Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent met dikke plussen'

'Wall Street opent met dikke plussen'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met flinke plussen. Ook in Europa en Azië gingen de beursgraadmeters vooruit. De verwachtingen zijn hooggespannen dat het historische noodpakket van de Amerikaanse regering door de Senaat wordt geloodst. Verder kreeg het sentiment steun van het dalende groeitempo in het aantal besmettingen en doden door het coronavirus in Italië.

De onderhandelingen over het Amerikaanse steunpakket laten vooruitgang zien. Het aantal openstaande punten is "significant" gedaald, zei de leider van de minderheid in de Senaat Chuck Schumer na een "constructief" gesprek met de minister van Financiën Steven Mnuchin. Mnuchin vertegenwoordigt de interesses van de Republikeinen. De stemming over het noodpakket is al twee keer uitgesteld vanwege onenigheden met de Democraten.

Het verloop van de coronapandemie in Italië volgt volgens kenners een vergelijkbaar pad als in Zuid-Korea. Het Aziatische land heeft het longvirus inmiddels redelijk onder controle. Dat betekent dat strenge beperkingen aan het openbare leven door de Italiaanse overheid binnen twaalf dagen effect hadden. Dat betekent dat de Verenigde Staten, die twee weken achter Italië lopen, de vertraging in de verspreiding en dodental waarschijnlijk in de tweede week van april zullen zien.

Chevron

Olie- en gasconcern Chevron gaat zijn kapitaaluitgaven verminderen en schort aandeleninkopen op. Het bedrijf wil daarmee de coronacrisis en de sterk gedaalde olieprijzen het hoofd bieden.

Levensmiddelenconcern Mondelez veerde op in de voorbeurshandel. De onderneming, die goede zaken doet vanwege hamsterwoede, gaat zo'n 10.000 medewerkers in distributie, productie en verkoop tijdelijk beter belonen. Verder staan autofabrikant Ford Motor, technologieconcern 3M en industrieconglomeraat General Electric (GE) in de schijnwerpers. Zij gaan zich toeleggen op de productie van beademingsapparatuur.

Cijfers

Op macro-economisch gebied komen cijfers over de industrie en dienstensector in de VS in maart van marktonderzoekers ISM en Markit. In Europa lieten vergelijkbare gegevens scherpe verslechtering zien door de coronacrisis.

Ongerelateerd aan de crisis trof Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, een schikking met beleggers. Die beweerden bedrogen te zijn toen de onderneming enkele jaren terug naar de beurs in New York kwam.

De Dow-Jonesindex eindigde maandag 3 procent lager op 18.591,93 punten. De brede S&P 500 zakte 2,9 procent tot 2237,40 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 6860,67 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 24 maart 2020 14:23
    Er is meer een constante waar te nemen over het virus
    Een tijd van drie maanden
    Het reist gans de wereld af .
    Als men de sterfte onder controle kan houden is positief
    Beademing toestellen aan een krachtig toestel kan men wel tientallen op aan sluiten .
    Hoe komt dat ze dit niet eerder wisten of deden ?
    men leert veel bij op korte tijd .
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links