Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit week licht hoger af

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over de verhoging van het schuldenplafond en een sluiting dreigt van veel overheidsinstellingen. Ook op de andere belangrijke markten in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen beperkt.

De Nikkei-index in Tokio ging uiteindelijk 0,2 procent hoger het weekeinde in op 23.808,06 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 0,6 procent. Computerspelletjesfabrikant Nintendo bleef profiteren van de nieuwe accessoires voor zijn populaire spelcomputer Switch en klom ruim 4 procent.

Ook de financiële aandelen waren in trek bij beleggers. Sumitomo Mitsui Financial Group dikte 1,4 procent en Mizuho Financial Group won 0,8 procent. Softbank zakte 0,8 procent. Het Japanse telecomconcern heeft de aankoop van een groot belang in Uber voltooid. Softbank is daarmee de grootste aandeelhouder geworden van het Amerikaanse technologiebedrijf achter de gelijknamige taxi-app.

De Hang Seng-index in Hongkong boekte een tussentijdse winst van 0,2 procent en de beurs in Shanghai klom 0,4 procent. De Kospi in Seoul ging 0,2 procent vooruit. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent mede door koersverliezen onder de mijnbouwbedrijven.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links