Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,340 14 mei 2024 14:17
  • +0,180 (+0,78%) Dagrange 23,200 - 23,380
  • 73.158 Gem. (3M) 396,2K

FUGRO - juli 2014

254 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MaasMaas 25 juli 2014 19:42
    quote:

    manske1983 schreef op 24 juli 2014 12:21:

    [...]
    Tis te hopen want mijn SL staat op 30 EUR.
    Nou, toch door de 30 euro gedrukt. Niet gedacht. Volgens mij met lage volumes. Ben benieuwd waar de bodem komt te liggen. Je zou zeggen dat de huidige koers een interessant (bij)koop moment is.
  2. dagobert1 25 juli 2014 20:02
    onbegrijpelijk koersnivo waar dit aandeel op staat. Hoe een bestuur van een mooie onderneming deze compleet kapot kan maken. Ze hebben er echt alles aangedaan (kramer verkoopt met grote regelmaat vlak voor de slechte cijfers zijn aandelen) om dit aandeel naar beneden te krijgen. Waarom pikken de groot aandeelhouders dit ook en wordt het bestuur niet op de vingers getikt tijdens een aandeelhouders vergadering. Wederom vraag ik me af wie deze week zijn aandelen met soms grote volumes heeft zitten verkopen.
  3. hvb 27 juli 2014 15:30
    De afstraffing van de laatste tijd lijkt me nu wel voldoende, zelfs wat doorgeschoten... ik stap weer volledig in Fugro!
    Mijn posities zijn nu: Fugro, Delta Lloyd, diverse goudmijnen, en ik heb nog Shell aandelen waarop ik calls heb geschreven. Verder puts AEX dec 360 als KT verzekering tegen crashes (mijn LT verzekering zijn de goudmijnaandelen).
  4. frenk7 28 juli 2014 00:32
    Shell gaat miljarden stoppen in diepzee operaties. Hoeveel van die centjes zullen naar Fugro gaan?

    Veel belangrijker, het is een trendbreuk van Shell waarna ook de andere oliemaatschappijen snel zullen volgen met nieuwe investeringen.

    De economie is aan het aantrekken, de komende jaren gaat de vraag naar olie dus stijgen en daarom nu investeren in het zoeken naar meer olie.

    Er zijn dus weer veel orders voor Fugro te verwachten.
  5. [verwijderd] 28 juli 2014 09:35
    ma 28 jul 2014, 07:14

    Fugro rondt aandeleninkoop af.

    Fugro heeft het inkoopprogramma van ongeveer 1,7 miljoen (certificaten) van aandelen afgerond. Dat maakte de bodemonderzoeker maandag bekend.

    Tussen 3 juni en 25 juli werd voor een totaal van 66,3 miljoen euro ingekocht. Fugro zal de ingekochte stukken waarschijnlijk voor het einde van het jaar annuleren.
  6. Ralph van den Hoek 28 juli 2014 10:09
    quote:

    wereldatlas schreef op 28 juli 2014 10:01:

    Jawel hoor. Net ingestapt op 29.20. Ik zit nu op 50% van wat ik wil hebben. Als we nog verder door gaan zakken, dan koop ik bij. Volgend koopmoment ligt voor mij eventueel op 25 euro.
    Buy & Hold voor een maand of 6.
    Pff mijn handen jeuken, maar ik kijk het nog even aan.
  7. [verwijderd] 28 juli 2014 10:27
    Beleggingsopinie
    Waar Fugro teleurstelling op teleurstelling blijft stapelen, hakt de winstwaarschuwing nu er in meerdere opzichten flink in. Voor ons speelt vooral dat de verzwakking van de markt de voornaamste oorzaak is die de laatste maanden roet in het eten heeft gegooid, waar wij vaker hebben aangegeven dat het wel zo wenselijk was als de bodem qua resultaten het afgelopen jaar zou kunnen zijn neergezet. Zo moest met de winstdaling vorig jaar bijna het maximale uitkeringspercentage binnen het dividendbeleid worden gehanteerd om het (reguliere) dividend op 1,50 euro per aandeel te laten staan. Met de winstwaarschuwing nu kan worden geconstateerd dat die bodem qua resultaten niet het afgelopen jaar zal zijn gezet, maar dat dit jaar een verdere daling te zien zal geven. Wij zien ons genoodzaakt om onze taxaties voor dit jaar, van winst én dividend, flink te verlagen. De nieuwe teleurstelling die het bedrijf nu toch weer naar buiten heeft moeten brengen is er voor ons één teveel. Ondanks de averij die het aandeel nu al heeft opgelopen, verlagen wij ook ons jarenlang (sinds 2005) lopende koopadvies naar een houdadvies. www.beursexpress.nl Dit is een stukje uit artikel van 10 juli.
  8. [verwijderd] 28 juli 2014 11:20
    Op de huidige koers is al heel veel ellende ingeprijsd. Ten zei fugro over 2 weken nog een keer met negatieve verrassingen komt maar dat verwacht ik niet. Maar 2 weken zijn nog lang als je ziet hoe hard de koers elke dag daalt op laag volume.
    De koers kan zo maar snel weer naar 40 euro toe als de koers te veel angst blijkt te hebben ingeprijsd.
    En al die analisten met hun koersdoelen dat is altijd mosterd naar de maaltijd.
  9. [verwijderd] 28 juli 2014 11:21
    Het is maar een mening. Maar ik verwacht tot 11 augustus helaas geen verbetering. Op die dag komt het erop aan. Weet het bestuur enig vertrouwen te wekken bij de aandeelhouders ? Vertrouwen, vertrouwen en nog eens vertrouwen. Daar komt het op aan. Met gladde praatjes en vaag geklets komt men er niet, al denken veel zakkenvullers van wel.
  10. Levy 28 juli 2014 11:26
    Handhaving koopadvies Fugro (ABN AMRO)

