Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter profiteert van Facebook

Twitter profiteert van Facebook

Voordat ik begin eerst drie feiten op een rij:

  1. Facebook heeft de verwachtingen nu drie kwartalen op rij verslagen.
  2. De winst per aandeel is keurig gestegen de afgelopen kwartalen.
  3. Uit eerdere cijfers weten we dat het gemiddeld aantal minuten Facebook per dag (zowel PC als smartphone) gestegen is met 31%.

De waardering waar Facebook momenteel tegen verhandeld wordt doet veel beleggers wellicht denken aan het dotcom-tijdperk. Er is echter één groot verschil: Facebook verdient daadwerkelijk geld. De winst per aandeel groeit bovendien.

Sterker nog, de inkomsten ten opzichte van vorig jaar om deze tijd zijn naar verwachting meer dan verdubbeld. Aan de daadwerkelijke cijfers zal het vanavond bij de KW1-cijfers dan ook niet liggen lijkt me. Beursanalisten gaan uit van een WPA van 24 dollarcent. De schattingen liggen tussen de 19 cent en 30 cent.

Ze gaan uit van een omzetgroei van 61,9% tot 2,36 milard dollar. De verwachtingen zijn dus hoog, maar zeker niet onredelijk hoog. Ik ga uit van een earnings beat.

Onderstaand ziet u een prachtige tabel van de Estimize.com:


Klik op de tabel voor een grote versie

Van site naar mobiel

Veel belangrijker is om te zien hoe Facebook de switch naar mobiel maakt. Facebook moet het continu stijgende aantal mobiele gebruikers dezelfde hoeveelheid advertenties door de strot duwen als het doet op de website en tegelijkertijd de gebruikersvriendelijkheid behouden.

Ik ben dan ook vooral benieuwd naar de presentatie van Mark Zuckerberg na de daadwerkelijke harde cijfers. Hij kan opnieuw laten zien waarom hij een van de beste CEO’s van het moment is en zal met zijn praatje menig belegger gaan overtuigen waarom Facebook de toekomst is.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Niet gunstig

De grafiek van Facebook ligt er op basis van de technische indicatoren die ik gebruik in de daggrafiek momenteel goed bij. Het momentum loopt op en het hoge volume van de laatste dagen zie ik als beleggers die inkopen voor de kwartaalcijfers.

Bij koersen boven de 64 dollar is er weer sprake van een positieve trend en kan in rap tempo de top van vlak boven de 70 dollar weer in beeld komen. De dubbele bodem rond de 53 dollar is het eerste steunpunt. Hiermee is de risico-rendementverhouding niet gunstig.

Als ik een longpositie in zou nemen leg ik namelijk mijn stoploss onder de steunzone en is mijn koersdoel de eerstvolgende weerstandszone. Mijn stoploss zou dan dus ongeveer 10 dollar onder de huidige koers liggen, terwijl ik geen 10 dollar boven de huidige koers als koersdoel kan stellen. Dit maakt het voor mij nu geen gunstig koopmoment.

Twitter profiteert

Mijn verwachting is dat als Facebook met goed nieuws komt, aandelen uit de gehele socialmediasector hiervan kunnen profiteren. Twitter is daarom interessant om naar te kijken, nog voordat het bedrijf zelf met de kwartaalcijfers naar buiten komt.

De grafiek van Twitter, die overigens een opvallende gelijkenis vertoont met Facebook en Linkedin voordat daar de koersen explodeerden, ligt er gunstig bij. In mijn ogen is Twitter op basis van de grafiek zelfs een stuk interessanter, omdat hier de risico-rendementverhouding wel in orde is voor de koper.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Verkoopangst

Wie een stoploss legt onder de bodem van 40 dollar, kan maximaal 6 dollar verliezen. Daar staat tegenover dat Twitter in het geval van goed nieuws kan stijgen naar de oude toppen van boven de 70 dollar. De risicio-rendementverhouding is dus een stuk gunstiger.

Daar komt bij dat de oprichters van Twitter aangeven er momenteel niet aan te denken om hun aandelen te verkopen, terwijl bij Facebook regelmatig naar buiten komt dat insiders hun aandelen verkopen. De angsten dat grootaandeelhouders aan het verkopen zouden slaan nadat de lockup-period verliep, zijn hiermee van de baan.

Niettemin zit de short interest op een nieuwe high en zoals u weet houd ik wel van de mogelijkheid tot short squeeze

Liever Twitter

Ik ga uit van opnieuw een prachtig resultaat van Facebook. Facebook ligt er ook op de grafiek gunstig bij, maar het risico is niet in verhouding met het rendement. Bij goed nieuws voor Facebook kan Twitter profiteren.

Aangezien de risico-rendementverhouding van Twitter wel gunstig is momenteel, koop ik in aanloop van de kwartaalresultaten van Facebook liever Twitter dan het aandeel Facebook zelf.

Disclaimer: op moment van publiceren heeft Duijvestijn positie in Twitter en geen positie in Facebook. Hij heeft mogelijk wel andere posities waar hij hier niet over schrijft.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 april 2014 12:43
    Een goed artikel. Twitter is in een fase van herstel, dus het onderliggende idee is zonder meer goed. Echter denk ik zelf dat dit aandeel niet meer richting de 72 dollar gaat. Eerste koersdoel ligt in ieder geval op 50 dollar en de dalende trendlijn is doorbroken. Op de wat langere termijn ben ik voorzichtig met technologie omdat er mijnsinziens sprake is van een bubble, waarvan ik verwacht dat dit jaar een significante correctie in komt, kort gezegd heft de nasdaq het uitstekend gedaan, maar is het beste er vanaf. We zullen het wel zien de cijfers van facebook waren meer dan goed in ieder geval.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links