Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,869 14 mei 2024 11:54
  • -0,007 (-0,80%) Dagrange 0,865 - 0,879
  • 2.347.335 Gem. (3M) 6,7M

Sectornieuws - biotech

6.441 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 323 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 april 2016 22:39
    Zwarte cijfers Galapagos

    Galapagos heeft in het eerste kwartaal van 2016 zwarte cijfers geschreven en zag daarbij de kaspositie naar krap een miljard euro stijgen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf.

    In het eerste kwartaal boekte Galapagos een omzet van 14,8 miljoen euro en behaalde het een nettowinst van 35,9 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies van iets meer dan 14 miljoen euro werd geleden. Daarbij liep de kaspositie van het biofarmaceutische bedrijf op naar 987,6 miljoen euro.

    Eind december vorig jaar was de kaspositie nog slechts 348 miljoen euro groot. Daar was echter een licentiebetaling en een investering in het aandelenkapitaal van Galapagos door Gilead Sciences nog niet in meegenomen, omdat dit pas begin dit jaar rond kwam.

    Onder de voorwaarden van die deal ontving Galapagos een upfront licentiebetaling van omgerekend 300 miljoen dollar en daarnaast investeerde Gilead nog eens 425 miljoen dollar in het aandelenkapitaal van het biotechbedrijf uit Leiden, waardoor de Amerikaanse onderneming inmiddels een belang van 14,75 procent heeft in Galapagos.

    "Het sluiten van de overeenkomst met Gilead voor filgotinib bracht onze kasbalans op 1,02 miljard euro in januari", zei financieel directeur Bart Filius van Galapagos. "Nooit eerder waren we zo kapitaalkrachtig en zo goed gepositioneerd om onze veelbelovende pijplijn verder te ontwikkelen", voegde de CFO daaraan toe.

    Filius verwacht dat de zogenoemde cash burn van Galapagos dit jaar tussen de 100 miljoen en 120 miljoen euro zal uitkomen. In 2015 bleef Galapagos, met uitgaven van 122 miljoen euro, netjes binnen de toen afgegeven bandbreedte van 110 miljoen tot 130 miljoen euro.

    Kijkend naar het huidige kwartaal hoopt Galapagos nog in deze periode te starten met de Fase 3 studie naar filgotinib in reuma. Daarover zijn reeds gesprekken gevoerd met Amerikaanse en Europese toezichthouders.

    "Dit eerste kwartaal hebben we ons gericht op de overdracht van de filgotinib-programma's aan Gilead, terwijl zij zich voorbereidden op de besprekingen met de regelgevende instanties en de uitrol van Fase 3 programma's in reuma en ziekte van Crohn," zei CEO Onno van de Stolpe donderdag.

    Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,8 procent lager op 39,70 euro.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  2. forum rang 10 voda 29 april 2016 15:51
    Beursblik: Koersdoel Galapagos omhoog na uitbreiding CF deal

    Koersdoel naar 64,00 euro bij Bryan Garnier.

    Galapagos kondigde vrijdagochtend aan dat de samenwerking met AbbVie op het gebied van taaislijmziekte (CF) wordt uitgebreid. De twee partijen willen hun drievoudige combinatietherapie in de behandeling tegen de ziekte versnellen en hopen al in 2017 een studie te starten met de zogenoemde triple combo.

    De nieuwe deal brengt voor het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf mogelijke hogere mijlpaalbetalingen met zich mee. Deze lopen op van 350 miljoen euro naar 600 miljoen dollar. Analist Hugo Solvet van Bryan, Garnier & Co verhoogt daarom zijn fair value koersdoel met 2,00 euro, van 62,00 naar 64,00 euro.

    "De deal zoals die in 2013 werd getekend hield geen rekening met de triple combo die naar verwachting medio 2017 de klinische fase bereikt", schreef Solvet, die zijn koopadvies handhaaft, vrijdag.

    Over de eerste kwartaalresultaten, zei de marktvorser vrijdag dat die in lijn waren met de verwachtingen van de Britse zakenbank.

    "Het financieel resultaat wordt positief beinvloed door een non-cash aanpassing van 57,5 miljoen euro, als gevolg van een daling van de aandelenprijs tussen 1 en 19 januari", zei Solvet. In die periode kocht samenwerkingspartner Gilead Sciences ruim 6,7 miljoen aandelen Galapagos.

    Door deze aanpassing werd onder de streep een winst van krap 36 miljoen euro genoteerd over de eerste drie maanden van het jaar.

    Het aandeel Galapagos noteerde vrijdagmiddag op een lager Damrak 0,7 procent hoger op 39,99 euro.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  3. forum rang 10 voda 29 april 2016 15:51
    Alere verwerpt voorstel Abbott Laboratories om overname te beeindigen

    Abbott bood 50 miljoen dollar om miljardenovername te staken.

    Alere heeft onlangs een bod van 50 miljoen dollar afgeslagen van Abbott Laboratories, dat werd geboden om een voorgenomen fusie van 5,8 miljard dollar te beëindigen. Dit maakte Alere vrijdag bekend.

