Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RoodMicrotec AEX:ROOD.NL, NL0000440477

  • 0,336 15 dec 2023 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

veb : trage overname

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2008 20:14
    Wat mij na de overname over de streep heeft getrokken is dat microtec veel klanten in israel heeft.

    Ik heb begrepen dat hun kwa r&d zo een beetje voorop lopen.

    -Deze uitspraak geeft mij ook een beetje hoop op eventuele overname
    van philip", want ook enkele concurrenten hadden contact gelegd met Microtec, aldus Nijenhuis"

    voor de rest moet ik het nog even door lezen want had ik nog geen tijd voor.

    succes hans
  2. [verwijderd] 1 augustus 2008 20:41
    Rood Testhouse: Trage overname
    AVA-verslag | 01-08-2008

    Amsterdam, 30 juli 2008 - Al vanaf 2006 houdt bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis van chiptester Rood Testhouse zijn aandeelhouders voor dat een grote overname eraan zit te komen. Na sindsdien enkele malen te hebben gemeld dat je “een broedende kip niet moet storen”, is het ei nu dan echt gelegd. Na een proces van drie jaar kon eindelijk de nieuwe combinatie RoodMicrotec tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) gepresenteerd worden.

    Microtec is een in Stuttgart gevestigde onderneming die in dezelfde markt opereert als Rood. Door het samengaan van beide ondernemingen ontstaat volgens Nijenhuis de grootste onafhankelijke chiptester van Europa. Dat het uiteindelijk zo lang geduurd heeft, kwam volgens hem doordat geen exclusiviteit in de onderhandelingen bedongen kon worden. Bovendien moest voorzichtig geprobeerd worden de eigenaren van Microtec over de streep te trekken, want ook enkele concurrenten hadden contact gelegd met Microtec, aldus Nijenhuis.

    Rood betaalt drie miljoen euro voor Microtec dat op een omzet van ongeveer acht miljoen euro een ebitda (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen) van net geen miljoen euro realiseert en schuldenvrij is. De financiering is geregeld door uitgifte van 4,9 miljoen nieuwe aandelen aan een selecte groep particuliere investeerders (via investeringsmaatschappij The Informal Investment Network (TIIN), een beleggingsvehikel dat mede is opgezet door voormalig commissaris Wanrooy) en een banklening. Microtec lijkt de perfecte fit met Rood te hebben. Microtec is vooral sterk in delen van de markt waar Rood juist de focus op wil gaan leggen. Hierbij moet gedacht worden aan zogenaamde fabless semiconducter ondernemingen (bedrijven die slechts de ontwikkeling van halfgeleiders voor hun rekening nemen en dus niet zelf produceren) uit welke hoek Rood nieuwe klanten verwacht. Bovendien is Microtec beter vertegenwoordigd in supply chain management. Ook een verschuiving richting het meer geavanceerde deel van de markt, gericht op foutanalyse en chips voor optische applicaties, is een van de belangrijke doelstellingen.

    Dit alles ontlokte de VEB de opmerking: ”het lijkt voor Rood wel een lot uit de loterij”. “Ook voor Microtec is dit een goede zaak”, zo verklaarde algemeen directeur Reinhard Pusch. Pusch zal bij de combinatie chief sales officer en vicepresident worden, maar komt niet in de raad van bestuur. Nijenhuis blijft enig lid van dit bestuur. Door de omvang van de nieuwe onderneming worden contracten mogelijk waar voorheen ieder afzonderlijk niet voor zou worden uitgenodigd, zo gaf Nijenhuis aan.

