Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Deutsche Bank omlaag

Winst Deutsche Bank omlaag

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal flink last gehad van de turbulentie op de financiële markten. De bank zag daardoor de winst flink dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De grootste bank van Duitsland rapporteerde donderdag een kwartaalwinst van 214 miljoen euro, waar een jaar eerder onder de streep nog 544 miljoen euro overbleef. De daling was onder meer het gevolg van een terugval van de handelsinkomsten.

Volgens topman John Cryan heeft onzekerheid over de richting die de wereldeconomie opgaat, tot voorzichtigheid bij klanten geleid. Dat drukte de inkomsten. Daarnaast speelt mee dat Deutsche Bank er zelf voor gekozen heeft sommige diensten niet langer aan te bieden.

Hoge reorganisatiekosten

In maart al waarschuwde topman Cryan, die bezig is flink de bezem door Deutsche Bank te halen, dat het financiële concern dit jaar waarschijnlijk geen winst zal maken. Dat komt onder meer door hoge reorganisatiekosten. Bij de bank verdwijnen de komende jaren zo'n 9000 banen.

Deutsche Bank heeft volgens Cryan wel voortgang geboekt bij de verbetering van zijn dienstverlening. Met name IT-systemen waren dringend aan modernisering toe. Daar wordt momenteel flink in geïnvesteerd.

Vorig jaar leed het financiële concern voor het eerst sinds 2008 een jaarverlies. Onder de streep stond een min van liefst 6,8 miljard euro. Dat was het gevolg van grote afschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Deutsche Bank stevig onder druk na juridische tegenslag
  2. mrt '23 Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 april 2016 09:57
    Ohhh ze schrijven niets over de 75 miljard aan derivaten die aan het exploderen zijn. Deze bank is zo failliet als een bank maar kan zijn. Dat is ook de reden dat de ECB 80 miljard per maand aan toiletpaper moet printen om het hele systeem overeind te houden . Wel voor het einde van dit jaar zal het hele financiele systeem instorten.
  2. [verwijderd] 28 april 2016 10:11
    Banken kopen olie op zodat de olie prijs omhoog gemanipuleerd wordt zodat de olie bedrijven niet failliet gaan samen met de banken.
    De Centrale Banken kopen nu bedrijfsobligaties op en kopen aandelen van bedrijven .... De beurzen MOGEN niet instorten !! Zolang de beurzen niet instorten en ze de goudprijs omlaag kunnen manipuleren kunnen ze de schapen laten geloven dat de wereld economie groeit. Maar achter de schermen is alles aan het instorten.
    Alleen de wakkere zien dat alles aan het instorten is.

    Nu we de Shanghai Gold exchange hebben waar goud futures gedekt moeten zijn door fysiek goud zien we dat het steeds moeilijker is voor de Centrale Banken om de goud en zilver prijs te manipuleren ook nadat Deutsche Bank toegegeven heeft de goud en zilver prijs te hebben gemanipuleerd.

    Italiaanse en Spaanse banken staan op omvallen. Maar vanaf nu zal men gaan zien dat het ene na het andere gaat instorten.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Deutsche Bank

16,044 07 mei
+0,438 +2,81%
Premium

Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links