Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Minder omzet en winst voor Randstad'

AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft zijn omzet en winst vorig kwartaal licht zien afnemen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern woensdag voorbeurs publiceert.

De kenners gaan in doorsnee uit van een kwartaalomzet van afgerond 5,7 miljard euro, wat op eigen kracht en omgerekend per werkdag ongeveer 1 procent minder is dan een jaar eerder. De brutowinst gaat naar verwachting een fractie omlaag naar dik 1,1 miljard euro. De brutowinstmarge van Randstad zal dalen van 19,6 naar 19,5 procent, ramen de marktvorsers.

Het gaat overigens om voorspellingen waarin de impact van boekhoudmethode IFRS 16 niet is meegenomen. Dat is een nieuwe standaard voor financiële verslaggeving die begin dit jaar in werking is getreden. De wijziging heeft gevolgen voor het verwerken van leaseverplichtingen in de boekhouding, meldde Randstad onlangs. Als gevolg hiervan neemt de nettoschuld toe. Ook komt het bedrijfsresultaat hoger uit. Het uitzendconcern benadrukte dat dit boekhoudeffect geen gevolgen heeft voor de strategie voor kapitaaltoewijzing, financieringsstructuur en bankconvenanten.

Advies

Randstad kreeg recent nog adviesverhogingen van Morgan Stanley en Bank of America Merrill Lynch (BoAML). Volgens de marktkenners profiteren uitzendketens als Randstad en Adecco van economische verbeteringen in de economie. Dat zou lichte verbeteringen opleveren in de verwachtingen voor de arbeidsmarkt.

Branchegenoot Manpower heeft afgelopen kwartaal evenwel minder omzet en winst behaald dan dezelfde periode vorig jaar, meldde het bedrijf vorig week. Volgens Manpower, dat al langer kampt met lastige marktomstandigheden, was er in enkele belangrijke Europese markten wel sprake van een stabiliserende trend.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 mei ABU: uren en omzet uitzendbranche blijven onder druk
  2. 23 apr Winsthalvering bij Randstad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

50,520 16 mei
0,000 0,00%
Premium

Winsthalvering bij Randstad

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links