Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street staat voor hogere opening'

'Wall Street staat voor hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen woensdag naar verwachting iets hoger. Beleggers op Wall Street moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Mogelijk geven nieuwe cijfers over de olievoorraden enigszins richting aan de handel.

De olieprijzen koersen woensdag voor de tweede dag op rij boven het niveau van 50 dollar per vat. Verstoringen bij de productie in Nigeria en gegevens die wijzen op een sterkere vraag vanuit China zorgden er mede voor dat Amerikaanse olie woensdag voorbeurs 1,2 procent duurder werd, bij 50,96 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie steeg 1,4 procent naar 52,18 dollar.

De hogere olieprijzen zijn mogelijk een stimulans voor de koersen van energiebedrijven. Later op de dag worden in in ieder geval cijfers over de Amerikaanse olievoorraden bekendgemaakt door het energiebureau EIA.

Fiat Chrysler

Automaker Fiat Chrysler staat in de schijnwerpers nadat het fusiebedrijf bekendmaakte met Uber Technologies in gesprek te zijn over samenwerking. Daarnaast kwam yogakledingproducent Lululemon met zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf zette over de afgelopen maanden 5 procent minder winst in de boeken dan een jaar eerder.

De maker van pinapparatuur VeriFone lijkt fors aan beurswaarde te moeten inboeten. Het bedrijf wist met zijn kwartaalcijfers niet te overtuigen en kondigde daarbij een grote reorganisatie aan.

Dow Jones

Voor biobrandstofbedrijf Gevo lijkt een mooie koersdag aanstaande. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat Alaska Airlines voor het eerste twee vluchten heeft uitgevoerd met vliegtuigen die op hernieuwbare brandstof op basis van alcohol vlogen.

De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag een verdeeld beeld zien. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 17.938,28 punten. De S&P 500 klom 0,1 procent tot 2112,13 punten, waarmee de brede graadmeter het recordniveau van mei vorig jaar naderde. De technologiebeurs Nasdaq zakte echter 0,1 procent tot 4961,75 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links