Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter krijgt dreun op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie dicht bij de slotstanden van woensdag. Vooral Twitter stond in de belangstelling van beleggers. Het aandeel ging in de uitverkoop na berichten dat Google-moederbedrijf Alphabet en Walt Disney niet langer geïnteresseerd zouden zijn in een overname van de onlineberichtendienst.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 18.262 punten. De S&P 500 won 0,1 procent tot 2160 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 5308 punten.

Twitter zag ruim een vijfde van zijn beurswaarde verdampen. De laatste tijd gingen er volop overnamegeruchten rond Twitter, waardoor de koers sterk steeg. Alphabet en Disney lijken nu dus te zijn afgehaakt. Softwarebedrijf Salesforce zou nog wel interesse hebben in een overname van het concern.

Wal-Mart

Winkelconcern Wal-Mart verloor 2,5 procent. Volgens bronnen wacht het bedrijf een boete van minstens 600 miljoen dollar vanwege vermeende corruptie in landen als Mexico, India en China.

Farmaceut Alnylam zag zijn beurswaarde bijna halveren. Het bedrijf is gestopt met een experimenteel middel voor hartaandoeningen nadat bij testen bleek dat er meer patiënten overleden die het middel toegediend kregen dan degenen die een placebo ontvingen.

Chinese markt

Yum! Brands, het moederconcern van KFC, Taco Bell en Pizza Hut, kwam woensdag na het slot met kwartaalresultaten die analisten tegenvielen. Het bedrijf had te kampen met een zwakkere Chinese markt. Het aandeel verloor 1,6 procent.

De fabrikant van elektrische auto's Tesla Motors verloor 3,7 procent aan beurswaarde, na een afwaardering door Goldman Sachs.

Banenrapport

Verder zijn beleggers in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd. Dat geeft doorgaans een indicatie voor de stand van de Amerikaanse economie en is daarmee ook van belang voor een eventuele rentestap van de Federal Reserve. De koepel van centrale banken besloot de rente in september nog ongemoeid te laten, omdat de economie daar nog niet klaar voor zou zijn.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 50,39 dollar. Brent steeg 1,3 procent tot 52,54 dollar per vat. De euro was 1,1163 dollar waard, tegen 1,1172 dollar bij het Europese slot woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Twitter

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 0,00
    0,00% 0,00
  2. Twitter okt '22
    53,700
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links