Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitzendeindejaarsrally

Uitzendeindejaarsrally

Jee, wat gaaat Brunel hard. Helaas, ik kom er niet achter waarom. Mooie AB-cijfes vanochtend, maar dat is meer spek voor de bek van Randstad en USG People dan voor het zo aan de olie- en gassector gerelateerde Brunel. Het mag ook best, want het aandeel kent een beroerd jaar: -27% ofzo.

Randstad doet -15% en het volatiele USG People 10%. De laatse maand en vooral deze afgelopen week zijn dit echter de grote winnaars. Dat duidt nog niet op een klassieke eindejaarsrally met windowdressing: veel grote beleggers wisselen dan nog even snel de verliezers voor de winnaars in.

Uitzenders zijn vroegcyclisch. Bestigen de andere cylische waarden en de defensieve (dividend)aandelen, die dan achter horen te blijven, dit beeld? Ik pak de jaar- maand- en weekscores van de AEX en AMX er bij. Komt goed uit, want zo'n maand geleden dipte de AEX. Geklokt rond 15:30 uur:

 

 

Poeh, worden we hier wijzer van? Ik niet. Van de AEX kan ik nog stellen dat defensief dit jaar beter presteert dan cyclisch, maar verder loopt alles vrolijk door elkaar heen. Of we nu al een windowdressende eindejaarsrally hebben, durf ik, laf als ik ben, niet te stellen. Blijft er nog een mogelijkheidje over.

Duiden die opverende uitzenders er wellicht op dat het iets beter of iets minder slecht met onze economie gaat dan we wellicht denken? Dat is wel heel erg opportuun om dat na een maandje herstel te stellen, maar wie voor de hoogste koerswinst gaat door voor te sorteren, moet hier snel ja of nee of antwoorden.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links