    Abbott sloot in februari een akkoord om Alere over te nemen. Sindsdien heeft Alere bekendgemaakt een dagvaarding te hebben ontvangen in een onderzoek naar corrupte betalingen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Bovendien miste het bedrijf de deadline om zijn jaarcijfers in te leveren, omdat het concern de omzet in Afrika in China over de afgelopen drie jaar nog analyseert.

    In recente gesprekken tussen de twee bedrijven had Abbott volgens Alere zorgen geuit over de juistheid van de convenanten die Alere binnen de overnameovereenkomst had aangeleverd.

    Abbott bood vervolgens tussen de dertig miljoen en vijftig miljoen dollar om de overname te beëindigen. De raad van bestuur van Alere verwierp dat bod, aldus het bedrijf.

    Een vertegenwoordiger van Abbott was niet direct beschikbaar voor commentaar.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  4. forum rang 10 voda 29 april 2016 16:02
    AstraZeneca boekt hoger operationeel resultaat op licht hogere omzet

    Uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling met 15 procent gestegen.

    AstraZeneca heeft in de eerste drie maanden van 2016 een hoger operationeel resultaat geboekt op een licht hogere omzet, ondanks hoge investeringen in de ontwikkeling van een reeks nieuwe medicijnen om zich te verzekeren van groei in de toekomst. Dit bleek vrijdag tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van de Britse farmaceut.

    "We hebben in het eerste kwartaal gepresteerd conform onze verwachtingen, wat tot uiting komt in de stijging van de omzet", aldus CEO Pascal Soriot. "Wij zijn met name verheugd over de resultaten in China, waar we een dubbelcijferige groei realiseerden", voegde de topman toe.

    De bestuurder wees verder op vooruitgang in de pijplijn, waarbij de farmaceut in Amerika voor een aantal medicijnen in de laatste stage voor marktintroductie wettelijke goedkeuring kreeg.

    Het operationeel resultaat bedroeg in het eerste kwartaal van 2016 1.038 miljoen dollar, in vergelijking tot 933 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep boekte het concern een ruim 13 procent hogere nettowinst van 625 miljoen dollar, versus 552 miljoen een jaar eerder.

    De farmaceut boekte een vrijwel identieke omzet van 6,1 miljard dollar in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder.

    Het Britse bedrijf gaf het afgelopen kwartaal voor 1,429 miljard dollar uit aan onderzoek en ontwikkeling, liefst 15 procent meer dan een jaar eerder.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  5. forum rang 10 voda 29 april 2016 16:03
    Update: Galapagos en AbbVie breiden samenwerking in taaislijmziekte uit

    Mogelijke mijlpaalbetalingen voor Belgisch-Nederlandse bedrijf omhoog.

    Galapagos heeft de samenwerking met AbbVie uitgebreid om versneld een drievoudige combinatietherapie in de behandeling tegen taaislijmziekte te ontwikkelen. Dit meldden de twee bedrijven vrijdag voorbeurs.

    Door de uitbreiding van het partnerschap, lopen mogelijke mijlpaalbetalingen voor Galapagos op van 350 miljoen naar 600 miljoen dollar. De andere afspraken die binnen de alliantie zijn gemaakt, zoals royalty betalingen op de netto-omzet van 15 tot 20 procent, het behoud van de commerciële rechten in China en Zuid-Korea door Galapagos en de optie op co-promotie in Belgie, Nederland en Luxemburg blijven gehandhaafd, aldus Galapagos.

    Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf en zijn Amerikaanse samenwerkingspartner ontwikkelden meerdere kandidaatmedicijnen en back-ups voor deze potentiële middelen voor de zogenoemde 'triple combo', oftewel drie pillen die samen taaislijmziekte moeten behandelen.

    De twee bedrijven verwachten de combinatietherapie bij patiënten die de mutatie F508del in taaislijmziekte hebben, volgend jaar te kunnen testen. Afzonderlijk worden diverse moleculen al wel klinisch getest. De Fase 2 resultaten van GLPG1837 worden in de tweede helft van dit jaar verwacht, terwijl Fase 1 resultaten van GLPG2222 naar verwachting uiterlijk aan het eind van het tweede kwartaal verschijnen.

    Galapagos, dat donderdagavond met sterke kwartaalcijfers kwam, sloot donderdag 0,8 procent lager op 39,70 euro.

    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  6. forum rang 10 voda 29 april 2016 16:14
    PERSBERICHT: ABLYNX ONTVANGT MIJLPAALBETALING UIT SAMENWERKING

    -- Tweede Nanobody(R) gericht tegen een G-proteïnegekoppelde receptor
    (GPCR) start klinische ontwikkeling

    -- Bijkomende positieve validatie van Ablynx' Nanobody platform en het
    potentieel van Nanobodies om te binden met moeilijke doelwitten waarvan
    werd aangetoond dat ze moeilijk te benaderen zijn met conventionele
    antilichamen

    -- Achtste Nanobody programma momenteel in klinische ontwikkeling

    GENT, België, 29 april 2016 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC:
    ABYLY] maakte vandaag bekend dat ze een mijlpaalbetaling heeft ontvangen
    uit haar samenwerking met Novartis. Deze mijlpaalbetaling is gerelateerd
    aan de goedkeuring van de Investigational New Drug (IND) applicatie door
    de U.S. Food and Drug Administration (FDA) voor Novartis' Fase I studie
    met een Nanobody dat bindt aan een niet nader omschreven GPCR doelwit in
    ontstekingen([1] #_ftn1) . De Fase I studie zal naar verwachting starten
    in Q2 2016.

    Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, verklaarde: "We zijn
    zeer opgetogen dat Novartis weldra klinische ontwikkeling zal starten
    met dit nieuw Nanobody tegen een GPCR. Dit is het achtste Nanobody dat
    naar de kliniek wordt gebracht. De unieke structuur van onze Nanobodies
    maakt hen ideale kandidaten om te binden met complexe doelwitten, zoals
    GPCRs en ionkanalen, dewelke moeilijk te benaderen blijken met andere
    biologisch-gebaseerde platformen."

    Over de samenwerking tussen Novartis en Ablynx

    In december 2005
    www.ablynx.com/partnerships/current-p... hebben Ablynx
    en Novartis een overeenkomst afgesloten voor onderzoek naar en
    ontwikkeling van nieuwe Nanobody geneesmiddelen gericht tegen een aantal
    ziektedoelwitten. De overeenkomst omvat betalingen voor onderzoek en
    ontwikkeling, licentievergoedingen, mijlpaalbetalingen en royalty's.
    Novartis is verantwoordelijjk voor de ontwikkeling en commercialisatie
    en Ablynx komt in aanmerking voor ontwikkelings- en regelgevende
    mijlpaalbetalingen en royalty's op de verkoop.

    Over Investigational New Drug Application (IND)

    Een IND is een aanvraag die een opdrachtgever moet indienen bij de U.S.
    Food and Drug Administration (FDA) vooraleer kan worden begonnen met
    testen van een nieuw geneesmiddel in mensen. De IND bevat het studieplan
    en wordt verondersteld een compleet beeld te geven van het geneesmiddel,
    inclusief de structuurformule, resultaten van dierproeven en productie
    informatie. Het Europese equivalent is Investigational Medicinal Product
    Dossier (IMPD).

    Over Ablynx

    Ablynx www.ablynx.com/ is een biofarmaceutische onderneming
    actief in de ontwikkeling van Nanobodies(R)
    www.ablynx.com/technology-innovation/... ,
    gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten
    antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen
    gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen.
    Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een
    duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap
    heeft vandaag meer dan 40 programma's
    www.ablynx.com/rd-portfolio/overview/ in eigen ontwikkeling en
    met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie,
    hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx
    heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder
    AbbVie, Boehringer Ingelheim, Eddingpharm, Genzyme, Merck & Co., Inc.,
    Merck KGaA, Novartis, Novo Nordisk en Taisho Pharmaceutical. De
    onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te
    vinden www.ablynx.com.

    Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

    Ablynx:

    Dr Edwin Moses

    Gedelegeerd Bestuurder

    t: +32 (0)9 262 00 07

    m: +32 (0)473 39 50 68

    e: edwin.moses@ablynx.com

    Marieke Vermeersch

    Associate Director Investor Relations

    t: +32 (0)9 262 00 82

    m: +32 (0)479 49 06 03

    e: marieke.vermeersch@ablynx.com

    Volg ons op Twitter @AblynxABLX

    Ablynx media relaties FTI Consulting:

    Julia Phillips, Brett Pollard, Mo Noonan, Matthew Moss

    t: +44 20 3727 1000

    e: ablynx@fticonsulting.com

    ([1] #_ftnref1) Bradley et al
    molpharm.aspetjournals.org/content/87...
    , Molecular Pharmacology 2015, 87:251-62

    pdf versie van het persbericht:
    hugin.info/137912/R/2008032/742528.pdf

    This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on
    behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

    The issuer of this announcement warrants that they are solely
    responsible for the content, accuracy and originality of the information
    contained therein.

    Source: Ablynx via Globenewswire

    HUG#2008032

    www.ablynx.com
  7. [verwijderd] 30 april 2016 19:49
    Shire PLC (ADR) (NASDAQ:SHPG) on April 29, 2016 announced unaudited results for the three months ended March 31, 2016.

    First Quarter & Recent Highlights:
    •Rare disease products acquired from NPS Pharmaceuticals, Inc. (“NPS”) continued to perform well with GATTEX/REVESTIVE sales up 247% (up 97% on a pro-forma basis) to $52 million, and NATPARA sales of $16 million.
    •Free cash flow remained strong, impacted primarily by net payments and receipts of taxes between Q1 2015 and Q1 2016.
    •Lifitegrast New Drug Application (“NDA”) accepted by the US Food and Drug Administration (“FDA”), with Prescription Drug User Fee Act (“PDUFA”) date set for July 22, 2016.
    •Pipeline progression with positive topline results from SHP465 safety and efficacy study in children and adolescents with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (“ADHD”).
    •Completed acquisition of Dyax Corp. (“Dyax”) and enrollment on track for SHP643 (formerly DX2930) Phase 3 studies for the treatment of Hereditary Angioedema (“HAE”).
    •Patent upheld for LIALDA (mesalamine) delayed release tablets by U.S. District Court for the Southern District of Florida; the case has been appealed.
    •Baxalta Incorporated (“Baxalta”) acquisition on track with integration progressing well; shareholder votes set for May 27 and closing anticipated in early June.
    •on GAAP EBITDA margin (excluding royalties and other revenues) was 46%, consistent with the margin achieved in Q1 2015.
    On a US GAAP basis (from continuing operations):

    Operating income was up 15% to $544 million (Q1 2015: $475 million). US GAAP operating income growth in Q1 2016 was lower than Non GAAP operating income due to the inclusion of higher amortization expense related to the intangible assets acquired with Dyax and NPS, and higher acquisition costs, primarily related to the announced combination with Baxalta.

