Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,882 3 mei 2024 17:35
  • +0,024 (+0,41%) Dagrange 5,854 - 5,940
  • 4.842.031 Gem. (3M) 6,6M

AEGON FEBRUARI 2016

2.249 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2016 16:13
    Wat een ongelooflijke rukdag.
    Echt alles bloedt langzaam dood.
    Je moet echt s"morgens al gelijk op de verkoopknop drukken anders ben je weg.Als je long zit maakt dat allemaal niets uit.
    Als je kort op de bal zit zie je je winst snel verdampen.
    Hebzucht zit echt in de mens merk ik.Dikke 2 procent vanmorgen vind je dan toch niet genoeg.
    Blij dat het gebeurt,ooit ga ik het leren
  2. [verwijderd] 23 februari 2016 17:02
    Consumentenvertrouwen VS gedaald en alles stort in.
    VS gaat gewoon in een recessie komen(als ze het al niet zijn).
    Ik zie prachtige cijfers werkgelegenheid en huizen etc iedere x voorbij komen maar het gaat daar gewoon helemaal niet goed.
    Het is een tegenstrijdig gezwam.
    Op de valreep toch nog een rot dag voor Aegon.
    Morgen herstel!
  3. forum rang 10 voda 23 februari 2016 17:15
    Verzekeraars gummen kapitaalkorting voor belastingbaten weg

    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse verzekeraars moeten hun kapitaalbuffers neerwaarts bijstellen, omdat belastingvorderingen bij toekomstige verliezen straks veel minder korting op de kapitaaleisen gaan opleveren.

    Hoe groot die korting wordt zal echter van verzekeraar tot verzekeraar verschillen, zei chief financial officer Darryl Button van Aegon vrijdag tegen Dow Jones.

    In afwachting van een strengere richtlijn van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), brengt Aegon de veronderstelde belastingvorderingen nog maar gedeeltelijk in mindering op zijn kapitaaleisen voor de Solvency II-ratio.

    De korting is gebaseerd op een scenario van een uitzonderlijk grote financiele crisis - die een keer in de tweehonderd jaar voorkomt - waardoor de kapitaalbuffer van de verzekeraar tot een kritiek niveau daalt.

    Omdat er in dat scenario grote verliezen zijn geleden, mag de verzekeraar in volgende jaren de winstbelasting wegstrepen. Dit verzacht het geleden verlies, waardoor verzekeraars een korting mogen toepassen op hun vereiste bufferkapitaal voor rampscenario's.

    Die korting maakt aandeelhouders blij, want levert de verzekeraar meer ruimte om winst als dividend uit te keren.

    Er is alleen een klein probleempje: het voordeel geldt alleen als er ook echt winst wordt gemaakt na de crisis. Zo niet, is er geen belasting die kan worden weggestreept en wordt die korting dus ten onrechte gegeven.

    DNB heeft daarom een strengere lijn aangekondigd, die aansluit op de strengere lijn op dit onderdeel in de nieuwe kapitaaleisen van banken.

    Verzekeraars en DNB discussieren nu over de vraag, welke inkomsten verzekeraars nog mogen veronderstellen na zo'n financiele ramp en over hoeveel jaar de belastingvordering mag worden uitgesmeerd, zei Button vrijdag in een toelichting tegen analisten.

    Maar een omgeving waarin het eigen vermogen van de verzekeraar zojuist een zware klap heeft opgelopen, is niet zo makkelijk na te bootsen, zei Button. "Je zit in het hypothetische land van de eens-in-de-200-jaar-crisis, en dan moet je je belastingbasis hermodelleren naar dat scenario. Dat is veel modelleerwerk."

    De uitkomst kan per verzekeraar sterk verschillen, zei Button. "Een papieren verlies door bewegingen in risicopremies en liquiditeit heeft een heel ander herstelpotentieel dan in een misschien wat simpeler bedrijfsmodel, waarin je schadeclaims lijdt die maar eens-in-de-200-jaar voorkomen en waar geen koersherstel mogelijk is", legde de Aegon-CFO vrijdag uit aan analisten.

