Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De áller-, állerengste grafiek

De áller-, állerengste grafiek

Resumerend. In november vorig jaar was er een hele enge grafiek. Daar schreef ik toen dit enge grafiek blog over, dat u echt helemaal hebt stuk gelezen.

 

 

 

Het werd winter - nou ja, soort van dan bij ons, in de VS wel! - en wat er ook gebeurde, die enge grafiek werd almaar vrolijker. Beursje up! Kortom, iets met vergelijking, tang en varken dus. Zoals ik in dit blog al schreef, vindt iedereen die maar lang genoeg zoekt altijd wel een overtrekgrafiek.

Bingo, op 3 april was het dan zover:

 

 

Uiteraard schreef ik pichtsgetrouw een nog engere grafiek blog. Vandaag kom ik Lukas tegen. Zucht... Hoe eng kan een grafiek worden? Ach, de aanhouder wint. Eens komt het wel uit. En dan na 372 mislukte pogingen, en 0 euro op je bankrekening  je gelijk claimen. Zo werkt het vaak op de beurs.

 

 

Deze copypaste ik uit mijn Wall Street blogje van gisteravond. Marc Faber is ook zo iemand die altijd en eeuwig krach roept. One trick pony. Wat moet die man arm zijn, want hij zit bij wijze van al zijn hele leven short. In tegendeel, hij is steenrijk en zijn uurtarief wil u niet weten.

Hij verdient zijn geld dan ook niet met beleggen, maar met u bang maken. Waar u dan weer dikke knaken voor neertelt. En dan staat u voor hem te juichen dat hij het zo goed heeft gezien :-)

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 holenbeer 11 april 2014 15:52
    Al die enge grafieken beginnen linksonder en eindigen rechtsboven. Als dat de enige overeenkomst met de grafieken waarin daadwerkelijk een crash optrad is, lijkt me dat niet echt veel zeggen.
    Wat er voor dat stuk stijging zit lijkt me veel relevanter: was die stijging t.o.v. de bodem van een vorige crash? Dan heb je immers een soort nulpunt.
    En zo ja, zet die bodem dan in de grafiek, dan wordt hij pas echt eng.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links