    •Non GAAP diluted earnings per American Depositary Share (“ADS”) increased 12% to $3.19 (Q1 2015: $2.84), primarily due to higher Non GAAP operating income, partially offset by higher interest expense.
    On a US GAAP basis diluted earnings per ADS increased 2% to $2.12 (Q1 2015: $2.08), primarily due to higher US GAAP operating income, partially offset by an increase in interest expense and higher effective tax rate on US GAAP income.

    •Cash generation, a Non GAAP measure, was down 5% to $492 million compared to $516 million in Q1 2015, primarily due to higher integration and acquisition costs for Dyax and Baxalta and the timing of payments of accounts payable, offset by strong cash receipts from higher sales.

    Stock’s Performance

    Shire PLC (ADR) (NASDAQ:SHPG) shares traded during its most recent trading session in the range of $185.18 – $190.02. The stock has climbed 1.23% in the past week and soared 9.03% in the last 4 weeks, historically the stock illustrate that its six months performance stands at -18.55% while its year to date performance is at -8.19%.

    The stock ended previous trading session in the green zone in a volatile trading. The stock closed up +6.46 points or 3.57% at $187.42 with 3.64 million shares getting traded, post opening the session at $189.99.

    Technical Look of the Stock

    Shire PLC (ADR) (NASDAQ:SHPG)’s distance from 20 day simple moving average is 3.37% along with distance from 50 day simple moving average of 10.44% whereas its distance from 200 day simple moving average is -6.29%.

    The company’s quick ratio for most recent quarter is 0.40 along with current ratio for most recent quarter of 0.60. Total debt to equity ratio of the company for most recent quarter is 0.16 whereas long term debt to equity ratio for most recent quarter is 0.01. Return on Investment (ROI) for the company is 12.00%.

    Market capitalization is one of the most important characteristics that helps the investor determine the returns and the risk in the share. Market capitalization (market cap) is the total dollar market value of all of a company’s outstanding shares. Market capitalization is calculated by multiplying a company’s shares outstanding by the current market price of one share. The investment community uses this figure to determine a company’s size, as opposed to sales or total asset figures. Shire PLC (ADR) (NASDAQ:SHPG) has a market cap of $38.13 billion and the number of outstanding shares have been calculated to be 610.80 million shares. In comparing the stock’s current level to its extended history, the stock hit highest price level of $270.63 on Jul 29, 2015 and the lowest level of $147.60 on Feb 11, 2016 during past 52 weeks.

    www.thepointreview.com/earnings-recap...
  8. forum rang 10 voda 3 mei 2016 20:07
    Pfizer verhoogt outlook

    Farmaceut boekte hogere omzet en winst in eerste kwartaal.

    Pfizer (PFE) heeft in het eerste kwartaal van 2016 een hogere winst en omzet geboekt en verhoogde vervolgens de vooruitzichten voor heel het jaar. Dit bleek dinsdag uit de cijferpublicatie van één van 's werelds grootste farmaceuten.

    "We begonnen het jaar met zeer sterke operationele prestaties in zowel onze innovatieve als gevestigde activiteiten, en dit was een belangrijke aanjager voor de toename van onze verwachting voor zowel de omzet als winst per aandeel voor de rest van het jaar", zei CEO Ian Read.

    Pfizer rapporteerde over het eerste kwartaal van 2016 een nettowinst van 3,0 miljard dollar, tegenover 2,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee boekte de farmaceut een winststijging van 27 procent.

    De omzet nam dan ook met 20 procent toe tot 13,0 miljard dollar. Analisten rekenden volgens FactSet slechts op een omzet van 12,1 miljard dollar. Voor heel 2016 rekent Pfizer op een omzet van 51,0 miljard tot 53,0 miljard dollar, grofweg 2 miljard dollar meer dan aanvankelijk voorzien.

    De farmaceut verhoogde verder de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel voor dit jaar naar een bandbreedte van 2,38 tot 2,48 dollar, van een eerder afgegeven bandbreedte van 2,20 tot 2,30 dollar per aandeel.

    Pfizer zag begin april af van de overname van het Ierse Allergan, ter waarde van zo'n 150 miljard dollar, nadat de Amerikaanse overheid een reeks aan strengere belastingregels aankondigde. Door de nieuwe belastingmaatregelen zou Pfizer aanzienlijke meevallers waarop het rekende, mislopen.

    Via de fusie met Allergan zou Pfizer zijn belastingtarief tot onder de 20 procent hebben verlaagd, berekenden analisten destijds. De overname was bij de aankondiging, in november vorig jaar, één van de grootste zogenoemde 'inversion'-deals ooit.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  9. [verwijderd] 3 mei 2016 20:19

    China's Blood Shortages Pump Life Into $16 Billion Drugmaker

    by Bloomberg News

    May 2, 2016 — 11:00 PM CEST

    Updated on May 3, 2016 — 11:26 AM CEST

    Plasma therapy maker Shanghai RAAS has seen sales surge

    During the darkest days of China’s stock-market crash last summer, one drugmaker relentlessly defied gravity.

