Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Philips Lighting boekt sterk resultaat'

AMSTERDAM (AFN) - Philips Lighting heeft de verwachtingen afgelopen kwartaal ruimschoots overtroffen. Dat concludeerden analisten van ING en KBC Securities vrijdag.

KBC-analist David Vagman wees op het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) van het verlichtingsbedrijf, dat met 16 procent verbeterde. Dat resultaat was met 161 miljoen euro 13 procent hoger dan analisten in doorsnee voorspelden. Vagman sprak van een ,,zeer solide prestatie'', hoewel de verkopen tegenvielen. De marges gingen echter vooruit, zowel bij de traditionele lampen als bij led-verlichting.

Zijn ING-collega Nigel van Putten concludeerde eveneens dat de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen. De stevige winstmarge bij de lampendivisie wijst er volgens hem op dat die afdeling goed bestand is tegen de krimpende markt. De wat tegenvallende led-verkopen hangen volgens de analist samen met eenmalige factoren. Lighting wees daar zelf op sterke promotie-acties die de verkopen vorig jaar stuwden.

Winst

De resultaten zullen leiden tot hogere verwachtingen in de markt ten aanzien van de winst die Philips Lighting dit jaar kan genereren, aldus KBC. Zo zou de prognose voor de winst per aandeel in doorsnee met zo'n 10 procent kunnen stijgen.

KBC hanteert een hold-advies voor het aandeel Philips Lighting, met een koersdoel van 23 euro. Bij ING staat het aandeel met een koersdoel van 26 euro op de kooplijst. Philips Lighting noteerde vrijdag om 09.50 uur 5 procent in de plus op 23,05 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke
SIGNIFY NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 24,810
    -0,12% -0,030
  2. SIGNIFY NV 07 mei
    26,860
    +3,63% +0,940

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links