    Uiteraard is er ook een aantal “maren”. Zo is Microtec een net als Rood een kleine speler die nog geen kritische massa heeft en draag de overname niet of nauwelijks direct bij aan de winst. Nijenhuis becijferde de synergievoordelen op een tot drie miljoen euro en verwacht deze binnen vijf jaar te realiseren. Met name door een betere inzet van personeel en productiemiddelen en optimalisatie in processen. In de indirecte sfeer wordt enige krimp van het personeel verwacht. Met deze overname-effecten, maar ook als strategische targets in algemene zin, wil Rood-Microtec haar resultaten en balansverhoudingen verbeteren. Voor de komende jaren gaat Rood-Microtec uit van een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei tussen de vijf en vijftien procent. Voor het lopende boekjaar 2008 zal de omzetgroei aan de onderkant van deze bandbreedte liggen vanwege “vertragingen in enkele projecten”, zoals Rood dit cryptisch omschrijft. Aan de nettowinst over 2008 zal de overname echter slechts zeer beperkt bijdragen. Voor 2009 en 2010 wordt wel een “substantiële” bijdrage aan de nettowinst verwacht.

    Zonder specifiek in te gaan op de halfjaarcijfers 2008, deze worden op 7 augustus voorbeurs gepubliceerd, gaf Nijenhuis aan dat de Rood’s omzet uit is gekomen op 4,8 miljoen euro. Gedurende de eerste maanden ging het redelijk crescendo, maar in mei kwam de klad er in en daalden de resultaten sterk. Rood verwacht een sterkere tweede helft van het jaar. De VEB wilde vanzelfsprekend weten hoe de cijfers van Microtec er over het eerste halfjaar van 2008 uitzagen, waarop Nijenhuis aangaf dat hetzelfde patroon verwacht mag worden als bij Rood, maar cijfers zullen slechts op jaarbasis verstrekt worden. Tot onvrede van de VEB. Er vindt een significante overname plaats en aandeelhouders krijgen niet de meest recent stand van zaken bij de overgenomen partij te horen. Toegezegd werd dat bekeken zal worden in hoeverre de resultaten van Microtec toch tussentijds bekendgemaakt kunnen worden.

    Tot verbazing van de VEB kwam president-commissaris Cees Koot plotseling met het voorstel om Nijenhuis een extra optiepakket van 200.000 opties toe te kennen met een uitoefenprijs van elf eurocent. En dit terwijl de koers schommelt rond de vijfendertig eurocent! De motivering was dat Nijenhuis zich uitzonderlijk had ingezet de laatste drie jaar voor de deal met Microtec, een uitstekende prijs had bedongen en in 2007 afgezien had van zijn optiepakket vanwege de matige operationele en financiële prestaties.

    De VEB maakte duidelijk dat deze handelswijze niet door de beugel kan. Ten eerste was in de agenda voor deze bava helemaal geen enkele toelichting opgenomen over deze optieverstrekking. Bovendien verstrekt Rood nu alweer opties met een uitoefenprijs die fors onder de beurskoers ligt. Ook bij zijn aantreden als bestuursvoorzitter in 2004 kreeg Nijenhuis namelijk al opties met een uitoefenprijs van elf eurocent en ook toen maakte de VEB al duidelijk dat dit absoluut niet kan. Nijenhuis bleek met deze optieseries overigens wel over een uitstekend gevoel voor timing te beschikken, want hij oefende zijn opties in maart en april 2006 uit op 80 en 81 eurocent. Hoger is de koers tijdens zijn bewind nooit meer geweest. Koot beloofde beterschap en zal voortaan punten die toelichting behoeven van een toelichting voorzien en onderdeel van de agenda uit laten maken. Op basis van de optietoekenning moet hier echter niet te veel van verwacht worden.

    André Jorna
  3. [verwijderd] 1 augustus 2008 21:00
    ongelofelijk zeg! dat geeft echt weinig vertrouwen, het is net of ze een vis hebben gevangen en hem gelijk zelf willen opeten voordat de belgger te weten krijgt wat voor vis het is en of die vis wel gezond is, een heel slecht staaltje tegeover de aandeelhouders, die worden weer genaaid met aandelen van 11 cent!!
    nou ik vang ze voorlopig niet op,belachelijk!
  4. [verwijderd] 1 augustus 2008 21:10
    quote:

    dekroonopmijngeweldigeinzicht schreef:

    ongelofelijk zeg! dat geeft echt weinig vertrouwen, het is net of ze een vis hebben gevangen en hem gelijk zelf willen opeten voordat de belgger te weten krijgt wat voor vis het is en of die vis wel gezond is, een heel slecht staaltje tegeover de aandeelhouders, die worden weer genaaid met aandelen van 11 cent!!
    nou ik vang ze voorlopig niet op,belachelijk!
    Waar heb jij het over?
  5. [verwijderd] 1 augustus 2008 21:25
    Wat een overdreven reacties zeg!

    Hier vangt Nijenhuis 70k (ofwel 48k als voordeel van de huidige koers t.o.v. de omwisselkoers).

    Wanneer iemand zo'n prestatie neerzet. Het binnenhalen van een dergelijk topbedrijf, tegen een zeer aanttrekkelijke prijs, met enorme mogelijkheden tegenover concurrentie die ook heeft geboden, dan is 70k een lachertje t.o.v. andere bestuurders die meestal veel en veel meer vangen.

    Helemaal verdiend, Philip!!
  6. [verwijderd] 1 augustus 2008 21:44
    Dat hij die opdracht hebt binnen gehaald is mooi maar daarvoor hoeft hij geen beloning te krijgen.dat is zijn werk.

    als hij rood winstgevend maakt dan heeft hij een pluim verdient plus dat is ook zo in zijn contract opgenomen een bonus.

    Je kan niet iedereen gaan belonen voor iets wat hij niet is nagekomen.

    moet niet gekker worden.

    voor wat hoort wat en voor niks gaat de zon op doordat de eeuwen oude spreuk ook hier weer nodig is"belofte maakt schuld"

    succes iedereen ik ga er vandoor effe wat leuks doen.
    begon het hier ook wel naar me zin te krijgen.

    prettige avond iedereen

    hans
  7. [verwijderd] 1 augustus 2008 21:50
    @ eddy

    rood heeft in september en oktober de eerste 4 uurige bellegers en analisten meeting.
    Lijkt me leuk om daar een clubje of verslagen over te raporteren.

    zag dat roodmicrotec.nl nog vrij is mischien een idee voor jou.

    of mathijs ik weet niet of hij hier nog wel eens komt die had toen hetzelfde op roodtesthouse.nl.

    kijk maar ik roep maar wat.

    laters

    hans
  8. [verwijderd] 1 augustus 2008 22:28
    quote:

    rick88 schreef:

    Wat een overdreven reacties zeg!

    Hier vangt Nijenhuis 70k (ofwel 48k als voordeel van de huidige koers t.o.v. de omwisselkoers).

    Wanneer iemand zo'n prestatie neerzet. Het binnenhalen van een dergelijk topbedrijf, tegen een zeer aanttrekkelijke prijs, met enorme mogelijkheden tegenover concurrentie die ook heeft geboden, dan is 70k een lachertje t.o.v. andere bestuurders die meestal veel en veel meer vangen.

    Helemaal verdiend, Philip!!
    Helmaal mee eens Rick.
  9. [verwijderd] 2 augustus 2008 00:05
    Afgelopen 4 weken:

    1 jul 08 0,42 0,40 0,43 0,40
    16 jul 08 0,33 0,30 0,33 0,33

    Van 0,40 naar 0,30 is wel een verschil van 25% in zo'n korte tijd.
    Nu gecompenseerd, € 0,35 is de gulde middenweg.

    Ondanks de BAVA waarin een hoop informatie verstrekt is geen stijging.

    Cijfers zullen allemaal niet zo heel erg verrassend zijn denk ik.

    Vandaag hier al weer berichten gelezen van 0,25 want ...... oh oh oh wat een mooi koop moment wordt dat weer. Mooi het gemiddelde flink naar beneden halen.

    Vandaag ... nou ja vandaag niet meer maar maandag wordt de eerste dag voor de rest van de Roodmicrotec toekomst.

    Allen prettig weekend en om P. de Vries maar even na te praten: "hou je hoofd koel, hou je hoofd koel"

    Gr

    Johan
  10. [verwijderd] 2 augustus 2008 08:30
    quote:

    rick88 schreef:

    Wat een overdreven reacties zeg!

    Hier vangt Nijenhuis 70k (ofwel 48k als voordeel van de huidige koers t.o.v. de omwisselkoers).

    Wanneer iemand zo'n prestatie neerzet. Het binnenhalen van een dergelijk topbedrijf, tegen een zeer aanttrekkelijke prijs, met enorme mogelijkheden tegenover concurrentie die ook heeft geboden, dan is 70k een lachertje t.o.v. andere bestuurders die meestal veel en veel meer vangen.

    Helemaal verdiend, Philip!!
    Het is ook nog zo dat Philip heeft afgezien op de
    AV dit jaar van z'n opties hoewel hij er recht op had.
    Nu krijgt hij ze misschien alsnog dus eigenlijk krijgt
    hij niks extra de manier waar het werd gebracht op de
    BAVA was niet zo slim door het niet als bijlage bij
    de agenda toe te voegen en dit was schot voor open doel
    van VEB die vaak uitblinken in kritiek op procedures.
    Invloed op de koers heeft dit geval totaal niet dus
    dat aandeel zakt naar 0,25 hierdoor deel ik totaal niet.
  11. [verwijderd] 2 augustus 2008 21:16
    dit is de laatste jaar voor Nijenhuis , eigenlijk zou hij al weg gaan maar dat is met een jaar verlengt omdat hij zijn doelstellingen niet op de juiste manier heeft behaald en dus ook geen bonus ontvangen.

    Inderdaad dit is zijn laatste kans om alsnog de beloning binnen te slepen zodat hij met gemak met pensioen kan
  12. [verwijderd] 2 augustus 2008 21:42
    dit kost ook weer een jaar om alles te verteren, en dan maar zien of het wel werkt allemaal, marges onder druk, ingetrokken orders, ongelofelijk wat een kl.....e zooi
    vage berichten, slechte cijfers,nooit een outlook die klopt.........verhaal zonder eind

    toch wel aardig van de beleggers om hun hardverdiende centen te zien verdwijnen in de zak van dhr.N

    wie zegt dat de ontwikkelingen positief zijn die moet zichzelf maar eens nakijken
  13. [verwijderd] 3 augustus 2008 00:22
    quote:

    dekroonopmijngeweldigeinzicht schreef:

    dit kost ook weer een jaar om alles te verteren, en dan maar zien of het wel werkt allemaal, marges onder druk, ingetrokken orders, ongelofelijk wat een kl.....e zooi
    vage berichten, slechte cijfers,nooit een outlook die klopt.........verhaal zonder eind

    toch wel aardig van de beleggers om hun hardverdiende centen te zien verdwijnen in de zak van dhr.N

    wie zegt dat de ontwikkelingen positief zijn die moet zichzelf maar eens nakijken
    Rood pakt niemand zijn geld af dat doen beleggers zelf.

    Rood dwingt je niet tot koop of verkoop en wees blij dat ze geen aandelen uitgifte programa hbben zoals andere aandelen dat constant doen.
  14. sappas 3 augustus 2008 13:53
    quote:

    wachten schreef:

    [quote=dekroonopmijngeweldigeinzicht]
    dit kost ook weer een jaar om alles te verteren, en dan maar zien of het wel werkt allemaal, marges onder druk, ingetrokken orders, ongelofelijk wat een kl.....e zooi
    vage berichten, slechte cijfers,nooit een outlook die klopt.........verhaal zonder eind

    toch wel aardig van de beleggers om hun hardverdiende centen te zien verdwijnen in de zak van dhr.N

    wie zegt dat de ontwikkelingen positief zijn die moet zichzelf maar eens nakijken
    [/quote]Rood pakt niemand zijn geld af dat doen beleggers zelf.

    Rood dwingt je niet tot koop of verkoop en wees blij dat ze geen aandelen uitgifte programa hbben zoals andere aandelen dat constant doen.
    Beste Wachten onze "vriend" dekroonopmijngeweldigeinzicht zit te bashen zowel op Qurius als nu ook op Rood.

    Hij heeft wel aandelen Galapagos en daar zit hij alleen maar te pushen.
    Vermoedelijk heeft hij deze aandelen veel te duur gekocht en het aandeel zakt maar.

    Het zijn zielige personen laten we het daar maar bij houden.

    Groetjes,

    Sappas
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links