Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tamme handel aan einde sterke beursmaand

Tamme handel aan einde sterke beursmaand

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdagmiddag kleine verliezen zien. Beleggers deden het rustig aan op de laatste handelsdag van een sterke beursmaand. De markt verwerkte bovendien een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten.

,,Het is een tamme handelsdag. De wat kleinere bedrijven als USG en NSI kwamen met cijfers, maar dat zijn geen aandelen die de markt in beweging zetten. Het is vooral wachten op de macrocijfers uit de VS en de resultaten van de grote Amerikaanse olieconcerns Exxon en Chevron, die later op de dag naar buiten komen", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,7 procent lager op 459,76 punten. De hoofdindex stevent desondanks af op een maandwinst van ruim 9 procent. De MidKap stond nagenoeg vlak op exact 692 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt daalde 0,3 procent, maar koerst daarmee toch af op de beste beursmaand sinds 2009.

MidKap

USG People prijkte bovenaan de MidKap met een winst van ruim 6 procent. Het uitzendbedrijf voerde zijn kwartaalresultaten opnieuw op en verwacht dat de positieve trend aanhoudt. Fugro won 0,6 procent. De bodemonderzoeker schrapt vanwege de verslechterde marktomstandigheden vijfhonderd banen. Voedingsbedrijf Corbion, dat ook met cijfers kwam, zakte 1,5 procent.

Sterkste stijgers in de AEX waren verzekeraar Delta Lloyd en telecombedrijf KPN met winsten van meer dan 1 procent. Kabelbedrijf Altice stond onderaan met een min van 1,9 procent.

Airbus

In Brussel klom AB InBev 2 procent. De biergigant bracht in het afgelopen kwartaal net als concurrent Heineken (plus 0,1 procent) meer en ook duurder bier aan de man.

BNP Paribas steeg bijna 2 procent in Parijs. De grootste bank van Frankrijk boekte meer winst dan analisten hadden verwacht. Vliegtuigbouwer Airbus en automaker Renault, presteerden ook beter dan voorzien, en werden beloond met koerswinsten van circa 6 procent.

De euro was 1,1010 dollar waard, tegen 1,0969 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,23 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 49,14 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 30 oktober 2015 12:10


    Paar weken geleden stond aex op 440 en dow jones op 17.300 bij euro dollar 1.15. Vervolgens daalt euro met ca. 5 procent naar 1.10. Aex stijgt (verdisconteert de goedkopere euro) hierop met ca. 5 procent naar 460 en de dow jones stijgt van 17.300 naar 17.800, hoewel de dow jones juist last heeft vd duurdere dollar. Wat zou er nu gebeuren als de euro dollar weer terug gaat naar 1.15?? O.b.v. deze calculatie gaat aex weer terug naar 440 en dow.jones heeft profijt van goedkopere dollar en staat op 18.300. M.a.w. de aex is tot op heden NIET gestegen maar op zijn plek gebleven en de dow jones heeft een stille rally gestart en dow jones is nog paar procent verwijderd vd alltime high....
    Hoezo sterke beursmaand???? Je ziet dat de aex continue inlevert als de euro duurder wordt en dow jones stikgt verder op goedkopere dollar...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links