nog een versnelling bij gekomen. Die dag meldde grootaandeelhouder Jan Niessen dat hij een groter belang in Ordina had genomen. Een dag later verscheen op Marktgevoel een stuk waarin Ordina als overnamekandidaat wordt genoemd.

De schrijver van het artikel op Marktgevoel reageert net op Twitter over deze zaak en noemt het handelen van Niessen discutabel.

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Achteraf gezien... 30 maart 2015 20:48
    Uit het nieuwsbericht:
    Mont Cervin en Ordina hebben ,,constructief overleg'' gehad, waarna de investeerder het verzoek aan de Ondernemingskamer tot het instellen van een onderzoek heeft ingetrokken.

    Oftewel: Ordina heeft er fijntjes op gewezen dat het dreigende onderzoek een belemmering vormde voor potentiële overnemende partijen.

    Let maar op ergens komende 3 maanden bericht over overname Ordina....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links