    Aegon meldde in januari dat de nieuwe DNB-richtlijn Aegons buffer met maximaal 5 procentpunt kan laten dalen en maximaal 10 kan procentpunt laten stijgen. Dat betekent dat de maximale korting al is losgelaten. "We hellen over naar de voorzichtige kant", zei Button vrijdag tegen Dow Jones. De CFO denkt na het eerste kwartaal nieuws van de toezichthouder te kunnen melden.

    Ook sectorgenoot ASR werd al voorzichtiger, in afwachting van de strengere richtlijn. De sectorgenoot veronderstelt nu van een verliesabsorberend vermogen van 50%, in plaats van 75%. Dit schaafde 14 procentpunt af van de Solvency II-ratio, die na deze aderlating uitkwam op 185%.

    Sectorgenoot Delta Lloyd moet die pijn nog nemen. Momenteel brengt de Amsterdamse verzekeraar EUR646 miljoen in korting op zijn vereiste kapitaal, op grond van de hypothetische toekomstige belastingvordering. Als die korting ook bij Delta Lloyd halveert, dan zou de toch al ondermaatse kapitaalbuffer van 136% aan het eind van het derde kwartaal dalen tot 120%. Wanneer de claimemissie van EUR1 miljard slaagt, zou het een daling van ongeveer 175% tot 160% zijn.

    Aegon-CFO Button benadrukte vrijdag dat de buffers van verzekeraars zeer moeilijk onderling vergelijkbaar zijn, door de vele verschillen. Een belangrijke doelstelling van het nieuwe kapitaalregime lijkt daarmee voorlopig in ieder geval niet te zijn behaald.

    Aegon geniet op groepsniveau geen diversificatievoordelen voor zijn Amerikaanse bedrijf Transamerica, goed voor 50% van het vereiste kapitaal van de groep, omdat in de VS een andere solvabiliteitskader geldt. De risico's van de dochterbedrijven in Amerika en Europa zijn wel 'goed gediversifieerd'.

    Dat diversificatievoordeel kan fors oplopen. Zo mag sectorgenoot Delta Lloyd bijvoorbeeld 57% wegstrepen van zijn marktrisico's - die goed zijn voor de bulk van de kapitaaleisen van de Amsterdamse verzekeraar - omdat risico's van verschillende financiele markten zich praktisch nooit tegelijk voordoen en vaak juist in tegengestelde richtingen uitwerken.

    Samen met de korting van de uitgestelde belastingvordering levert dit Delta Lloyd een totale korting op de kapitaaleisen op van EUR2 miljard, of 38%. De kapitaaleis voor de Amsterdamse verzekeraar blijft hierdoor beperkt tot EUR3,3 miljard, in plaats van EUR5,3 miljard.

    Aegon publiceerde vorige week een Solvency II-ratio van circa 160% per eind 2015. Tegenover een vereist kapitaal van EUR12,5 miljard stelt de Haagse verzekeraar EUR20 miljard aan beschikbaar eigen vermogen. Daarvan is zo'n 80% het meest solide Tier 1 kapitaal, terwijl achtergestelde Tier 2-obligaties zo'n 10% bijdragen en het minst solide Tier 3-kapitaal nog eens 10% toevoegt.

    Die laatste EUR2 miljard aan eigen vermogen bestaat grotendeels uit uitgestelde belastingvorderingen van het Amerikaanse bedrijf, blijkt uit de presentatie van Button uit januari.

    Blijkbaar bieden uitgestelde belastingvorderingen op dit moment dus nog aan beide kanten van de balans forse voordelen voor de kapitaaleisen van verzekeraars. Hun toepassing als bufferkapitaal staat echter geheel los van de korting op de kapitaaleisen, benadrukt Aegon.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

2.249 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links