Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ghosn wordt eerlijk proces onthouden'

NEW YORK (AFN) - Carlos Ghosn, de gevallen topman van automakers Nissan en Renault, zou berecht moeten worden in Frankrijk. Dit omdat de automagnaat in Japan geen eerlijk proces krijgt. Dat zegt zijn vrouw Carole Ghosn in een interview met persbureau Bloomberg. Ghosn werd een jaar geleden voor het eerst opgepakt. Hij wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af.

Ghosn stond aan het roer van Nissan, Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi. Hij zat maanden vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Zijn ondergang bracht onder meer slecht bestuur bij Nissan aan het licht en wakkerde de spanningen tussen de automakers aan.

Carole Ghosn hekelt onder meer het 'gijzelaarssysteem' in Japan. Dat betekent dat iemand schuldig is tot onschuld is bewezen. Volgens haar is Ghosn eerst opgesloten en is daarna pas begonnen met het verzamelen van bewijs.

Carole Ghosn mag haar man niet bezoeken en heeft hem al acht maanden niet gezien. Zijn proces staat voor april de rol, maar volgens Carole Ghosn kan dit uitgesteld worden tot na de Olympische Spelen in Tokio om reputatieschade voor Japan te voorkomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links