Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMF blokkeert bod Altice op restant SFR

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse beurswaakhond AMF heeft het uitkoopbod van kabelaar Altice om de mobiele provider SFR helemaal in handen te krijgen geblokkeerd. Dat werd dinsdag bekend.

Altice bracht begin september een bod uit van acht eigen aandelen per vijf aandelen SFR in een poging de ruim 22 procent van de stukken die het nog niet bezit in handen te krijgen. Het bestuur van SFR heeft zich achter dat bod geschaard, maar enkele minderheidsaandeelhouders hadden twijfels over de onafhankelijkheid van de bestuurders die daar op toe hebben gezien. Ook zouden zij de geboden prijs aan de magere kant vinden.

Altice gaf aan dat het bod nu is ingetrokken en het besluit van de AMF te betreuren. Altice meldde het recht te hebben om in beroep te gaan. Volgens de kabelaar schaadt de AMF met de beslissing de belangen van beide bedrijven, de aandeelhouders en werknemers, en heeft de toezichthouder de marktregulering geschonden met dit besluit.

Met het bod was een waarde gemoeid van ongeveer 2,4 miljard euro. Altice stelde dat het bod een goede deal was voor minderheidsaandeelhouders van SFR. Onlangs werd al gemeld dat er vertraging was rond de transactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links