Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeiend ASMI verhoogt dividend

Groeiend ASMI verhoogt dividend

AMSTERDAM (AFN) - ASM International heeft afgelopen jaar zijn winst en omzet zien stijgen en stelt daarom een verhoging van zijn dividend voor. De toeleverancier aan de chipindustrie verwacht dat de orders de komende tijd aantrekken en dat de omzet gedurende 2016 zal groeien.

2015 leverde ASMI een omzet op van 670 miljoen euro. Dat was 14 procent meer dan een jaar eerder, als wordt gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. De nettowinst ging met 16,5 miljoen euro omhoog naar 154 miljoen euro. De brutowinstmarge verbeterde van 43,1 naar 44,3 procent. ASMI stelt een dividend voor van 0,70 euro per aandeel. Dat is een verhoging met 10 eurocent.

In het vierde kwartaal lag de omzet met 145 miljoen euro wel ruim 17 miljoen euro lager dan in de voorgaande drie maanden. In de eerste drie maanden van dit jaar wordt een omzet van 135 à 145 miljoen euro voorzien, gevolgd door 140 tot 150 miljoen euro aan opbrengsten in het tweede kwartaal. Het grootste deel van de omzet wordt naar verwachting in de tweede helft van het jaar geboekt.

De waarde van nieuwe orders zakte vorig kwartaal met 9 procent naar 135 miljoen euro. Hier wordt in het eerste kwartaal een herstel tot een peil van 150 tot 165 miljoen euro verwacht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursblik: koersdoelverhogingen voor ASMI 1
  2. 24 apr Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 24 februari 2016 07:52
    Waarschijnlijk wort het een bewolkte dag op de beurs en dat komt door de oliebaronnen,al hun uitspraken zijn tot nu toe gebakken lucht ge bleken,er is nog geen vat minder geproduceert,ja zelfs veel meer,misschien schijnt er licht aan de horizon,alle olietanks over de hele wereld zullen zoetjesaan wel boordevol raken,dan moeten ze wel minder gaan produceren en zal de prijs vanzelf stabiliseren of omhoog gaan,ook in de computerindustrie is het nog steeds kommer en kwel,al beginnen de vooruitzichten een duidelijk beter beeld laten zien,ik hoop dat jullie allemaal massa's winst maken vandaag,want dan pik ik waarschijnlijk ook een graantje mee,succes!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASM International

613,600 10:51
+32,000 +5,50%
Premium

Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links