Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Haalt de euro 2012?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Alexander_Jansen 14 september 2011 17:32
    Uit de monetaire unie stappen - dat kan zo helemaal niet.
    Stel dat Griekenland een wet aanneemt, op basis waarvan alle binnenlandse prijzen, banktegoeden e.d. omgerekend worden 1:1 naar een nieuwe Griekse valuta, zeg maar de drachma. Stel je bent een Griek en je bent je ervan bewust dat de drachma binnen de kortste keren minder waard wordt. Dan ga je naar de bank en zeg je dat je een euro deposito had, d.i. nu een buitenlandse valuta. En als je bank dan geen euro's uitbetaalt dan ga je naar de rechter, incl. Strasburg, want onder het europese verdrag van mensenrechten is expropriatie zomaar niet toegestaan. Geen hond dus die drachma's aanneemt.
    Nee, dat gezeur over ontmanteling van de euro is allemaal onzin. Griekenland moet gewoon failliet gaan, en dat heeft helemaal niks met de euro te maken.
  2. Klippie67 14 september 2011 18:22
    7 februari 2012 :
    Duitsland met vazalstaatje Nederland dicteert de rest van Europa hoe zij hun zaken moeten regelen. Griekenland is het eerste land wat volledig op financieel gebied bestuurd wordt vanuit Brussel onder directe aansturign vanuit Frankfurt. Italie is heel snel zijn zaakjes op orde aan het brengen omdat zij onafhankelijksstatus bedreigd zien worden. In de natuur geld het recht van de sterkste, in de financiele wereld niet anders. Uiteindelijk zal Deutschland (mit die Niederlande) uber alles de grote winnaar van deze crisis zijn, en zal Europa aangestuurd worden vanuit Frankfurt(Berlijn) wat die man met die snor (militair) nooit voor elkaar heeft gekregen, lukt nu op geheel financieel democratische wijze, en in 2013 heeft de Euro de rol van USD volledig overgenomen als de handelsvaluta in deze wereld, waarna in 2015 al de Yuan vrijgegeven is een nieuwe machtsstrijd ontbrandt.
  3. N. Koerts 14 september 2011 19:02
    quote:

    raulgol schreef op 14 september 2011 12:28:

    Richard, eerst moest ik vol in de aandelen op AEX 350 maar als ik het nu goed begrijp moet ik vol uit de euro.
    Hmm, ik verkoop m'n aandelen op AEX 270 met 20% verlies en verrek, ik maak ook nog 5,5% verlies tegen de dollar en maar liefst 25% verlies tegen goud.
    Wat nu te doen?
    Gewoon kop in het zand en over politici gaan mijmeren?
    Correctie AEX 370
  4. [verwijderd] 14 september 2011 20:29
    quote:

    Sander040 schreef op 14 september 2011 17:25:

    [...]

    Zo is het maar net.

    De euro kwam er ondanks een NEE-referendumstem en de euro werd ook even geconverteerd zonder goede conversievoorwaarden.

    Een dure jeans kostte in 1999 150 gulden. Nu kost een dure jeans minimaal 150 euro. Nou, is dat allemaal inflatie?
    en fabriek af +- 5USD , en dat is al een dure :) Nog zo een bubbel in de toekomst "merkenmarketing" ? of blijft de geachte stemmende burger consument voor eeuwig verdwaasd
  5. [verwijderd] 14 september 2011 22:14
    In ik meen 2001 deden wij een rondreis door griekenland.In heel europa moesten de autoos een nr plaat met daarop in blauw europa nu in griekenland reden de meeste zonder zo,n plaat.Onderweg veel huizen half afgebouwd de gids vertelde dat men subsidie kreeg hiervoor en dan kon men later afbouwen.Twee vreemde dingen maar controle uit brussel was er w.s niet.Nu het slimste jongetje uit de klas is de griek en gekke gerrit woont in nederland
  6. a081003 18 september 2011 18:58
    Ik kan niet begrijpen,dat er zo weinig of geen mensen die zien of begrijpen,hoe dat het komt dat de EURO op een fiasco is uitgedraaid.
    Socialisme en syndicalisme zijn de schuldige. Zij hebben verschillende landen uitgezogen., Griekenland is hiervan een prachtig voorbeeld. Ze hebben de Staat doen zwellen, met een enorme administratie met tot 25% bezoldigd door de Staat, mensen die niets voortbrengen en alleenlijk betaald worden door de gene die werken en sparen.De hoger geplaatste ambtenaren hebben vette posten en mandaten en de corruptie tiert er weelderig. De rechtste politiekers alsook het grote kapitaal profiteren er ook van voor zo lang het kan duren.
    We hebben voldoende voorbeelden met de vroegere landen achter het ijzeren gordijn geweest. Men spraak nooit van communisme maar van socialisme die in den wereld moest zegevieren. Nu probeert men de Euro te vervangen door terug een nationale munt. De enige reden hiertoe is met eigen munt te kunnen devalueren en verder te foefelen. De schuld op niemand te steken en de kosten op de ganse maatschappij te verdelen en zo de maatschappij te verarmen en nivelleren naar beneden.Ik kan niet begrijpen dat Denemarken terug grijpt naar het socialisme.Zijn er nu geen verstandige mensen meer onder het mens-dom!!! We hebben als bewindvoerders mensen nodig die nog een ideaal hebben om goed te doen voor hun medeburgers en geen zakkevullers.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links