Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Parijs: fusie PSA en Fiat Chrysler goed nieuws

PARIJS (AFN/RTR) - De voorgenomen fusie van automakers Fiat-Chrysler en PSA krijgt de zegen van de Franse regering. Minister Bruno Le Maire van Financiën noemt de plannen om samen te gaan "goed nieuws". Wel blijft de bewindsman kritisch kijken naar eventueel verlies van banen.

PSA, het concern achter de automerken Peugeot, Citroën, DS en Opel, maakte donderdag bekend samen te willen gaan met de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant. Daarmee zou de op drie na grootste automaker ter wereld ontstaan. "Dat biedt ons de omvang die noodzakelijk is voor autonoom rijdende en elektrische auto's", stelt Le Maire

De Franse staat heeft zo'n 12 procent van de aandelen van PSA in handen en heeft een zetel in het bestuur van de automaker. Of dat laatste zo blijft na de samensmelting met Fiat-Chrysler, kon Le Maire nog niet zeggen.

De Italiaanse regering wil garanties dat Fiat-Chrysler na de fusie blijft investeren in Italië. Premier Giuseppe Conte gaat snel in gesprek met voorzitter John Elkann van de autofabrikant voor nadere details van de deal, kondigde hij aan. "Het is de taak van de regering om ervoor te zorgen dat productie en banen in Italië op niveau blijven", zei de regeringsleider tegen Italiaanse media.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 31 oktober 2019 12:58
    taurus86: Wie is dan de slechte of de goede wijn? Zowat alle autobouwers zullen op de een of andere manier moeten samenwerken vermits de kosten voor de productie van nieuwe auto's te hoog zijn, zeker voor de kleinere constructeurs. Ik denk dan aan Honda, Subaru, Suzuki maar ook Renault en Volvo en zelfs Ford en GM. Er zijn nog veel te veel auto constructeurs. Het zou mij niet verbazen dat we over pakweg 10 jaar er nog de helft van zullen bestaan. Het is dan niet nood doet bidden, maar bidden om de dood te vermijden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links