Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street in de plus

Wall Street in de plus

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de handelsdag met kleine plussen begonnen. Daarmee herstelden de graadmeters donderdag enigszins van de verliezen van een dag eerder. Toen keerde rentevrees terug op de markten na de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

In de documenten zagen kenners signalen die zouden kunnen wijzen op een versnelde rentestap door de Amerikaanse koepel van centrale banken. De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 24.895 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2711 punten. Schermenbeurs Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 7250 punten.

Een reeks bedrijven kwam met cijfers. Autoverhuurbedrijf Avis Budget steeg bijna 13 procent na beter dan verwachte cijfers. Ook Pandora Media ging omhoog, met 1,6 procent. Het bedrijf dat bekend is van zijn muziekdiensten en internetradio kwam ook met cijfers die veel beter waren dan waar kenners in doorsnee vanuit gingen. Het bedrijf profiteerde naar eigen zeggen van de inspanningen om meer abonnees te strikken.

Energiebedrijf Chesapeake steeg ruim 12 procent. Het bedrijf wist in het slotkwartaal van 2017 weer zwarte cijfers te schrijven geholpen door de verkoop van onderdelen. Ook dit jaar zal het bedrijf voor honderden miljoenen dollars een bezittingen afstoten. Het geld dat daarmee wordt opgehaald wordt onder meer gebruikt voor het aanpakken van de schuldpositie.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links