Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positieve start verwacht voor AEX'

'Positieve start verwacht voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenhandel in Amsterdam begint dinsdag naar verwachting positief. Afgezien van de eerste schatting van de Duitse inflatie in augustus, die aan het begin van de middag wordt gepubliceerd, is de agenda grotendeels leeg. In Amsterdam kwamen voorbeurs nog wel enkele kleinere bedrijven met hun halfjaarcijfers.

Zo meldde Beter Bed op basis van definitieve cijfers een stijging van de winst en omzet in de eerste helft van het jaar. De internationaal actieve beddenverkoper wees er wel op dat de markt in Duitsland moeilijk blijft.

Detacheerder DPA meldde een stevige omzetgroei over het afgelopen halfjaar, vooral dankzij overnames. Het bedrijf blijft investeren in verdere groei en liet weten dat die kosten het resultaat in de tweede helft van 2016 kunnen drukken.

Neways

De fabrikant van elektrotechnische componenten Neways kwam eveneens met aanzienlijk betere resultaten dan een jaar eerder. Daarbij voorspelde het ook verbeteringen over heel 2016. Verder presenteerde biotechnologiebedrijf Probiodrug een wat kleiner verlies dan in de eerste helft van 2015.

Shell meldde de verkoop van bezittingen in de Golf van Mexico voor 425 miljoen dollar. Daarnaast staat het aandeel van funderingsbouwer Sif mogelijk in de belangstelling, omdat analisten van ING het op hun kooplijst hebben gezet.

Beurzen

De AEX-index sloot maandag 0,2 procent in de min op 452,15 punten. De MidKap zakte een fractie naar 644,82 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,4 procent in. In Londen bleef de beurs vanwege een feestdag gesloten. De graadmeters in New York wonnen 0,3 tot 0,6 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg dinsdag voorbeurs 0,3 procent tot 47,13 dollar. Brent werd 0,2 procent duurder bij 49,38 dollar per vat. De euro was met 1,1170 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog
  2. 08:18 Flink hogere start AEX voorzien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

878,78 09:54
+8,51 +0,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links