Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positivisme over OPEC-deal stuwt beurzen

Positivisme over OPEC-deal stuwt beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam koerste woensdagmiddag stevig in het groen. Ook elders in Europa gingen de graadmeters omhoog, geholpen door de opleving van de olieprijzen. De OPEC-landen zouden volgens mediaberichten een akkoord hebben gesloten over de inperking van hun olieproductie. De hele dag gaven positieve geluiden over de oliedeal de beurzen al een zet in de goede richting.

De AEX stond kort na de openingsbel op Wall Street 1,2 procent in de plus op 457,73 punten. De MidKap zakte daarentegen 0,1 procent naar 651,69 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen gingen 0,3 tot 0,8 procent omhoog.

Het OPEC-akkoord moet helpen het overaanbod aan olie op de internationale markten te verkleinen, zodat de olieprijs weer kan stijgen. Binnen het kartel van olie-exporteurs werd hierover eerder dit jaar al een principe-akkoord bereikt, maar een definitieve overeenkomst liet op zich wachten.

AEX

Het optimisme joeg de olieprijs verder op. Amerikaanse olie werd 6,5 procent duurder bij 48,16 dollar per vat, terwijl de prijs van Brent met bijna 7 procent opliep naar 49,60 dollar per vat. Dinsdag zakten de prijzen nog met circa 4 procent door de aanhoudende onzekerheid rond het overleg.

In de AEX hoorden oliebedrijf Shell en het zwaar van de oliesector afhankelijke SBM Offshore bij de sterkste winnaars, met plussen van 3,5 en 4 procent. Tankopslagbedrijf Vopak won 1,4 procent, terwijl bodemonderzoeker Fugro in de MidKap 1,5 procent meer waard werd.

Duitsland

Unilever stond met een winst van 2,9 procent ook in de bovenste regionen van de AEX. Het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern liet weten de operationele marge versneld op te zullen voeren.

In Frankfurt won de producent van industriële gassen Linde 5 procent. Het bedrijf praat weer met branchegenoot Praxair over een fusie, nadat die gesprekken in september nog waren stukgelopen.

Euro

Royal Bank of Scotland leverde in Londen 2,1 procent in. De bank, die nog altijd grotendeels in handen is van de Britse overheid, zakte voor de jaarlijkse stresstest voor de Britse bankensector en moet miljarden extra kapitaal ophalen.

De euro werd voor 1,0607 dollar verhandeld, tegen 1,0615 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Daexter 30 november 2016 17:14
    quote:

    Twijfels schreef op 30 november 2016 17:04:

    [...]

    Goed advies, maar dat had ik een paar weken geleden al gedaan! Beste jaar ooit overigens.
    Inderdaad, kopen rond of onder de 20 euro, verkopen rond de 24 a 25 euro. Dit is weer typisch zo'vooruit lopen op de feiten euforie. net als pre brexit of pre verkiezingen USA...we leren het nooit. De deal zelf is er nog niet maar de winst wordt al genomen, kan bijna alleen nog maar tegenvallen
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links