Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2 farmaciebedrijven met groot potentieel

2 farmaciebedrijven met groot potentieel

Bij biotechnologie- en andere farmabedrijven is het niet zo eenvoudig om de winnaars van de verliezers te onderscheiden. De verschillen kunnen enorm zijn tussen bedrijven die een nieuw medicijn op de markt brengen en bedrijven die dat niet lukt.

TipRanks.com zocht de beste farma-tips uit met behulp van de TipRank Stock Screener. Dat verzamelt meningen van analisten op Wall Street.

Applied Genetic Technologies

De eerste tip die daaruit rolt is Applied Genetic Technologies (AGTC), een bedrijf dat half december 2019 een enorme koersrally maakte. Volgens aandelenanalisten zit er nog veel meer in het vat.

AGTC richt zich op het genezen van retinitis pigmentosa, wat de verzamelnaam is voor een groep erfelijke aandoeningen die ervoor zorgen dat lichtgevoelige cellen in het netvlies van het oog afsterven en dat in het netvlies schadelijk pigment wordt afgezet.

De reden voor de rally in december en januari waren positieve berichten over klinisch onderzoek naar de behandeling van deze ziekte.

Daar bleek uit dat patiënten die met het medicijn van AGTC werden behandeld, zes maanden na de medicatie beter kunnen zien. De gegevens kwamen overeen met eerdere resultaten die in september bekend waren gemaakt en zullen worden gebruikt voor de hoofdstudie die AGTC later dit jaar wil starten.

Dat klinkt Joseph Pantginis van H.C. Wainwright als muziek in de oren. Pantginis stelt dat de resultaten zijn verwachtingen bevestigen. Hij heeft daarom zijn koersdoel bijgesteld naar 18 dollar bij een koers van momenteel 5,12 dollar. Andere analisten zijn niet veel minder enthousiast. David Nierengarten van Wedbush heeft bijvoorbeeld een koersdoel van 12 dollar. Het gemiddelde koersdoel ligt met vijf koopaanbevelingen bij 13,33 dollar.

Sol-Gel Technologies

Het tweede aandeel is Sol-Gel Technologies. Dit bedrijf uit Israël kondigde eind december aan dat het met zijn nieuwe medicijn Twyneo tegen acne in de laatste fase zit in het traject naar goedkeuring. Het bedrijf hoopt het medicijn halverwege 2021 op de markt te brengen.

Dit jaar komt het bedrijf bovendien met een medicijn tegen rosacea (rode vlekken in het gezicht). Volgens analisten zijn acne en het aanverwante rosacea een miljardenmarkt. Het gemiddelde koersdoel bij vier analisten is dan ook flink opgelopen de laatste tijd en ligt nu bij 22,75 dollar, ruim boven de slotkoers van afgelopen vrijdag van 10,60 dollar.

Het aandeel Sol-Gel is het jaar overigens met wisselend succes begonnen. Januari was geweldig, maar vorige week kreeg het aandeel een klap na een mat ontvangen aandelenemissie.

Lees ook: 3 aandelen in de farmaceutische sector om nu te kopen

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Belegger.nl

Meer over Belegger.nl

Recente columns van Belegger.nl

  1. nov '15 DeGiro: 'Wij zijn niet goedkoop,...
  2. okt '15 Theodoor Gilissen maakt opnieuw ...
  3. nov '15 NN Investment Partners tweemaal ...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare