9 koopkansen voor de lange termijn

Door Redactie op 6 maart 2020 08:05 | Views: 24.339

9 koopkansen voor de lange termijn

De uitbraak van COVID-19 heeft wereldwijd de beurzen op hun kop gezet. Het besmettelijke virus heeft tot een golf van onzekerheid geleid over de mondiale groei.

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs verlaagde deze week de winst per aandeel voor 2020 voor de S&P 500-index tot 0%, ver de gemiddelde schatting van analisten van een groei van 7%.

Veel beleggers hebben uit voorzorg hun blootstelling aan de markt verminderd, maar anderen gaan ervan uit dat de uitbraak uiteindelijk een tijdelijk fenomeen zal zijn, en zijn op zoek naar koopkansen voor de lange termijn.

US News zette negen aandelen op een rij die onlangs een upgrade hebben gehad van analisten van CFRA Research en nu allemaal een koopadvies hebben:

AK Steel

De koers van deze Amerikaanse staalproducent is dit jaar 28% gedaald. Maar volgens Matthew Miller, analist van CFRA, is de huidige koers, gecombineerd met het feit dat het bedrijf deze maand hoopt een fusie met Cleveland-Cliffs af te ronden, een goede reden op om de dip te kopen.

Het nieuwe bedrijf zal naar verwachting een van de hoogste winstmarges hebben in de Amerikaanse staalsector. CFRA geeft het aandeel een koersdoel van 4 dollar.

HSBC

Deze Britse bankenreus, een van de grootste internationale banken ter wereld, staat 12.5% lager dit jaar. Net als veel andere banken heeft ook HSBC last van de dalende rentestand, die de nettorentemarges onder druk zet. Toch heeft CFRA het aandeel onlangs een koopadvies gegeven, met een koersdoel van 42 dollar.

Volgens analist Firdaus Ibrahim ligt de bank op schema om tegen 2022 een rendement met dubbele cijfers te behalen op zijn tangible equity.

ViacomCBS

2020 is een rampjaar voor deze Amerikaanse mediareus, dat de koers sinds het afronden van de fusie tussen Viacom en CBS op 4 december met maar liefst 42% heeft zien dalen. Volgens analist Tuna Amobi is deze koersdreun een mooi instapmoment voor beleggers.

Volgens CFRA zal de fusie Viacom-CBS voor zo’n 750 miljoen dollar aan synergie opleveren. CFRA geeft het aandeel een koersdoel van 35 dollar.

Vulcan Materials

Vulcan, de grootste Amerikaanse producent van bouwaggregaten zoals steenslag, zand en grind, heeft de koers dit jaar met ongeveer 13,5% zien dalen. Toch verwacht analist Miller dat de jaaromzet met ten minste 7% zal groeien, vooral vanwege een grotere vraag naar bouwmaterialen uit de publieke en private sector.

CFRA heeft een koersdoel van 151 dollar voor het aandeel.

Uber Technologies

De Amerikaanse online taxidienst staat dit jaar, ondanks de coronacrash van vorige week, 13,4% hoger. Volgens analist Angelo heeft het techbedrijf goede kans om zijn marges uit te breiden, vooral wat betreft de integratie van autonome voertuigtechnologie.

CFRA geeft het aandeel een koersdoel van 48 dollar.

Canopy Growth

Deze Canadese cannabisproducent kende een moeizaam 2019. Toch staat het aandeel dit jaar 2,2% hoger. Dat kan ten dele worden toegeschreven aan de nieuwe topman, David Klein, een voormalig financieel directeur van Constellation Brands.

Volgens CFRA heeft de financiële steun van Constellation, dat 35% van de aandelen van Canopy in handen heeft, van het bedrijf een investering met relatief weinig risico binnen de cannabisruimte gemaakt. CFRA geeft Canopy een koersdoel van 26,20 dollar per aandeel.

Louisiana-Pacific

Louisiana-Pacific, toeleverancier voor de Amerikaanse woningbouwsector, heeft een indrukwekkende balans. Analisten van CFRA voorspellen een omzetgroei van 19% dit jaar, na een daling van 9% in het vierde kwartaal.

CFRA geeft het bedrijf een koersdoel van 38 dollar.

Zoetis

Zoetis is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen en commercialiseren van vaccinaties en medicijnen voor dieren. Volgens analist Sel Hardy heeft Zoetis een duurzaam concurrentievoordeel, en zal het flink kunnen profiteren van de groeiende middenklasse in opkomende markten.

CFRA heeft een 'dringend' koopadvies voor Zoetis, met een koersdoel van 160 dollar.

Linde

Linde, het grootste industriële gasbedrijf ter wereld, heeft zijn koers dit jaar met ongeveer 5% zien dalen. Analist Miller wijst erop dat het rendement op het kapitaal aan het verbeteren is, en dat er veel nieuwe projecten aan zitten te komen.

Op de lange termijn zal Linde gaan profiteren van de toenemende wereldwijde vraag naar schone energie. CFRA geeft het aandeel een koersdoel van 245 dollar.

Lees ook: 7 Europese aandelen om te kopen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Unimatrix0
0
Spijtig dat er weinig normbesef en ethische verantwoordelijkheid gevraagd wordt van de bedrijven bij de keuze van de "koopkansen".
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.