Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winkels weer open voor afhalen bestellingen

Winkels weer open voor afhalen bestellingen

AMSTERDAM (ANP) - Winkels die geen essentiële producten verkopen mogen vanaf woensdag open voor het afhalen van online of telefonisch bestelde producten. Dat wordt 'click and collect' genoemd. Er moet minimaal vier uur zitten tussen het bestellen en afhalen, om funshoppen te voorkomen.

Winkels waren sinds half december gesloten, toen de tweede lockdown in Nederland inging. Daarvan waren onder meer supermarkten en apotheken uitgezonderd. Bouwmarkten mochten al eerder bestellingen laten afhalen omdat ze producten verkopen die nodig zijn voor reparatiewerkzaamheden in en aan het huis. Nu mogen ook winkelketens als HEMA, Blokker en Action weer open voor bestellen en afhalen.

Brancheverenigingen pleitten al lange tijd voor bestellen en afhalen. Wel geven ze ook aan dat dit voor veel ondernemers slechts een klein beetje helpt.

Vanwege de slechte weersomstandigheden blijven woensdag nog zo'n 40 van de 550 HEMA-filialen gesloten. Action houdt geen filialen dicht vanwege het koude weer maar houdt de ontwikkelingen in de gaten. Blokker verwacht niet dat de weersomstandigheden grote invloed zullen hebben. "De meeste mensen zullen inmiddels aan het weer gewend zijn", aldus een woordvoerster.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links