Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs doet stapje terug na OPEC-rally

Beurs doet stapje terug na OPEC-rally

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag iets lager geopend, na de sterke plus van woensdag. Toen kreeg de beurshandel steun van het akkoord van de OPEC om de olieproductie te verlagen. PostNL staat op het Damrak in de belangstelling na een verhoogd overnamebod van het Belgische Bpost.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,1 procent lager op 456,67 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 654,21 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,2 procent.

In de MidKap boekte PostNL een koerswinst van 1,1 procent tot 4,70 euro. Bpost kondigde woensdagavond aan het bod op PostNL te verhogen naar 5,75 euro per aandeel in contanten en aandelen, met aangepaste voorwaarden. De Belgen spreken van een finaal en verbeterd bod. PostNL is het nieuwe voorstel nu aan het bestuderen. In Brussel leverde Bpost 0,3 procent in.

Heineken

In de AEX wisten de oliefondsen nog voort te borduren op de flinke stijging van een dag eerder, geholpen door de hogere olieprijzen. Zo won Shell 2,5 procent en klom oliedienstverlener SBM Offshore 1,5 procent. Bij de middelgrote fondsen ging bodemonderzoeker Fugro 1,6 procent vooruit.

Heineken stond bij de grotere dalers in de hoofdindex met een min van 2 procent, na een adviesverlaging door JPMorgan. ING verlaagde het advies voor Aegon, maar dat aandeel steeg desondanks 0,2 procent.

Euro

Grondstoffenbedrijf Glencore noteerde in Londen 2 procent in het groen. Glencore kondigde aan volgend jaar weer dividend uit te gaan keren. Daarbij wordt 1 miljard dollar uitgekeerd aan de aandeelhouders. Andere mijnbouwconcerns liftten mee. Zo stegen Anglo American, Rio Tinto en BHP Billiton 1 tot 2 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 49,50 dollar en Brentolie ging 0,2 procent vooruit tot 51,93 dollar per vat. De euro werd voor 1,0610 dollar verhandeld, tegen 1,0566 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links