Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goed kwartaal voor goud

Goed kwartaal voor goud

LONDEN (AFN) - De onrust op de financiële markten heeft de afgelopen maanden goed uitgepakt voor beleggers in goud, dat sterk in waarde steeg. De goudprijs is de afgelopen maanden zelfs in het sterkste tempo gestegen van de afgelopen dertig jaar, meldde de Britse krant Financial Times vrijdag.

Goud werd, dankzij zijn rol als vluchthaven in onrustige tijden, in de eerste drie maanden van 2016 al circa 18 procent meer waard. Daarmee kent het edelmetaal zijn beste kwartaal sinds 1986, aldus FT. Vrijdag stond de goudprijs op circa 1250 dollar per troy ounce (31,1 gram). Bij de jaarwisseling was dit 1061 dollar.

De goudprijs wordt ook vooruitgeholpen door de daling van de dollarkoers. De dollar verloor afgelopen tijd in waarde door de verwachting dat de Federal Reserve de rente in de VS dit jaar minder sterk zal verhogen dan eerder werd gedacht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen
  2. 09 apr AEX struikelt vlak voor de finish en wat als Shell uit Europa vertrekt? 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD)

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 maart 2016 13:55
    www.dekritischebelegger.nl/grondstoff...

    Er zijn ongelooflijke manipulerende krachten in de markt om te voorkomen dat goud en zilver een koopsignaal geven. Elke uitbraak wordt de kop ingedrukt door verkoop van paper gold en paper silver. De CFTC, de Amerikaanse toezichthouder, doet al vier jaar onderzoek naar deze manipulatie.”
  2. Bangizwe 18 maart 2016 17:49
    B.R. Persoonlijk geloof ik niet in een nieuwe goudstandaard. Maar ik geloof wel dat goud nog veel hoger zal gaan dan 10 000 USD. Deze middag had ik een discussie met een collega. En ze vertelde , had ik vroeger maar meer gaan lenen om grond te kopen. En ik vertelde haar, dat had inderdaad goed geweest. Maar zou je dat nu nog doen ? En ze antwoorde nee. Omdat ze niet gelooft dat die prijzen hier nog tientallen jaren met een hoog percentage gaan stijgen. En toen vertelde ik haar , dat ze over 20 jaar zullen zeggen. Had ik 20 jaar geleden maar goud gekocht. En ze vroeg waarom. En legde haar uit dat er op deze moment heel wat kantelpunten zijn in de wereld. Dat vastgoed dat zo lang zo hard gestegen is, de lage rente, de grote van de schuldenbergen. Heel moeilijk is het niet om te begrijpen dat dit kantelpunten zijn. En waar koop je dat goud vroeg ze :)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gold World Spot (USD)

2.308,73 02:30
-0,30 -0,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links