    Shanghai RAAS Blood Products Co., a seller of treatments made from human blood plasma, rallied to new highs at a time when many of the country’s blue-chip firms were sinking. Now it’s China’s largest health-care company by valuation with a market cap of almost $16 billion.

    Its big driver of growth? China’s surging demand for plasma-based therapies, medicines made from blood components that are used during surgeries or for disorders like hemophilia, a condition in which blood doesn’t clot normally. Even though millions in China need these treatments, there’s a scarcity of the blood plasma used to make them partly because Beijing strictly controls the number of companies that have licenses to collect blood.

    China tightened control over blood supplies after scandals in the 1990s when AIDS spread in central Henan province from farmers selling their blood to unregulated collection outfits. The government now restricts the number of new plasma collection facilities, making it harder for companies to ramp up supply. Meanwhile, demand keeps rising from a rapidly ageing citizenry that is increasingly wealthy and willing to pay for expensive and often life-saving blood therapies.

    "Demand is estimated at between 12,000 and 15,000 tons of plasma each year, while China’s total plasma collection amount last year was about 5,800 tons," Jay Chen, the company’s newly elected chairman said in an interview at its headquarters on the outskirts of Shanghai.

    His company isn’t the only beneficiary of the strict regulations. Shares of Nasdaq-listed China Biologic Products Inc., another Chinese blood-therapy company, rose more than eight fold from the end of 2010 through 2015, a windfall for private-equity firm Warburg Pincus LLC, its largest investor.

    Shanghai RAAS shares rose 0.3 percent higher to 37.52 yuan on Tuesday in China trading.

    è
    China is the world’s second largest market for blood therapies after the U.S. with sales of $2.5 billion in 2014 and that figure is estimated to reach $6.2 billion in 2019, China Biologic said in its annual report, citing data provider Marketing Research Bureau.

    Shanghai RAAS’s stock has climbed about 10 fold over the last five years while revenue has quadrupled to reach 2 billion yuan ($309 million) in 2015. Fewer than 30 companies in China have licenses to make blood-based therapies, and as the products are derived from the blood of healthy people there is a constant race to get control of new plasma collection stations. At these outlets, scattered across the country, donors are paid a fee of a couple hundred yuan when they give plasma.

    è Human plasma-derived products, manufactured by Shanghai RAAS.
    square before the information Human plasma-derived products, manufactured by Shanghai RAAS. Source: Shanghai RAAS

    Shanghai RAAS’s advantage: it has the largest number of plasma collection centers in the country, 33 out of China’s total of about 200. This year the company hopes to add another ten. "New plasma station approval is highly regulated, the government may not necessarily approve, but the company’s plan is ten," said Chen.

    The National Health and Family Planning Commission, which oversees the health-care industry, did not respond to a fax seeking comment on the blood therapy market.

    The company was started in 1988 jointly by Rare Antibody Antigen Supply Inc. (RAAS) which was founded by Vietnamese-American businessman Kieu Hoang and a local government-backed blood products company.

    While strict regulations have so far aided many blood product companies, it could also turn into their biggest crisis. In earlier years, in the country’s poorer regions meager fees were enough of an incentive to attract blood plasma donors, but fewer are likely to do so as incomes rise, said Shi Lichen, manager at Beijing Dingchen Medical Consultancy, an advisory firm.

    "If blood collection becomes more and more difficult, their operations will face problems," he said. The plasma industry is unique because raw materials are hard to obtain in China, but the sharp ascent of Shanghai RAAS’s stock also suggests it has drawn a lot of speculative interest from shareholders, he said, noting that companies making other types of medicines are trading at far lower valuations. The second largest pharmaceutical company in China by market cap, Jiangsu Hengrui Medicine Co., trades at 42 times earnings, compared with about 75 times for Shanghai RAAS, according to data compiled by Bloomberg.

    Local companies also face foreign competitors who are developing more efficient technologies to lower costs of products like albumin, a blood protein that can be imported, according to Shi. Among the international companies importing the protein are CSL Behring, Baxter International Inc., Grifols SA and Octapharma AG, according to ResearchInChina, a market researcher.

    Chen, the plasma company’s chairman, says its valuations are backed by a highly lucrative business and its main shareholders have been increasing their stake in the company.

    "Because of the supply and demand relationship, this industry has relatively high gross profit margins of about 70 percent," he said.

    www.bloomberg.com/news/articles/2016-...
  10. forum rang 10 voda 5 mei 2016 16:07
    Merck boekt meer winst op lagere omzet

    Farmaceut verhoogt verwachtingen aangepaste winst.

    Merck heeft in het eerste kwartaal van het jaar meer winst geboekt op lagere inkomsten. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut donderdag bekend.

    De nettowinst steeg van 953 miljoen dollar in het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder naar 1,13 miljard dollar.

    Merck rapporteerde een omzet van 9,3 miljard dollar. Dit is één procent minder dan een jaar geleden. Valutaire tegenwind drukte de inkomsten met 4 procent.

