Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Overname zou Refresco helpen'

AMSTERDAM (AFN) - Frisdrank- en sapbottelaar Refresco Gerber zou gebaat zijn bij een aantrekkelijke overname. Dat stellen analisten van Rabobank donderdag in een rapport over de onderneming. De aankondiging van een overname zou volgens de bank reden zijn voor meer optimisme.

Rabo bestempelde de halfjaarcijfers van Refresco als solide, waarbij de kasstroom wel enigszins teleurstelde. Analisten noemden de verslechtering van het werkkapitaal opmerkelijk, juist omdat de lagere grondstofprijzen voor opluchting had moeten zorgen. Rabo zal waarschijnlijk zijn vooruitzichten voor de kasstroom voor het hele jaar naar beneden bijstellen.

De resultaten van Refresco in het Verenigd Koninkrijk waren sterk, aldus de bank. Daar tegenover bleven de marktontwikkeling in de Benelux moeizaam.

Co-packing

De marktvorsers zien ook ruimte voor een positievere blik op Refresco, als het bedrijf de komende tijd het aandeel co-packing verder weet op te voeren. Co-packing was in het afgelopen kwartaal goed voor 21,5 procent van het totale volume van Refresco, tegen 18,5 procent een jaar eerder. Het bedrijf streeft naar 40 procent binnen drie tot vijf jaar. De rest van de opbrengsten komt van private labels, zoals de huismerken van supermarkten.

Rabo handhaafde zijn 'hold'-advies met een koersdoel van 15 euro.

Het aandeel Refresco noteerde omstreeks 09.20 uur 3,4 procent hoger op 14,98 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links