Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lage rente, dure hypotheek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 10 mei Duur foutje hypotheekadviseur met grote gevolgen voor huisbezitter 9
  2. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling 1
  3. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2014 13:29
    Ja, ik zeg altijd direct dat je de Argenta's (dus ook BOS en GMAC) het beste links kunt laten liggen. Het gaat opm het totale lastenplaatje en niet om alleen de laagste rente. De verplichte ORV van Argenta is schreeuwend duur en de premie is stijgend. Daarnaast, waar waren deze partijen van 2007 tot 2012? GToen verlieten ze ''eventjes'' de markt. Met als gevolg absurd hoge tarieven voor rentes die verlengd moesten worden. Maar weer niet zo hoog dat oversluiten voordeel opleverde. Dit soort banken gijzelen de klant.

    Overigens is Rabo met de verplichte orv van Interpolis ook schreeuwend duur. Bij een gelijkblijvende dekking stijgt de premie daar. Dat moffelen ze een beetje onder het tapijt uiteraard.
  2. forum rang 10 voda 25 april 2014 21:32
    Beste Jos,

    Wederom hartelijk dank voor je column!

    Ik blijf een trouwe lezer, ook al reageer ik weinig.

    Even een vraagje:

    Hoe gaat Argenta, of welke andere maatschappij dan ook controleren of je roker bent? (of er andere nare gewoontes (zo als drinken, drugs, etc.) gebruik). (Ik praat niet eens over o.a. diabetes, overgewicht, andere medische problemen etc.).

    Met vriendelijke groet,

    Hans

  3. Jos Koets 25 april 2014 23:05
    quote:

    voda schreef op 25 april 2014 21:32:

    Beste Jos,

    Wederom hartelijk dank voor je column!

    Ik blijf een trouwe lezer, ook al reageer ik weinig.

    Even een vraagje:

    Hoe gaat Argenta, of welke andere maatschappij dan ook controleren of je roker bent? (of er andere nare gewoontes (zo als drinken, drugs, etc.) gebruik). (Ik praat niet eens over o.a. diabetes, overgewicht, andere medische problemen etc.).

    Met vriendelijke groet,

    Hans

    Pas na het overlijden van de verzekerde persoon volgt er (waarschijnlijk) een controle.

    Gr. Jos
  4. [verwijderd] 28 april 2014 09:46
    @voda: Waarom moeten rokers liegen? Om een uitkering na overlijden te ontvangen (ten gunste van de nabestaanden) moeten ze juist eerlijk zijn lijkt me.
    Ik vind trouwens dat Argenta wel erg hard wordt aangepakt. Prijsvechters (lage rente) moeten natuurlijk strakke voorwaarden hanteren, anders kan die prijs niet uit. Dat is in iedere branche het geval.
  5. [verwijderd] 29 april 2014 08:25
    inderdaad Argenta heeft ook nadelen ,
    maar wat te denken van verplichtte betaalrekening ,omzettingskosten ,niet kosteloos kunnen annuleren van offerte,s een hogere hypotheekrente en niet te vergeten hoe gaan veel andere banken met de top opslag om ?
    wil ik trouwens ook bij vermelden dat ook nog redelijk strak nhg volgend zijn ,iets waar veel andere partijen ook nog met eigen beleid van NHG afwijken.
    trouwens je kan nog steeds je eigen orv er aan plakken met 0,1% opslag en ben je in veel gevallen nog steeds el cheapo .

    maar goed ik ben ook kritisch en zeker toen men een tijdje niet thuis gaf ,maar ze hebben dus ook gewoon voordelen ,behalve de lage rente kan men ook snel accepteren en ook voor de lage risico,s mooie rente,s en wat ik ook grappig vindt ,is dat men een Argenta deposito zonder boete kan opnemen als men de hypotheek bij Argenta sluit en probeer dat maar eens elders.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links