    De farmaceut blijft dit jaar rekenen op een winst per aandeel tussen de 1,96 en 2,23 dollar. De outlook voor de aangepaste winst per aandeel werd verhoogd van 3,60 tot 3,75 dollar per aandeel naar 3,65 tot 3,77 dollar. Qua omzet gaat het bedrijf uit van 39 miljard tot 40,2 miljard dollar.

    In de elektronische handel voorbeurs daalt het aandeel Merck met een half procent tot 54,80 euro.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 5 mei 2016 16:27
    Sanofi dreigt met vijandig bod op Medivation

    Gepubliceerd op 5 mei 2016 om 14:47 | Views: 578

    PARIJS (AFN) - Farmaceut Sanofi is desnoods bereid tot een vijandig overnamebod om Medivation in handen te krijgen. Dat schrijft het Franse bedrijf in een donderdag gepubliceerde brief aan het bestuur van zijn Amerikaanse branchegenoot.

    Sanofi wil Medivation overnemen voor 9,3 miljard dollar (8,2 miljard euro). Dat is ruim de helft meer dan het in San Francisco gevestigde Medivation gemiddeld op de beurs waard was in de twee maanden voordat eind maart voor het eerst geruchten over een overname de kop opstaken.

    Medivation wees de Franse avances vorige week evenwel resoluut van de hand. Het noemde de toenaderingspoging ,,opportunistisch'' en stelde dat de geboden prijs ver onder de maat is. Het wees onder meer op de de recente onrust op de financiële markten. Daardoor zou de beurskoers niet de werkelijke waarde weerspiegelen.

    In gesprek

    Sanofi neemt daar geen genoegen mee en roept de Amerikanen op in ieder geval het gesprek aan te gaan. Alleen dan kan het vaststellen of wellicht een hoger bod op zijn plaats is. Vooralsnog is het bedrijf van mening dat de geboden prijs een eerlijke is.

    ,,U moet weten dat een overname van Medivation een prioriteit is voor Sanofi en dat wij vastbesloten zijn die door te zetten'', schrijft topman Olivier Brandicourt. ,,Als u niet bereid bent met ons in gesprek te gaan, hebben wij geen andere keurs dan ons direct te wenden tot uw aandeelhouders.''

    Medivation heeft een middel tegen prostaatkanker op de markt en twee andere kankermedicijnen in ontwikkeling. Daarmee sluit het productaanbod van het Amerikaanse bedrijf goed aan bij de toekomstplannen van Sanofi, dat in november groei in oncologische zorg aanwees als een speerpunt voor de komende jaren.
  12. forum rang 10 voda 9 mei 2016 22:20
    Galapagos start studie met GLPG2451

    Biotechbedrijf ontvangt mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar.

    Galapagos gaat een Fase 1 studie starten met GLPG2451 voor cystic fibrosis (CF). Dit maakte het biotechbedrijf maandag nabeurs bekend.

    Het medicijn GLPG2451 volgt op eerdere studies met GLPG1837. In navolg van de recent uitgebreide samenwerkingsovereenkomst met AbbVie ontvangt Galapagos dankzij de start van de Fase 1 studie een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar.

    Galapagos verwacht de resultaten van de Fase 1 studie met GLPG2451 in het vierde kwartaal van 2016 te presenteren.

    Galapagos en AbbVie streven ernaar om een zogenoemde 'drievoudige CFTR combinatietherapie' te ontwikkelen voor de behandeling van 90 procent van de patiënten met cystic fibrosis (taaislijmziekte). Om de meest effectieve combinatie te kunnen samenstellen, ontwikkelen de bedrijven meerdere kandidaten en back-ups.

    Het aandeel Galapagos sloot maandag op een vlak Damrak 4,0 procent hoger op 41,61 euro.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 12 mei 2016 16:21
    Probiodrug boekt vooruitgang met onderzoek

    Nog wel altijd rode cijfers voor biofarmaceut.

    Probiodrug heeft in het eerste kwartaal verdere vooruitgang geboekt met zijn onderzoeken, maar door een gebrek aan omzet werd er nog wel altijd verlies geleden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Duitse biofarmaceutische bedrijf uit Halle, met een notering aan Euronext Amsterdam.

    "In het eerste kwartaal hebben we verdere vooruitgang geboekt met onze programma's, vooral met de doorlopende SAPHIR studie van PQ912 en aanverwante activiteiten", aldus CEO Konrad Glund in een toelichting.

    Begin april maakte Probiodrug al positieve resultaten bekend met de SAPHIR studie naar PQ912, een potentieel Alzheimer-medicijn.

    "Er werden geen nieuwe bevindingen waargenomen en de minimale tot licht niet-nadelige of twijfelachtige veranderingen die in zowel de studie van 1 maand als van 3 maanden werden vastgesteld, verergerden niet na een langere behandeling, wat een uitstekende basis vormt voor een overtuigende preklinische veiligheidsbeoordeling. De ruime veiligheidsmarge wordt dus aangehouden", aldus Probiodrug destijds.

    De bevindingen met PQ912 maken volgensGlunddat het eerste kwartaal als succesvol moet worden beschouwd.

