Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street wacht op Fed-besluit

Wall Street wacht op Fed-besluit

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn woensdag vrijwel onveranderd aan de handel begonnen. Daags nadat de belangrijkste graadmeters opnieuw nieuwe records vestigden, gaat de volle aandacht van beleggers uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen stond kort na de openingsbel in New York nagenoeg onveranderd op 22.368 punten. De brede S&P 500 was vlak op 2507 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 6455 punten.

Algemeen wordt aangenomen dat de Fed zijn beleid deze maand ongewijzigd laat. De aandacht zal dan ook vooral uitgaan naar de toelichting van Fed-president Janet Yellen. Mogelijk valt daaruit iets op te maken over de timing van toekomstige renteverhogingen door de Amerikaanse koepel van centrale banken.

FexEx

FedEx won 0,7 procent ondanks teleurstellende kwartaalcijfers. De pakketbezorger had veel last van een cyberaanval die afgelopen zomer zijn Nederlandse dochterbedrijf TNT trof. Het bedrijf zag zich daardoor ook gedwongen zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar te verlagen.

Softwarebedrijf Adobe Systems daarentegen presenteerde kwartaalresultaten die de verwachtingen van analisten overtroffen. De omzet steeg met ruim een kwart, mede dankzij een sterke vraag naar clouddiensten, en de nettowinst liep met de ruim helft op. Het aandeel daalde echter 4,2 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 20 september 2017 16:09
    Je zou zeggen dat de lijn omhoog weer ingezet word,besi gaat net zo onderuit,als die amerikaanse compo,ondanks zijn schitterende cijfers.
    Bij de metaaltjes is de situatie precies het omgedraaide van gisteren,nu staat arcelor leuk groen en amg rood,al met al weer weinig te verdienen.
    Ook bij pharming lijkt de rally weer stil gevallen,alleen de reus heeft er vandaag zin in bij mij.
    Ik denk dat de fed in de toekomst de rente toch langzaam verder zal willen verhogen,de topman van de nederlandse bank stelt dat de ecb wel kan stoppen met haar stimulatie maatregels,beide zaken zullen de beurs wel niet vooruit helpen,ondanks dat beide zaken aangeven,dat het ekonomisch prima gaat, hopenlijk gaan die positieve zaken de boventoon op de beurs voeren en gaan we verder omhoog,Sukkerdesessio!!!
  2. [verwijderd] 20 september 2017 16:24
    quote:

    jan de vakman schreef op 20 september 2017 16:09:

    ....................hopenlijk gaan die positieve zaken de boventoon op de beurs voeren en gaan we verder omhoog,Sukkerdesessio!!!
    In naam van alles wat redelijk is, waarom moet USA nog verder omhoog?
    Er is wel zo'n belachelijk voorschot op de toekomst (althans de illusie) genomen, dat er nu eerst wel wat af mag lijkt me.
    Of heb je het alleen over Europa?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links