Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het volgende Herbalife

Het volgende Herbalife

Als beurshandelaar in een klein nietszeggend landje heb ik niet de illusie impact te hebben op de aandelenmarkten. Ik moet daarom altijd de markt gelijk geven op het moment dat ik scheef zit en snel verlies nemen als mijn analyse niet blijkt te kloppen.

Ik heb immers geen invloed op het bedrijf en kan alle andere beleggers in de wereld moeilijk van mijn gelijk overtuigen. Een grote partij als het hegdefund van Bill Ackman kan dat wel op die manier aanpakken en deels zijn eigen gelijk creëeren.

Bill Ackman heeft vooral naam gemaakt met zijn openbare klopjacht op Herbalife. Het aandeel Herbalife werd eind 2013 de speelbal van meerdere grote jongens. Hedgefundmanager Bill Ackman beschuldigde Herbalife van illegale piramideconstructies en ging voor ongeveer 1 miljard dollar short op het aandeel.

Hieronder ziet u de weekgrafiek van Herbalife


Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Na lange tijd tegen een papieren verlies van honderden miljoenen dollars aan te hebben moeten kijken, staat zijn positie nu weer op winst. Bill laat weten zijn shortpositie niet te sluiten voordat het bedrijf failliet is en het aandeel op 0 dollar staat.

Nieuwe shortpositie

De biljonair heeft nu een nieuwe shortposite. Dit blijkt uit het performance report van Pershing Square Holdings over december. In het raport van oktober stonden er 10 longposities en 1 shortpostie (Herbalife) op de lijst.

In het rapport van december blijken er plotseling 2 shortposities ingenomen te zijn. Uit het rapport blijkt ook dat het gaat om een groot bedrijf met een marktkapitalisatie van meer dan 5 miljard dollar.

Ik spring als relatief kleine beurshandelaar graag bij de grote jongens achterop de bagagedrager, omdat zij met hun vermogen een enorme invloed op de koers van een aandeel kunnen uitoefenen.

Bill Ackman verscheen vandaag op CNBC voor een interview, maar liet niets doorschemeren over de nieuwe aanwinst van zijn portefeuille. Mogelijk doet hij wel weer een boekje open op de Harvor Investment Conference op 12 februari.

Bill Ackman, Carl Icahn, Warren Buffett... ik houd ze allemaal in de gaten en profiteer over een graantje mee als er kansen zijn.

Duijvestijn heeft geen positie in Herbalife. 


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Selwyn D. 7 januari 2015 19:16
    quote:

    Ali Babba schreef op 7 januari 2015 18:15:

    Als je de groene/rode pijlen uit de grafiek volgt (ik vermoed RSI) had je nog zelfs meer rendement gehad :-)
    Het is een samenvoegsel van de RSI en stochastics. Het is een soortgelijke momentum-indicator. Werkt inderdaad goed in volatiele aandelen!
  2. Selwyn D. 7 januari 2015 19:16
    quote:

    Dennis0009 schreef op 7 januari 2015 19:01:

    @ Selwyn Duijvestijn kun je binnenkort weer eens je visie op tomtom laten gaan, ook een stijging van short posities maar ook een aantal zeer goede berichten, oa de vw deal!!
    Zal ik doen Dennis. Inderdaad een flinke stroom aan goed nieuws de laatste weken.
  3. [verwijderd] 8 januari 2015 09:17
    Lijkt me niet verstandig om iemand te volgen die uit persoonlijke vete en emotie handelt. Je kunt Herbalife onethisch vinden, oplichting vinden, etc. maar de slachtoffers trappen er met open ogen in, en dat is goed voor het aandeel. Door de crisis vindt het bedrijf alleen maar meer slachtoffers omdat mensen zonder werk komen te zitten en hun toverformule voor afslanken en geld verdienen maar gaan uitproberen. Werkt uiteraard niet, maar het bedrijf wordt er wel beter van.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links