    In het eerste kwartaal van 2016 spendeerde Probiodrug krap 2 miljoen euro aan onderzoeken, tegenover 2,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Omzet werd er niet gerealiseerd. Hierdoor restte er een verlies van 2,6 miljoen euro, circa 0,4 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

    Eind maart beschikte Probiodrug over een kaspositie van 17,5 miljoen euro.

    Het aandeel Probiodrug sloot woensdag 2,3 procent hoger op 20,00 euro.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 12 mei 2016 19:34
    Galapagos kijkt naar overnames - media

    Biotechbedrijf wil omvangrijke kaspositie gebruiken voor grote overnames.

    Galapagos wil zijn omvangrijke kaspositie gebruiken om één of misschien wel meer grote overnames te doen. Dit zei de CEO van het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf, Onno van de Stolpe, donderdag op BNR Nieuwsradio.

    De onderneming uit Leiden is op zoek naar biotechbedrijven, en dan in eerste instantie uit Europa, die een medicijn ontwikkelen dat al op patiënten wordt getest, zei de topman, en de voorkeur gaat dan uit naar een medicijn tegen ontstekingsziektes, zoals de zeldzame longaandoening fibrose.

    Galapagos heeft een kaspositie van ongeveer 1 miljard euro. Hoe groot de oorlogskas precies is, wilde Van de Stolpe op de radio niet zeggen maar hij benadrukte wel dat Galapagos in staat is een forse overnamesom te voldoen.

    "We gaan natuurlijk geen 700 miljoen euro cash betalen, maar een overnamesom kunnen we deels ook voldoen in nieuwe aandelen."

    Galapagos zou relatief gemakkelijk 20 procent nieuwe aandelen uitgeven, volgens de topman die echter liever had gezien dat het bedrijf meer aandelen uit zou kunnen geven, omdat dan overnameprooien van meer dan 1 miljard euro in beeld waren gekomen.

    Maar Galapagos kreeg onlangs bij de jaarvergadering geen toestemming van de aandeelhouders om 50 procent aan nieuwe aandelen uit te geven.

    "Het is jammer dat we dat vertrouwen niet hebben gekregen", zei Van de Stolpe donderdag.

    Naast het doen van overnames, heeft de onderneming ook interesse in het sluiten van licentieovereenkomsten waarmee de verkooprechten op een kandidaat-medicijn worden verworven.

    "Voor Amerikaanse biotechbedrijven kan dat interessant zijn, omdat ze dan hun marketing in Europa aan ons kunnen overlaten", aldus de topman.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 13 mei 2016 14:17
    Kaspositie ThromboGenics licht omlaag

    Kas en cashburn in lijn met verwachtingen bedrijf.

    De kaspositie van ThromboGenics is in het afgelopen kwartaal licht gedaald. Dit meldde het Belgische biotechbedrijf vrijdagochtend in een update over het eerste kwartaal.

    De kaspositie daalde van ruim 101 miljoen euro eind 2015 naar krap 97 miljoen euro aan het eind van het eerste kwartaal. Dit betekende een cashburn van ongeveer 4 miljoen euro.

    ThromboGenics specialiseert zich onder meer in het ontwikkelen van behandelingen tegen oogziekten die worden veroorzaakt door diabetis en heeft inmiddels een aantal kandidaatbehandelingen in de pijplijn.

    In het eerste kwartaal startte een Fase 2a studie met THR-409. Dit kandidaatmedicijn moet voorkomen dat patiënten met niet-proliferatieve diabetische retinopathie alsnog proliferatieve diabetische retinopathie krijgen. Diabetische retinopathie is een ernstige gezichtsaandoening, die wordt veroorzaakt door suikerziekte.

    In het eerste kwartaal tekende ThromboGenics een exclusieve licentieovereenkomst met Galapagos om zogenoemde integrine antagonisten, ofwel biologisch geneesmiddelen, te ontwikkelen en commercialiseren in de behandeling tegen oogaandoeningen die samenhangen met diabetis.

    KBC Securities noemde de kaspositie en de cashburn van ThromboGenics over het eerste kwartaal in lijn met de vooruitzichten van het bedrijf. Gezien de toename van de R&D activiteiten, voorziet analist Jan de Kerpel van KBC Securities een toename van de cashburn. KBC Securities heeft een Houden advies en een koersdoel van 4,00 euro op ThromboGenics.

    Het aandeel ThromboGenics noteerde vrijdagochtend in Brussel 0,3 procent lager op 3,29 euro.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 16 mei 2016 14:35
    Pfizer koopt concurrent Anacor

    Deal van meer dan 5 miljard dollar.

    Pfizer heeft overeenstemming bereikt over een overname van Anacor voor circa 5,2 miljard dollar. Dit maakten de twee farmaceuten maandag bekend.

    Aandeelhouders van Anacor kunnen 99,25 dollar per aandeel tegemoet zien. Het belangrijkste wapenfeit van Anacor is kandidaatsmedicijn Crisaborole, een behandeling voor atopische dermatitis, beter bekend als eczeem.

    In een toelichting liet Pfizer weten de overname van Anacor te beschouwen als een "aantrekkelijke kans" om een behandeling binnen te halen voor een medische aandoening waar veel mensen mee kampen, maar waar nog te weinig oplossingen voor bestaan.

    Indien Crisaborole wordt toegelaten tot de markt, dan voorziet Pfizer dat het middel jaarlijks meer dan 2 miljard dollar aan omzet kan genereren.