    16 juli | 10:45

    Naar aanleiding van de recente winstwaarschuwing van Fugro (Kopen) hebben wij de situatie nader bestudeerd. Wij besluiten ons Kopen-advies voor het aandeel te handhaven. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de huidige zwakte zich vooral voordoet binnen de divisie Geoscience. Deze divisie behoort niet tot de kernactiviteiten.

    Bij de divisies Geotechniek en Survey is de tegenvallende ontwikkeling beperkt van omvang en deels incidenteel van karakter. Wij zien geen reden waarom Fugro zijn verwachtingen voor de middellange termijn drastisch zou moeten bijstellen als het gaat om het rendement op gebruikt kapitaal en de marges. De kernactiviteiten moeten dan wel gezond blijven. Omdat harde cijfers ontbreken, hebben wij besloten onze ramingen ongewijzigd te laten.

    De afzetmarkten van Fugro, zijn marktpositie en zijn concurrentiekracht zijn fundamenteel niet echt veranderd. Daarom denken wij dat de onderliggende zwakte van de marges in de 2 kerndivisies, Geotechniek en Survey, beperkt is. Voor een update van de strategie werd geen duidelijk tijdpad aangegeven. Fugro gaf slechts aan hiervoor 'een paar maanden' uit te trekken. Op deze manier houdt de onzekerheid nog een aantal maanden aan. De strategie blijft in essentie echter hetzelfde. Op dit moment worden ook geen desinvesteringen overwogen.

    De koers van het aandeel Fugro ging hard onderuit door de zwakke resultaten van Geoscience. De kerndivisies Geotechniek en Survey staan onder druk maar verkeren niet in de problemen. Bij de huidige koers wordt voorbijgegaan aan het opwaarts margepotentieel van de noodlijdende bedrijfsonderdelen. Dit geldt ook voor de kostenbesparingen en het effectiever beheer van het werkkapitaal. Het positieve effect hiervan kan volgens ons aanzienlijk zijn. Dit effect komt niet tot uiting in de huidige waardering.

    Wij zullen ons Kopen-advies pas herzien wanneer ook de kerndivisies in zwaar weer blijken te verkeren. Dit lijkt ons op dit moment echter onrealistisch. De risico?s voor de doelen en de vooruitzichten van het bedrijf zijn wel toegenomen. Dit kan de koersontwikkeling van het aandeel nadelig beïnvloeden. Daarom willen wij wel benadrukken dat (bij)kopen op dit moment risicovol is. Wij vinden het aandeel daarom nu alleen geschikt voor de meer speculatief ingestelde belegger.
  11. roloff 28 juli 2014 13:01
    quote:

    DAR schreef op 28 juli 2014 11:20:

    Op de huidige koers is al heel veel ellende ingeprijsd. Tenzij fugro over 2 weken nog een keer met negatieve verrassingen komt maar dat verwacht ik niet. Maar 2 weken zijn nog lang als je ziet hoe hard de koers elke dag daalt op laag volume.
    De koers kan zo maar snel weer naar 40 euro toe als de koers te veel angst blijkt te hebben ingeprijsd.
    En al die analisten met hun koersdoelen dat is altijd mosterd naar de maaltijd.
    Om ook even iets positiefs te zeggen, ik denk ook dat Fugro vrij snel weer omhoog kan (moet er binnenkort wel wat positiefs of in ieder neutraal nieuws worden gemeld).

    twitter.com/TheDailyTurbo/status/4936...

    Analisten van banken kunnen er met hun koersdoelen trouwens stevig naast zitten, ik zou dan ook maar even wachten tot het charttechnisch plaatje wat positiever wordt.

    De swingteller in de weekchart staat op -8 (van de theoretisch -9).

    www.nicoprbakker.nl/index.php/nicobak...

  12. roloff 28 juli 2014 13:19
    quote:

    rolof schreef op 28 juli 2014 13:01:

    [...]Om ook even iets positiefs te zeggen, ik denk ook dat Fugro vrij snel weer omhoog kan (moet er binnenkort wel wat positiefs of in ieder neutraal nieuws worden gemeld).

    twitter.com/TheDailyTurbo/status/4936...

    Analisten van banken kunnen er met hun koersdoelen trouwens stevig naast zitten, ik zou dan ook maar even wachten tot het charttechnisch plaatje wat positiever wordt.

    De swingteller in de weekchart staat op -8 (van de theoretisch -9).

    www.nicoprbakker.nl/index.php/nicobak...
    Excuses, ik bedoel de dagchart.
254 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Trading update Fugro bevat op 1 dissonant na veel goed nieuws

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links