    De overname kan naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

    Het aandeel Anacor sloot vrijdag al ruim 4 procent hoger op 64,03 dollar en lijkt vandaag af te stevenen op een 54 procent hogere opening op 98,64 dollar. Pfizer sloot vrijdag vrijwel onveranderd op 33,18 dollar.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. [verwijderd] 17 mei 2016 08:44
    Nieuws
    Watchlist
    Nieuws
    Agenda
    'Gilead-aandelen' Galapagos ingeschreven
    Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 07:25

    MECHELEN (AFN) - De ruim 6,7 miljoen aandelen die biotechnologiebedrijf Galapagos uitgeeft in een deal met Gilead Sciences worden dinsdag ingeschreven op de beurzen van Amsterdam en Brussel. Dat maakte Galapagos dinsdag bekend.

    Gilead en Galapagos sloten eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst voor de wereldwijde ontwikkeling en verkoop van het reumamedicijn filgotinib. Galapagos kreeg daarbij direct een betaling van 725 miljoen dollar, bestaande uit een licentiebetaling van 300 miljoen dollar en een investering in het kapitaal van Galapagos van 425 miljoen dollar. Door die investering verkreeg Gilead een belang van 14,75 procent in Galapagos.
  18. forum rang 10 voda 17 mei 2016 21:09
    Novartis gooit interne organisatie om

    Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 20:54 | Views: 65

    BASEL (AFN/BLOOMBERG) - Novartis gooit zijn interne organisatie om. De op één na grootste medicijnfabrikant van Europa kondigde dinsdag aan zijn oncologie-divisie los te maken van zijn farmaceutische tak. Op die manier wil het Zwitserse bedrijf zich meer kunnen richten op het maken van middelen tegen kanker.

    Novartis Pharmaceuticals en Novartis Oncology krijgen elk een eigen topman. De huidige baas van de farmaceutische tak, David Epstein, zit daar echter niet bij. De plannen betekenen dat hij het bedrijf gaat verlaten. Epstein wordt ook wel gezien als kanshebber om topman Andrew Witty van de Britse concurrent GlaxoSmithKline op te volgen.

    Novartis zag zijn beurswaarde afgelopen jaar met meer dan een vijfde teruglopen. De maker van onder meer Ritalin en Voltaren slaagde er maar niet in om de verkopen aan te jagen en de winst op te voeren.
  19. [verwijderd] 18 mei 2016 21:46
    A1M: A1M Pharma initiates research collaboration with global leader CSL Behring for combination treatment with A1M and plasma proteins
    See press release

    A1M Pharma has initiated a research collaboration with global biotherapeutics company CSL Behring to investigate the potential for combining Alpha 1 Microglobulin (A1M) with proteins extracted from the fractionation of human plasma such as hemopexin and haptoglobin. This collaboration strengthens A1M Pharma’s position in the use of A1M for the treatment of life-threatening diseases with therapies that are based on naturally occurring substances.

    Many proteins in the human body contribute to immunoprotection against disease processes. Their different activities often act together to address the complex biochemical processes that occur in connection with damage to tissues and infection. When red blood cells are broken open by injury or disease, the body’s defenses operate at different levels and in different pathways to clear up the “spillage” of these cells’ contents, especially hemoglobin and its by-products when it breaks down in the blood releasing reactive oxygen species (ROS). These compounds can penetrate and damage the tissues of organs such as the kidneys, and are what causes serious conditions such as pre-eclampsia and acute kidney injury.

    The endogenous protein A1M is thought to provide many of the protective mechanisms in bodily tissues while hemopexin and haptoglobin are mainly active in the circulating blood. This means that it may be possible to combine these substances to potentially achieve additional therapeutic benefits by developing combination treatments. The objective of the research collaboration is to investigate these possibilities.

    The research program under the collaboration will be a joint endeavor, with each company carrying its own costs. For A1M Pharma’s part, the cost of the collaboration lies within the existing research budget for modes of action of A1M as it affects pre-eclampsia and related conditions. This means that the collaboration strengthens A1M Pharma’s intensive research program for patients suffering from kidney related diseases and also directly supports A1M Pharma’s progress in drug development.

    “We look forward to partnering with A1M Pharma to advance the current science in this important yet complex area,” said Andrew Nash, CSL’s Senior Vice President of Research. “We are truly excited about the potential of these combined proteins and are eager to explore the differential actions of our proteins, haptoglobin and hemopexin, in combination with A1M.”

    A1M Pharma’s Development Manager Eddie Thordarson welcomes the collaboration with CSL Behring, a global biotherapeutics leader and one of the world’s largest manufacturers of drugs based on plasma proteins.

    “The collaboration with CSL Behring lends support to our research program in naturally occurring proteins that form the basis for effective treatments for important indications. The collaboration with CSL Behring’s experienced and respected industry research group provides us with important insight into dosing and delivery of therapeutic proteins,” commented A1M Pharma’s Development Manager Eddie Thordarson.

    For more information, please contact:
    Tomas Eriksson, VD
    Tel: +46 (0)46 286 50 30
    Email: te@a1m.se

    www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=7...
6.441 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 323 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt lijkt groeipotentieel Pharming te onderschatten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links